Gluteenittomien pipareiden aika
Joulun hiljalleen lähestyessä varmasti monessa kodissa leivotaan pipareita tai ainakin suunnitellaan noiden mausteisten herkkujen leipomista. Tässä tulee toimiva gluteenittomien pipareiden ohje, nappaa talteen kauppareissua/leivontahetkeä varten!
Gluteenittomat piparit
1dl siirappia (voit käyttää myös agavesiirappia, jos tahdot!)
1dl kookossokeria
1.5tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl pomeranssia
1tl kardemummaa
125g haluamaasi rasvaa, esimerkiksi gheetä
0.5tl neilikkaa
1 kananmuna
3dl tattarijauhoa
2dl perunajauhoa
1tl soodaa
Kiehauta kattilassa nopeasti siirappi, sokeri ja mausteet. Ota seos pois liedeltä ja lisää rasva. Kun seos on entisestään jäähtynyt, niin lisää siihen kananmuna ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Leivo gluteenittomat piparit ja paista noin 180 asteessa muutama minuutti (aika riippuu pipareiden koosta ja paksuudesta).
Kivaa joulunodotusaikaa!
Resepti on julkaistu ensimmäisen kerran blogissani vuonna 2018.
NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:
IG ja TikTok: @emmianniinajansson
FB: @emmianniinablog