Hae
Emmi Anniina

Valmentajavalmennus: vahvistusta omalle valmentajauralle

Kirjoittanut: Emmi

Varapuu on varmaan teillekin tuttu, jos olette aiemmin meidän blogia lukeneet. Olemme tehneet monta yhteistyökirjoitusta Varapuun kanssa liittyen heidän valmennuksiin. Niin tyytyväinen olen Varapuun valmennuksiin ollut, että hain mukaan heidän Valmentajavalmennukseenkin. Kun vuodenvaihteessa huomasin Valmentajavalmennuksen alkavan juuri samaan aikaan kun aloitin yrittäjänä täysipäiväisenä, tuntui mukaanlähtö aika itsestäänselvältä! Valmentajavalmennukseen valitaan valmennettavat hakemusten perusteella. Ensimmäinen lähiopiskelujakso Valmentajavalmennusta on takana ja sain idean, että tulisin kertomaan teillekin tästä valmennuksesta. Lukijoinani varmasti on valmentajia ja valmentajiksi haluavia.

Varapuu, 10times oy ja Valmentajavalmennus

Varapuu on osa 10times Oy:n valmennusliiketoimintaa. Varapuu tarjoaa rahankäytön, sijoittamisen ja vaurastumisen valmennuksia. Linkkaan tekstin loppuun kaikki kirjoitukset, jotka olemme tehneet yhteistyössä Varapuun kanssa, jotta kiinnostuneet voisivat sieltä kurkkia meidän kokemuksia Varapuun valmennuksista. Varapuu tarjoaa myös paljon ilmaista opiskelumateriaalia (nämä löytyvät varapuu.fi sivujen opi ilmaiseksi -kohdasta).

10times Oy on jo monen vuoden ajan kouluttanut valmentajia vuosittaisessa Valmentajavalmennuksessa. He ovat löytäneet hyvän ja tarpeellisen markkinarakosen, sillä Suomessa tällaisella konseptilla olevaa valmennusta ei muilta löydy. Valmentajavalmennus keskittyy noin vuoden kestävässä valmennuksessa kaikkiin valmennusliiketoiminnassa tarvittavien palasten läpikäymiseen. Valmennusliiketoiminnan palaset ovat valmentaminen, vaikuttaminen ja tuotteistaminen, myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu sekä budjetointi, kassavirta ja järjestelmät. Valmentajavalmennus tähtää siihen, että kukaan tuon valmennuksen läpikäyneistä ei jää tähdenlennoksi, wannabe -valmentajaksi tai kaikkea kaikille- valmentajaksi.

Ensimmäiset lähiopetuspäivät

Elokuussa vietimme valmentajavalmennuksen ensimmäisiä lähiopetuspäiviä Tampereella. Odottavin mielin saavuin paikalle. En tuntenut ketään muuta valmennettavaa ennakkoon, joten varsinkin ensimmäinen päivä kului tiiviisti toisiin tutustuen ja koulutukseen sisältöihin orientoituen. Valmentajamme Mikko Sjögren, Timo Risku ja Ilkka Koppelomäki sentään olivat minulle tuttuja edellisistä valmennuksista. Ja nämä valmentajat olivatkin itse asiassa yksi syy, miksi päätin lähteä Valmentajavalmennukseen mukaan: luotan heidän ammattitaitoonsa valmennusasioissa sataprosenttisesti ja tiesin, että heidän vetämissä valmennuksissa viihtyy jokainen. Eikä ensimmäiset päivät olleet lainkaan pettymys. Nyt voin huokaista tyytyväisyydestä, että päätin lähteä mukaan! Ensimmäisinä päivinä meitä koulutti Mikko ja Timo.

Noin parikymmenpäinen valmennettavaporukkamme oli aika monipuolinen: meitä oli laajalti eri aloilta, olemme eri vaiheissa yrittäjyystaipalettamme ja eri iätkin taisivat olla edustettuina aina kolmestakympistä eläkeikään asti. Tämä on ihan parasta, jotta näkökulmiakin löytyy keskusteluihin enemmän! Tämä valmennus ei ole pelkkää valmentajien showta, vaan he ovat sisällyttäneet päiviin paljon keskustelua, tehtävien tekoa ja ihan konkreettista valmentamisen harjoitteluakin. Valmennusliikentoimminan eri osa-alueisiin perehdymme pikkuhiljaa tietämystä syventämällä. Lähiopetuspäivien lisäksi Valmentajavalmennukseen kuuluu myös webinaareja ja välitehtäviä.

Varapuun päävalmentaja Mikko Sjögren. Kuva: Varapuu

Lähiopetuspäivät ovat aina kahden päivän settejä, ja se tarkoitti ainakin nyt ensimmäisessä setissä sitä, että ensimmäisen päivän virallinen kesto oli aamukympistä iltakasiin. Sen jälkeen menimme porukalla saunaan ja iltapalalle. Seuraava aamu alkoi kasilta ja loppui neljältä. Intensiiviset päivät olivat siis kyseessä – ja ehkä se on myös yksi tämän valmennuksen tarkoituskin: hioa meidän porukka yhteen myös yhteisen vapaaillan avulla.

Mitä odotan Valmentajavalmennukselta?

Odotan kokonaisvaltaista tietämystä valmentamisesta. Odotan sellaista tietämystä, jonka avulla voin entistäkin rohkeammin ja vakaammin jatkaa taapertamistani valmennuskentällä. Ehkäpä saan itsevarmuutta valmentamiseen ja esiintymiseen. Valmentajavalmennus ei välttämättä tule olemaan mikään iisi läpihuutojuttu, sillä jo ensimmäisten päivien aikana minua ja uskomuksiani haastettiin melko tavalla (kiitos vain Timo tiukoista kommenteistasi ja kysymyksistäsi 😀 ). Uskon siis, että Valmentajavalmennuksen avulla löydän vielä varmemmin oman paikkani valmentajakentällä, kun pystyn poistamaan kaikki haitalliset, esimerkiksi myymiseen, liittyvät uskomukseni ja korvaamaan ne oikeasti hyödyllisillä ajatuksilla.

Sitten on asioita, jotka minua eivät niinkään kiinnosta, kuten budjetointi ja kassavirta, ja niitä käsiteltäessä en ehkä ilosta hihku, mutta tiedostan, että nekin ovat niin elintärkeitä osa-alueita valmentajabisnekselleni, että on parasta alkaa pikkuhiljaa kiinnostamaan yhä enemmän myös nuo teemat.. Ehkäpä Valmentajavalmennus ratkaisee tämänkin ongelman ja taikoo minuun kiinnostuksen myös näitä asioita kohtaan 😎

valokuvaus

Kohti parempaa valmentajuutta! Kuvaaja: Leena Waren Vaatteet saatu lainaan Marjaana Taskiselta, Me&I-myyjältä.

Kuten huomaatte, olen aika innoissani tästä valmennuksesta, ja siksi päätin teillekin tästä kirjoittaa. Jos seuraavatkin lähiopetuspäivät saavat minuun uusia ajatuksia, saatan tulla jakamaan ajatuksiani teille niistäkin päivistä. Ajattelin, että tästä valmennuskokemuksesta olisi kiva jättää itselleni pieniä muistiinpanoja pitkin matkaa (ehkäpä siis tänne blogiin?), joihin sitten ehkä palailla myöhemmin.

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog

MUITA TEKSTEJÄ VARAPUUN VALMENNUKSISTA:

Pitäisikö rahasta olla kiinnostunut?

Haluatko tulla taitavaksi rahan kanssa?

Haluatko sinäkin tehdä rahaa sijoittamalla?

Kannattaisiko sinunkin sijoittaa raaka-aineisiin ja arvometalleihin?

Haluaisitko sinäkin tuuppauksen bisneksesi alkutaipaleelle?

Pitäisikö sinunkin kiinnostua asunto- ja kiinteistösijoittamisesta?

Haluaisitko sinäkin tehdä liiketoiminnalla itsellesi lisätuloja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.