Hae
Emmi Anniina

Comeback kasvispiirakan muodossa (maidoton, gluteeniton, vege)

Yhteistyössä Foodinin kanssa

No heloooou arvon väki! Pitkästä aikaa täällä, oh! Olemme lomailleet! Niin, siis ainakin, mitä tulee tämän blogin kirjoittamiseen, heh. Meillä on syymme, ja niitä ajattelinkin availla seuraavissa teksteissäni tänne, joten pysykää edelleen messissä (vaikkakin blogin päivitystahti on hidas…). Nyt kuitenkin halusin tehdä comebackin reseptin muodossa, sillä se vaan on vähän helpompi icebreaker kuin pidempi selittelyteksti… Joten tässä superherkullinen vegepiirakka: ottakaa resepti talteen, valmistakaa se ja käykää pöytään!

Vegaaninen kasvispiirakka

pohja:

1,5dl perunasosehiutaleita

2dl haaleaa vettä

0,5dl kaurahiutaleita

1dl tattarijauhoa

0,5dl kaurajauhoja

70g öljyä tai rasvaa (esimerkiksi ghee, mutta huom: jos käytät gheetä, ohje ei ole vegaaninen)

0,5dl kaurakermaa

0,5tl suolaa

0,5tl leivinjauhetta

 

päälle:

1 paprika

noin puoli purjoa

1 parsakaali

2dl herkkusieniä

suolaa

mustapippuria

(yrttimausteita)

1tl paprikajauhetta

2dl kaurakermaa tai maustamatonta kaura/kookosjukurttia

100g raastettua Violife-juustoa

pohja:

Mittaa kulhoon perunasosehiutaleet ja vesi ja anna turvota hetki. Lisää öljy/rasva ja kerma. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele vuokaan.

päälle:

Pehmitä pannulla paprikaa ja purjoa, ja lisää sienet. Leikkaa parsakaali haluamasi kokoisiksi paloiksi ja kiehauta 2-3 minuuttia (ei liian kypsiksi!). Lisää täytteeseen loput aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

 

Kiva, että olet vielä siellä ruudun toisella puolella kahden kuukauden tauon jälkeenkin! Toivon sinulle herkullista viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *