Hae
Emmi Anniina

Vuosikymmenen 2010 kymmenen mullistavinta elämänmuutosta meidän perheessä

2010

Vuonna 2010

Vuosikymmen vaihtui ja aloin miettimään, mitkä ovat olleet meidän perheen kymmenen tärkeintä/isoimpaa elämänmuutosta vuosikymmenen 2010 aikana. Huomasin, että moni bloggaaja ja IG-vaikuttaja on myös kaivellut muistojaan viime vuosikymmenestä ja jakanut niitä seuraajien kanssa. Minäkin jaan meidän perheen ikimuistoisimmat hetket nyt teidän kanssanne. Meille on tapahtunut paljon, tosi paljon. Ja helposti olisin keksinyt tähän vielä 10 melkeinpä yhtä suurta muutosta, mutta pitäydyn listani kanssa nyt vain kymmenessä. Kaikki nämä muutokset eivät ole iloisia. Jenni omassa uudenvuodenpostauksessaan havaitsi, että on elänyt kahdella vuosituhannella, kahdella vuosisadalla ja viidellä eri vuosikymmenellä (-80, -90, -00, -10, -20), aikamoista! Meinaan niin olen minäkin! Ja ihanaa on se, että kolmella näistä vuosikymmenestä olen ollut mieheni kanssa yhdessä! Tavattiin vuonna 2005. Mutta mitkä ovat siis olleet suurimmat muutokset viime vuosikymmenen aikana? Yksikään niistä ei liity parisuhteeseen, vaan koko vuosikymmen oltiin rouvana ja herrana.   😀

Muutto kerrostaloasunnosta Itä-Suomesta Kanta-Hämeeseen vuokrarivitaloasuntoon

Vuonna 2010 asuimme Kuopiossa ja alkuvuodesta opiskelimme viimeisiä kursseja omista koulutuksistamme. Asuimme ihan kaupungin keskustassa kerrostaloasunnossa. Kesällä 2010 muutimme Etelä-Suomeen. Muutos oli valtava, sillä kaikki rakkaat ystävät jäivät entiseen asuinkaupunkiin. Tuona kesänä olin viimeisilläni raskaana. Muutto, raskaus ja hulluin hellekesä ikinä olivat kamala yhdistelmä.

Opiskelujen loppuusaattaminen ja gradun valmistuminen päivää ennen esikoisen syntymää

Paahdoin gradua eteenpäin koko kesän ja elokuun alussa sain sen valmiiksi. Kun painoin lähetä-nappia ja menin terassillemme helpotusjätskeille, tunsin, kuinka jotakin alkoi tapahtumaan…

Esikoisen syntymä

Esikoinen siis syntyi seuraavana päivänä gradun lähettämisestä! Hyvä aikataulu. Synnytys oli kaamea kokemus. Lopputulos oli kuitenkin varsin ihana ja upea.

Muutto vuokrarivitaloasunnosta asumisoikeusasuntoon eri kaupunkiin Kanta-Hämeen sisällä

Esikoisen ollessa vuoden ikäinen muutimme toiseen kaupunkiin, lähemmäs vanhempiani ja myöskin minulle ennestään tuttuun kaupunkiin, jossa minulla oli kavereitakin jäljellä.

Muutto asumisoikeusasunnosta omaan paritalon puolikkaaseen saman kaupungin sisällä

Halusimme enemmän tilaa ympärillemme ja oman asunnon, joten päätimme sijoittaa juuri valmistuvaan uuteen kotiin. Saimme valita kaikki pinnat mieleiseksemme, joten paritalon puolikkaasta tuli meidän näköisemme 🙂

Keskimmäisen syntymä

Ihana upea toinen lapsemme syntyi hänkin elokuisena poikana eräänä aamuna vuonna 2013, kun meidän oli tarkoitus lähteä kohti Asuntomessuja. Ei sitten menty. Synnytys meni todella paljon paremmin kuin ensimmäinen synnytys!

Isäni kuolema

Muutama päivä keskimmäisen syntymän jälkeen minun isäni kuoli. Vuoden 2013 loppu oli samaan aikaan täynnä suurta onnea ja suurta surua. Ja koko seuraava vuosikin. On ollut suuri ihmetys elää kahta näin vastakkaista kokemusta tismalleen samaan aikaan.

Muutto omaan taloon saman kaupungin sisällä

Haaveilimme kolmannesta lapsesta, joten haaveilimme myös isommasta kodista. Ostimme omakotitalon, jossa edelleen asumme. Omakotitaloa reunustaa kahdelta puolelta metsä, joten tähän mennessä asutuista asunnoista/taloista talon ympäristö on ehdottomasti oma lempparein, onneksi. Talo oli muutaman vuoden vanha ja täysin käyttämättömän näköinen. Pinnatkin olivat tismalleen samat kuin edellisessä talossa, haha. Toki minä olisin jo toivonut vaihtelua pintoihin… Ei olla raaskittu ruveta remppaanaan hyväkuntoista taloa!

Kuopuksen syntymä

Niin kuin jokainen meidän lapsista, kuopus oli unelmien täyttymys. Kuopusta toivoimme perheeseemme vuoden ennen kuin hän ilmoitti itsestään. Kuopus syntyi vuoden 2017 keväällä. Kuopuksen myötä olen päässyt aivan eri levelille äitiydessä – olen ihan oikeasti, aidosti ja täydestä sydämestäni nauttinut äitiydestä ja lapsista ja elämästä!

Yrittäjyys

Elokuussa 2019 laitoin toiminimen pystyyn. Sitä ennen olin jo toiminut kevytyrittäjänä. Uuden aluevaltauksen yrittäjyydessäni teen huhtikuussa 2020, kun aloitan valmennukset ja koulutukset. Yrittäjyydestä kirjoittelen myöhemmin paljon lisää vielä, sillä se on ollut vuoden 2019 suurin ammatillinen ahaa-elämys ja se tulee olemaan vuoden 2020 suuri muutos meidän perheelle!

Nyt olisi superkiva kuulla juuri sinun viime vuosikymmenen ikimuistoimmat hetket!

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS:

20 kuvaa meidän jouluviikolta

Joulukuinen viikonloppu meidän perheessä

Koko perheen hikihumppa, muskari ja muksujumppa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.