Hae
Emmi Anniina

TOP5 päivitetyt kuumat juomat osa 1/5

Tämä postaussarja on ensimmäisen kerran julkaistu vuonna 2019 silloisessa blogissani. Nyt kuitenkin päivitetyin tiedoin uudelleenjulkaisen nämä kaikki ihanat juomat teidän käyttöönne! Olkaa hyvät!

Tästä alkaa mielenkiintoinen, viisiosainen postaussarja, jossa jaan teille toimiviksi todettuja kuumia juomia, joilla voit viedä kahvi- ja/tai teehetken seuraavalle levelille. Näissä resepteissä yhdistetään keskenään erilaisia yrttejä ja lääkinnällisiä sieniä, joilla voidaan vaikuttaa niin jaksamiseen, mielialaan, keskittymiseen kuin rauhoittumiseenkin. Ensimmäinen osa käsittelee tuunattua rasvakahvia!

Rasvakahvi pakurilla ja macalla

Tarvitset blenderin, joka kestää kuumia nesteitä tai sitten tosi ison mukin ja sauvasekoittimen. Keitä ensin kahviannos valitsemallasi tavalla. Mieluiten tietenkin pienpaahtimon vastikään paahdetuista mykotoksiinivapaista pavuista, jotka jauhat juuri ennen keittämistä. Lisää blenderiin tai isoon mukiin 1-2rkl suolatonta voita/gheetä ja 1-2rkl mct-öljyä/kapryylihappoa. Blendaa 20 sekuntia. Lisää (tuplauutettua) pakurijauhetta 0,5tl ja macaa 0,5tl* sekaan ja blendaa vielä hetki.

Pakurikäävällä on lukuisia terveysvaikutuksia. Sillä voi buustata vastustuskykyä ja sen kerrotaan edesauttavan pitkäikäisyyttä. Tässä kombossa pakuri myös hieman tasapainottaa kofeiinin vaikutusta, jos siis käytät tähän kofeiinipitoista kahvia. Macalla on elinvoimaa lisäävä vaikutus. Se parantaa libidoa ja lisää energisyyttä.

Tämä juoma sopii parhaiten aamuun tai aamupäivään ja sillä voi jopa korvata aamupalankin. Itse lisään yleensä sekaan laadukasta kollageeniproteiinijauhetta, niin nälkää ei tarvitse odotella moneen tuntiin vielä!

*Aloita macan käyttö 0,5 teelusikallisella päivässä ja lisää annostusta kehoasi kuunnellen.

Huomioitavaa: Kaikki postasusarjan juomat sisältävät voimakkaita yrttejä, joilla on vaikutuksia kehon fyysisiin ja kemiallisiin reaktioihin monellakin tasolla. Jos käytät lääkkeitä, keskustele ensin lääkärisi kanssa mahdollisista sivuvaikutuksista.

Postaussarjan juomia ei tule käyttää kaikkia saman päivän aikana, eikä niitä tule myöskään käyttää jatkuvasti. Keho tottuu pitkittyneeseen käyttöön, eikä niistä silloin saa enää toivottua efektiä. (Kofeiinikahvia juojille varmasti tuttu juttu… )

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG ja TikTok: @emmianniinajansson

FB: @emmianniinablog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *