Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

DIY hiilihammastahna – saat mustat, mutta myös vaaleat hampaat

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

hiilihammastahna

Olisitko sinä kiinnostunut tekemään hammastahnasi itse? Oletko etsinyt vaihtoehtoa kaupan perustahnoille? Olette varmaan nähneet blogeissa kuvia hauskoista mustista hampaista ja mainoksia erikoiskaupoissa myytävistä hiilihammastahnoista? Jos tahdot säästää rahaa, niin voit tehdä tällaisen tahnan ihan itse! 🙂

3 rkl kookosöljyä

1,5g aktiivihiiltä

10 tippaa eteeristä öljyä (piparminttu)

Lusikoi ensin kannelliseen kippoon kookosöljy. Avaa sitten noin kuusi aktiivihiilikapselia á 250mg ja kaada hiilijauhe kookosöljyn sekaan. Mausta lopuksi piparminttuöljyllä ja sekoita. Valmista tuli!

Sitten vain kastat hammasharjan kärjen kippoon ja harjaat hampaat. Mutta älä pelästy, sillä hiili näyttää ensisilmäyksellä värjäävän koko suun, lavuaarin ja oikeastaan kaiken, mihin se koskee, mustaksi. Hiili onneksi vain sitoo itseensä partikkeleita, eikä se itse imeydy. Kookosöljy tekee tahnasta antibakteerisen, mutta koska tahnaan tulee hammasharjan kautta bakteereja, tykkään itse tehdä hyvin pieniä annoksia kerrallaan.

hiilihammastahna
Hyvä paha fluori

Ja loppuun hieman fluoripohdintaa niille, jotka miettivät, miksi tästä tahnasta puuttuu fluori…. Näissä hiilihammastahnoissa ei yleensä ole fluoria mukana, kuten ei tässäkään itsetekemässä ole. Fluori on kiistelty aihe, sillä se on myrkkyä.  Monet ihmiset, jotka puhuvat fluorittomuuden puolesta, ajattelevat, että kaikki, mitä laitetaan suuhun, olisi parempi olla nieltävää ainetta (ei myrkkyä). Vaikka jotakin ainetta vain pyörittelee suussa pari minuutta ja sylkäisee sen sitten pois, ehtii tuossa ajassa suun limakalvoilta imeytyä tuota ainetta suoraan verenkiertoon. Mitä jos tuota ainetta pyörittelee suussa joka päivä aamuin illoin, koko elämänsä ajan?

Vaikka fluorin väitetään suojaavan hampaita, on se samanaikaisesti myös myrkyllinen aine, joka kertyy aivoihin ja etenkin käpyrauhaseen kalkkeuttaen sen. Käpyrauhanen on ihmisen eräänlainen hengellinen keskus, niin sanottu kolmas silmä, jonka tärkeyttä korostetaan muun muassa ayurvedassa.  Toisin sanoen siis, jos saamme fluoria kehoomme, häiritsee se meidän psyykkisiä ja henkisiä ulottuvuuksia.

hiilihammastahna

Olitpa sinä sitten mitä mieltä tahansa fluorista (tai et mitään mieltä), niin aina voi kokeilla eriliaisia tahnoja. Meillä on käytetty fluorittomia tahnoja jo monta vuotta, ja hammaslääkärit ovat kehuneet hampaitamme ja niiden kuntoa (jopa reikien alkujen paranemista ja reikiintymisen loppumista!) vuosittaisilla käynneillä, joten ainakaan meidän perheelle pääasiallinen fluorittomuus ei ole tehnyt muuta kuin hyvää. Ja muuten monet, jotka ovat jättäneet perustahnat pois, ovat päässeet eroon aftoista kokonaan!

Tässäkään tahna-asiassa ei tarvitse olla ehdoton suuntaan tai toiseen, vaan voi kokeilla, tunnustella ja miettiä, mikä itselle ja omiin hampaisiin sopii.

// Ramon

LUE MYÖS:

TUOKSUJEN TÄYTEINEN PÄIVÄ

RASVAINEN JUTTU

REISSUTYÖLÄISEN VINKIT HUIPPUVIREEN YLLÄPITOON PITKILLÄ ULKOMAANMATKOILLA

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

2 kommenttia

  1. Heksu kirjoitti:

    Mistä tuota aktiivihiiltä saa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *