Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Vihreämpi superpinaattikeitto

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

pinaattikeitto

Pinaattikeitto, tuo klassikkoruoka, on yksinkertainen, nopea ja helppo tehdä. En kovinkaan usein ole tehnyt pinaattikeittoa kotona, mutta pinaattia tulee käytettyä jonkun verran smoothieissa, munakkaissa ja wokeissa. Smoothieissa pinaatti yhdistyy meillä monesti muiden vihreiden kanssa ja siitä se ajatus oikeastaan lähti. Tämä pinaattikeitto on tuhtia syötävää, mutta se maistuu herkulliselta. Tulsi sekä kookossokeri tuo raikkaan ja aromaattisen tuulahduksen pinaatin hallitsemaan makumaailmaan. Tämä ei siis maistu yhtään sen vihreämmältä kuin tavallinen pinaattikeitto, joten tätä uskaltaa tarjota myös lapsille.

Tulsilla on antimikrobiaalisia ominaisuuksia ja kurpitsansiemenjauhe sisältää paljon tryptofaania, joka muuntuu kehossa edelleen serotoniiksi. Nyt koronarajoitusten aikaan näille kahdelle ravinteelle on siis todella tarvetta!

Päivitetty pinaattikeitto

150g (pakaste)pinaattia

4dl kuohukermaa

1rkl kurpitsansiemenjauhoa

2tl tulsia

1tl kookossokeria

1/2tl merisuolaa

(1-2 keitettyä kanamunaa)

Sulata pakastepinaatit kevyelle lämmöllä kattilassa kerman kanssa. Lisää jauhot ja mausteet. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoile pehmeäksi keitettyjen kananmunien kanssa.

pinaattikeitto

Pinaatti ja oksalaatit

Pinaattia ei kannata välttämättä syödä joka päivä valtavia määriä niiden korkeiden oksalaattipitoisuuden vuoksi. Oksalaatti (oksaalihappo) on aine, joka kertyy munuaisiin aiheuttaen munuaiskivia, toisille ne aiheuttavat niveloireita ja jotkut saavat niistä iho-oireita. Oksalaatit sitoutuvat kehossa kalsiumiin, siksi olisi hyvä samanaikaisesti sisällyttää kalsiumpitoisia ruoka-aineita samalle aterialle oksalaattilähteiden rinnalle. Oksalaattipitoisia ruokia ei kannata pelätä, sillä niissä on monesti monia muita tärkeitä ravinteita. Minimoidakseen oksalaattien mahdollisia haittoja kannattaa juoda paljon vettä pitkin päivää, jotta munuaiset huuhtoutuvat  ja nauttia vain kohtuullinen määrä proteiinia päivässä, jotta munuaiset eivät kuormitu liikaa.

pinaattikeitto

Oksalaatteja on paljon muun muassa seuraavissa lähteissä:

kaakao, vadelma, mustikka, mustaherukka, täysjyväviljat, manteli, cashew, maapähkinä, lehtikaali, raparperi, okra, (puna)mangoldi, soija (miso), kuivatut hedelmät.

//Ramon

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

MUITA HERKULLISIA RESEPTEJÄ:

Voiko gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja ketogeeninen raakasiemennäkkäri olla hyvää? – Todellakin voi!

Nämä asiat sinun tulisi tietää maksasta (sis. reseptin maailman herkullisimpaan maksa-ateriaan)

20 suosikkiamme Foodinilta

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *