Hae
Emmi Anniina

Allergikon varioitava peruskeksitaikina

Jaan teille nyt maidottomien ja gluteenittomien peruskeksien ohjeen. Ohje on hyvä pohja varioimiselle. Voit laittaa sekaan melkein mitä tahansa: kuivattuja marjoja/hedelmiä, tuoreita marjoja/hedelmäpaloja, maapähkinävoita, pähkinärouhetta,…

 125g sulatettua rasvaa/öljyä (esim. kookosöljyä)
1-2dl omenahilloa (laita enemmän, jos haluat mehevämmät keksit)
2 kananmunaa
½dl-1dl hunajaa (laita enemmän, jos haluat makeamman)
½dl kaurahiutaleita
½dl riisijauhoja
2dl kookosjauhoja
½tl leivinjauhetta
loraus jotakin kasvimaitoa (laita, jos haluat mehevämmät keksit) 
mausteita oman maun mukaan (kaneli, kardemumma, lakritsinjuurijauhe, kaakaojauhe, carobjauhe, vaniljajauhe…)

Sulata rasva, ja liota hunaja siihen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää sitten omenahillo ja munat, viimeiseksi rasva-hunajaseos. Lopuksi heitä sekaan mahdolliset muut jutut. Muotoile palloiksi ja litistä hellästi. Paista 180 asteessa noin 8-12 minuuttia.

Yhteistyössä Mummon ja Foodinin kanssa 🙂

p.s. Muistathan vinkkaamani vertaistukitapahtuman ylihuomenna lauantaina!

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kenelle allergikolle tää oikeastaan sopii, kun tässä on munaa?

    • Emmi kirjoitti:

      Tunnetko sinä vain muna-allergisia?
      Minä olen nyt ollut allergiapiireissä tosi kiinteästi kuusi vuotta mukana, ja olen kohdannut satoja allergisia, jotka eivät ole munalle allergisia, vaan muille ruuille 🙂 Eli tämä sopii esimerkiksi lehmänmaitoallergisille ja gluteeni/vilja-allergisille/keliaakikoille, soija-allergisille yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *