Hae
Emmi Anniina

Gluteenittomien pipareiden aika

Joulun hiljalleen lähestyessä varmasti monessa kodissa leivotaan pipareita tai ainakin suunnitellaan noiden mausteisten herkkujen leipomista. Tässä tulee toimiva gluteenittomien pipareiden ohje, nappaa talteen kauppareissua/leivontahetkeä varten!

piparit

 

Gluteenittomat piparit

1dl siirappia (voit käyttää myös agavesiirappia, jos tahdot!)

1dl kookossokeria

1.5tl kanelia

1tl inkivääriä

1tl pomeranssia

1tl kardemummaa

125g haluamaasi rasvaa, esimerkiksi gheetä

0.5tl neilikkaa

1 kananmuna

3dl tattarijauhoa

2dl perunajauhoa

1tl soodaa

Kiehauta kattilassa nopeasti siirappi, sokeri ja mausteet. Ota seos pois liedeltä ja lisää rasva. Kun seos on entisestään jäähtynyt, niin lisää siihen kananmuna ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda.

Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leivo gluteenittomat piparit ja paista noin 180 asteessa muutama minuutti (aika riippuu pipareiden koosta ja paksuudesta).

 

Kivaa joulunodotusaikaa!

Resepti on julkaistu ensimmäisen kerran blogissani vuonna 2018.

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG ja TikTok: @emmianniinajansson

FB: @emmianniinablog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *