Raakavalkosuklaa syksyiseen kirpsakkaan makuun
Yhteistyössä Foodinin kanssa
Tässä sesonkiherkussa yhdistyvät syksyiset puolukat ja kermainen valkosuklaa. Tähän terveelliseen herkkuun tarvitset:
50g kaakaovoita
2rkl kookosmanna
½dl erytritolia
1rkl tocoa
½tl lesitiiniä
hyppysellinen vaniljaa
ripaus suolaa
½-1dl (pakaste)puolukoita
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää loput ainekset (paitsi puolukat) sekoittaen joukkoon. Kaada massa haluamaasi laakeaan astiaan tai jääpalamuotteihin ja lisää vasta sitten puolukat. Varsinkin jos käytät jäisiä/viileitä puolukoita, alkaa suklaaseos kohmettumaan välittömästi.
Puolukat taittavat kivasti kaakaovoin ja kookosmannan runsautta. Lesitiini toimii emulgaattorina, jotta rasva ja erytritoli sekoittuvat paremmin keskenään. Toco eli riisinlesejauhe tuo kermaisuutta ja E-vitamiinia reseptiin.
Maukasta syksyn jatkoa kaikille, toivottavasti pääsette herkuttelemaan tämän reseptin kanssa 🙂