Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Tulevan vuoden huippujuttu: minusta tulee neuropsykiatrinen valmentaja!

Kaupallinen yhteistyö: KirsiConsulting

NEPSY

Nyt minä vihdoin pääsen kirjoittamaan teillekin tästä huikeasta jutusta, mikä minulla pian starttaa! Instagramissani tästä jo kerroinkin, mutta nyt on aika alkaa kirjoittamaan tästä asiasta myös täällä blogissakin – pääsette meinaan jakamaan jotakin tosi henkilökohtaista kanssani… Minä aloitan Helsingin seudun kesäyliopiston kautta ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksen, jonka järjestää KirsiConsulting Oy. Seuraavan puolen vuoden ajan minä jaan omaa henkilökohtaista opiskelupolkuani teidän blogini lukijoiden kanssa. Tästä tulee niin jännää, kivaa ja ihanaa!

Mikä on NEPSY-valmentaja?

Neuropsykiatrisen valmentajan koulutus on tarkoitettu vähintään toisen asteen sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan tutkinnon suorittaneille, jotka toimivat erityislasten, -nuorten ja -aikuisten parissa. Koulutukseen voi siis hakeutua aikalailla eri lähtökohdissa olevia ihmisiä, mutta kaikilla, jotka koulukseen tulevat, on varmasti suuri motivaatio oppia lisää sellaisten ihmisten kanssa toimimisesta, jotka omaavat toiminnanohjauksen vaikeuksia ja/tai neuropykiatrisia oireyhtymiä. Neuropsykiatrinen valmentaja voi toimia valmentajana esimerkiksi henkilöille, joilla on ADHD/ADD tai Aspergerin oireyhtymä tai jotka ovat mielenterveys- tai päihdekuntoutujia tai muita puutteellisia toiminnanohjauksen taitoja omaavia lapsia, nuoria tai aikuisia. Valmennuksen tavoitteeksi on määritelty arjen- ja elämänhallinnan taitojen ja uusien myönteisten toimintatapojen kehittymisen tukeminen sekä samalla myönteisen elämänpolun rakentamisen tukeminen.

Koulutuskuvauksessa on lueteltu 11 erilaista koulutussisältöä. Valitsin niistä viisi minua eniten kiinnostavinta teille kerrottavaksi. Ne ovat toiminnanohjauksen taitojen merkitys koulu- ja työelämässä, perheessä sekä työelämässä, ratkaisukeskeisen toimintatavan ja positiivisen psykologian perusteet, arvostavan vuorovaikutuksen perusteet, ratkaisu- ja voimavarakeskeisen menetelmiä ja harjoituksia sekä neuropsykiatrisen valmennuksen erityispiirteet.

KirsiConsulting

Koulutus tulee haastamaan minut myös arjen järjestelyn osalta: lähiopiskelujaksojen lisäksi on itsenäistä opiskelua etäjaksoilla. Nämä etäjaksot sisältävät mm. käytäntöön soveltamista, välitehtäviä, perehtymistä alan kirjallisuuteen, reflektointia, vertaisryhmätyöskentelyä ja harjoittelua. Ei siis mikä tahansa läpihuutojuttu tämä tule minulle olemaan! Toisaalta koen olevani melko aikaansaava, joten eiköhän tämäkin järjesty hyvin, kunhan vain laittaa asiat prioriteettilistaan ja noudattaa sitä. Toki tämä vaatii hieman joustoa myös mieheltä hänen etätyöviikkoinaan.

Miksi minä valitsin juuri tämän koulutuksen?

Yksinkertaisuudessaan: tajuttuani, että minähän oikeasti voin hakeutua tähän koulutukseen koulutuspohjani perusteella, niin se oli menoa 😀 Olin kyllä kuullut etäisesti puhuttavan tästä koulutuksesta, mutta oletin aina, että se vaatii enemmän kuin yhteiskuntatieteiden maisterin paperit. No, onneksi ihana ystäväni tästä minulle vinkkasi sillä tyylillä, että ”Emmi, tämä voisi olla sinun juttusi!”. Ja niin Sari oli oikeassa – kiitos vielä Sari sinulle koulutuksen esiinnostamisesta ja NLP-ope Reetta koulutukseen hakeutumiseen kannustamisesta 🙂 Vaikka en ole koulutusta vielä aloittanutkaan, koen jo nyt koulutuksen olevan ihan minun juttuni!

Te, ketkä tiedätte hieman työkuvioistani, ihmettelette varmaan, että enhän minä tällä hetkellä työskentele erityisominaisuuksia omaavien ihmisten kanssa, että miksi siis lähdin tähän koulutukseen mukaan. Voin raottaa teille seuraavaksi hieman verhoa tulevaisuuden unelmiini. Tällä hetkellä unelmani on olla yrittäjä, joka edistää lasten ja aikuisten välistä kommunikaatiota ja vuorovaikutusta oman osaamiseni kautta. Osaamiseeni kuuluvat tällä hetkellä opinnot yliopistossa (YTM pääaineena sosiaalityö ja sivuaineena psykologia), työkokemukseni sosiaalityössä, NLP Associate Trainer-koulutus sekä vertaistuellinen puoli, joka kumpuaa vaikeuksista omien lasteni kanssa menneinä vaikeina vuosian (käytöshäiriöt, sensorisen integraation ongelmat, Asperger-epäily jne.). Tähän yhdistelmään sopii täydellisesti neuropsykiatrisen valmentajan koulutus. Tarkoitukseni ei ole tulevaisuudessa toimia vain erityislasten ja heidän perheidensä kanssa, vaan ehdottomasti kaikenlaisten perheiden! Koen kuitenkin, että tämä koulutus sopii täydellisesti minulle ja ammattitaitooni, vaikka en tekisikään rajauksia erityisyyteen tai normaaliuteen. Raja on välillä niin häilyvä, että koulutus antaa varmasti paljon apuja myös ei-erityisten lasten kanssa toimimiseen.

Miksi KirsiConsulting ja miksi yhteistyö?

KirsiConsulting valikoitui koulutuksen järjestäjäksi ihan vain siitä syystä, että olin kuullut siitä niin paljon hyvää ihmisiltä, jotka olivat käyneet ko. yrityksen koulutuksissa. Luotin suosittelijoihin täysin. Se, miksi tulen nyt avaamaan koko henkilökohtaista prosessiani täällä blogissa kuukausittain, on yhteistyön ansiota. KirsiConsulting-yrityksen perustaja etsi henkilöä, joka olisi halukas ja kykeneväinen kirjoittamaan opiskeluprosessin auki, ja minä kun rakastan kirjoittamista, niin olin valmis tarjoamaan omaa työtäni siihen toiveeseen. Kun kohtasimme Kirsin kanssa, oli yhteistyö sinetöity – useinkaan en ole törmännyt niin ihanaan työilmapiiriin kuin tuolla yrityksessä vieraillessa koin. Juttelumme lomassa sain myös tietää asioita, jotka vakuuttivat minua lisää: Kirsi on ollut itse tuomassa koulutusta Suomeen ja hän on suunnitellut ensimmäiset opetussuunnitelmat. Tapaamisemme jälkeen tiesin heti, että yhteistyö on oikea päätös.

Tervetuloa siis matkaan mukaani!

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG @skribentti  / FB @readysteadyflowblog

Kaupallinen yhteistyö: KirsiConsulting

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.