Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Haluaisitko sinäkin oppia liiketoimintaa syvällisemmin?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Kirjoittanut Ramon

Elämme epävarmoja aikoja. Koronavirus tai oikeastaan se, miten yhteiskuntaamme ohjailevat tahot ovat tuohon virukseen reagoineet, on näyttänyt meille, että monet turvallisena pidetyt työpaikat voivat mennä alta hyvin nopeastikin. Jos yrityksen kassa on siinä kunnossa, että se ei kestä muutamien viikkojen notkahdusta myynnissä, on tuollaisen yrityksen työntekijänä hyvä varautua esimerkiksi luomalla itselleen kassavirtaa oman bisneksen avulla. Kaikista paras tilanne syntyy silloin, kun luot bisneksen, joka ei tarvitse sinua, mutta joka tuottaa sinulle kuitenkin tasaista kassavirtaa.

CTA

Kävin jälleen hakemassa bisnesoppia Varapuulta Liiketoiminta & DigiDigi 2 -valmennuksesta. Se on jatkovalmennus Liiketoiminta omaisuuslajina valmennukselle, mikä Varapuun omin sanoin syventää liiketoiminnan elinkaarimallin ymmärtämistä ja sen avulla seuraavalle tasolle pääsemistä, liiketoiminnan prosesseja, tiimin rakentamista ja kommunikaatiota, tuotteistamista ja digitaalisen markkinoinnin automaatiota. Kerron teille seuraavaksi hiukan maistiaisia tuosta koulutuksesta.

Liiketoimintavalmennuksen tärpit

Maailma ympärillämme muuttuu nopeasti teknologian saralla ja koronatilanteen myötävaikuttamana myös ihmisten käytöksen, kulttuurin ja taloudenkin osalta. Nyt olemme sellaisessa tilanteessa, että suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle, tulee paljon yrityksiä myyntiin, joille ei löydy perhe- tai yrittäjän lähipiiristä jatkajaa. Niille, kellä on omaa liiketoimintaa tai ketkä harkitsevat sijoittavansa liiketoimintaan, on hyvä ymmärtää liiketoiminnan elinkaarimallia, joka kuvastaa liiketoiminnan kehitysvaiheita. Varapuun pääkouluttaja Mikko Sjögren ruoti liiketoiminnan elinkaarimallin eri vaiheita päivän avaavassa puheenvuorossaan.

elinkaari

Liiketoimintavalmennuksessa oli vierailevana puhujana Outi Impivaara, jonka puheenvuoron keskeinen teema oli johtajuus. Hän puhui liikkeenjohdon haasteista ja hän totesi, että kaikki ongelmat yrityksissä ovat johtamisongelmia ja 90% niistä on kommunikointiongelmia. Kun tätä miettii tarkemmin, niin ei voi kuin nyökytellä, sillä hyvin usein konfliktit johtuvat joko siitä, että on tullut väärinymmärretyksi tai sitten ei ole osannut pukea ajatuksiaan selkeäksi viestiksi. Monesti ristiriitatilanteessa syntyvä tunne paisuu isoksi, vaikka asia saattaa toisesta vaikuttaa pieneltä. Mikko kehottikin aina ensin selvittämään tunteen, niin asian selvittäminen helpottuu kummasti.

DigiDigi -valmennuksen tärpit

Jotta digitaalinen markkinointi tuottaa tulosta, olisi hyvä tietää kuka on se asiakas, kenet sillä halutaan tavoittaa ja mistä hänen kaltaisiaan löytää. Mikko muistutti myös tärkeän pointin, että asiakkaat ostavat hyötyjä, eivätkä ominaisuuksia.

funneli

Toisen päivän vieraileva puhuja oli Nico Engström Uhmasta. Häneltä sai hyviä käytännön tipsejä yrityksen digitaalisen markkinoinnin optimoimiseen, esimerkiksi miten videoita hyödynnetään paremmin somemarkkinoinnissa. Hän muistutti, että ei tarvitse olla paras, mutta riittää, että on pikkusen parempi kuin kilpailija. Ei myöskään kannata hänen mukaan olla pioneeri, vaan hyvä seuraaja, joka kurvaa takavasemmalta ohi. Nico puhui yrityksen verkkopresenssistä ja hän muistutti, että yrityksen nettisivun tulee olla myyvä ja siinä pitäisi olla etusivulla vähintään kolme call to action -kohtaa.

Oman liiketoiminnan kehittäminen

Kuten alustuksessa jo mainitsin, olisi mielestäni jokaisella hyvä olla omaa liiketoimintaa, vaikka kävisikin palkkatyössä. Ikäväkseni olen joutunut toteamaan, että monille työnantajille työntekijät ovat vain lukuja. Joko plus- tai miinusmerkkisiä. Niin kauan kuin yrityksellä menee hyvin, on helppo hymyillä ja antaa ymmärtää, että välittää työntekijöistään. Mutta monesti todellinen luonne punnitaan vasta tiukan paikan tullen. Siinä paljastuvat todelliset arvot ja se, kuinka paljon työntekijää lopulta arvostetaan.

Meillä on kaikilla 24 tuntia vuorokaudessa. Jokapäiväisen vapaa-ajan voi käyttää monella tapaa. Toiset käyttävät sen television tai somen ääressä, toiset kuntosalilla tai muissa harrastuksissa. Näissä edellä mainituissa ei ole mitään väärää. Ne ovat yksinkertaisesti vain valintoja. Toiset opiskelevat vähäisellä vapaa-ajallansa asioita, jotka mahdollistavat heille esimerkiksi erilaisten tulovirtojen rakentamisen. Koska aika on niin rajallista, ei sitä kannata haaskata. Jos meinaat hankkia koulutusta liiketoiminnan tai raha-asioiden suhteen, kannattaa se hakea ammattilaisilta, jotka ovat kokeilleet, mikä toimii käytännössä. Juuri näistä syistä pidän Varapuun koulutuksista niin paljon.

SINUA SAATTAVAT KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ TEKSTIT:

Haluaisitko sinäkin oppia sijoittamaan arvopapereihin?

Mitäs jos kiinteistösijoittamisesta tekisi hiukan isomman bisneksen?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.