Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Lempeän toffeinen raakakakku, jossa makeutus toteutuu vhh-tyyliin

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

toffeinen raakakakku

Eräänä päivänä mies kertoi, että haluaa leipoa raakakakun, ja niinpä hän leipoi. Tämä on usein tilanne, miten meidän perheen leivonnaiset syntyvät: spontaanisti ja kokeillen. 🙂 Nyt te saatte taas oman osanne tästä spontaaniudesta, sillä pääsette leipomaan tätä samaa ihanaa raakakakkua teidän keittiössänne. Tämä kakku on tosi lempeä ja pehmeä ja hyvin muunneltavissa sen mukaan, mitkä marjat valitset kakun osaksi. Tämän kakun muut maut ottavasti avoimin sylin vastaan aika monta erilaista marjamakua. Kokeile jollakin omalla suosikillasi tai tee meidän tyyliin sulatetuilla mansikoilla.

Me tahdoimme tehdä tämän kakun makeutuksen vhh-tyyliin, eli valitsimme makeutukseen koivusokerin ja stevian. Ja se toimi muuten täydellisesti pohjan makeiden taatelien kanssa!

Lempeästi toffeinen raakakakku (maidoton, gluteeniton, vegaaninen)

Pohja:
10 (tuoretta) Medjool taatelia
50g sulaa kaakaovoita
¼tl merisuolaa
1rkl kaakaojauhetta
3,5dl liotettuja pistaasipähkinöitä
(1-2rkl vettä)

Laita pähkinät likoamaan yön yli tai ainakin 2-3h. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Poista taateleista kivet. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja aja massa tasaiseksi. Jos käytät kuivattuja taateleita täytyy massaan lisätä 1-2 rkl vettä. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:
5dl liotettuja cashewpähkinöitä
1dl koivusokeria
10-20 tippaa steviaa
1rkl lucumaa
¼tl vaniljaa
½ sitruunan kuori ja mehu
75g sulaa kaakaovoita

Laita pähkinät likoamaan yön yli tai ainakin 2-3h. Lisää kaikki muut ainekset monitoimikoneeseen paitsi kaakaovoi ja aja sileäksi. Jos haluat täydellisen sileän koostumuksen, tarvitset tätä varten erittäin tehokkaan blenderin, joka samalla myös lämmittää massaa, kun se sekoittuu. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää se viimeisenä, kaatamalla se ohuena naruna massan sekaan blenderin käydessä. Testaa makeus ja lisää steviaa, jos kaipaat lisää makeutta. Levitä massa tasaisesti pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Koristeluun sopivat erilaiset marjat joko tuoreena tai kuivattuna (mansikka, mustikka, goji, mulperi) ja myös kookoshiutaleet, kaakaonibsit sekä pähkinät.

toffeinen raakakakku

Huom! Liiallisella kakunsyönnillä saattaa olla koivusokerin takia laksatiivisia vaikutuksia, joten nautithan kohtuudella 🙂

// Emmi

SEURAATHAN MYÖS:

IG: @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflow

LISÄÄ HERKULLISIA RAAKAKAKKUOHJEITA:

RAAKAKAKKU-UNELMIA OSA 1/3: SUKLAA-KINUSKIKAKKU

RAAKAKAKKU-UNELMIA OSA 2/3: MUSTIKKAINEN KAKKU

RAAKAKAKKU-UNELMIA OSA 3/3: LIME-AVOCADOKAKKU

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *