Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Jyväskylän seudun talviset kohteet lapsiperheille

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

On aika suunnata katse kohti talvilomia, talvisia viikonloppuja, talvisia päiviä – ja miksei myös talvisia iltojakin. Esittelen tässä tekstissä Jyväskylän seudun lapsiperhekohteiden parhaimmistoa. Nappaa vinkit talteen ja suunnittele oma matkasi Jyväskylään! Jos olet tunnin (tai alle) ajomatkan päässä Jyväskylästä, niin kerkiät vaikka normaalina arki-iltana johonkin hauskaan aktiviteettiin Jyväskylään. Ja sitten taas jos matkustat pidemmältä, niin jää Jyväskylään vaikka koko viikonlopuksi perheesi kanssa – lupaan, että aika ei käy pitkäksi! Tässä tekstissä esittelen kahdeksan erinomaista kohdetta, jotka me koimme keskimmäiseni kanssa Visit Jyväskylän järjestämällä somevaikuttajien matkalla Jyväskylän seudulla.

Beach & Jump Park

Meidän matkamme Jyväskylässä alkoi hyppimällä, pomppimalla ja kiipeilemällä. Ensimmäisenä testauskohteenamme oli siis Beach & Jump Park, monipuolinen liikuntakeskus. Saimme kunnon hiet pintaan heti alkuun, sillä Beach & Jump Parkista löytyi trampoliineja, juustomeri, ilmapatja sekä Air Track -temppupatja. Nämä aktiviteetit olivat meidän keskimmäisen kovimmassa käytössä, vaikka paikasta löytyikin myös kiipeilyseinä, törmäilypallot sekä beach-alue.

Beach & Jump Parkissa voi järjestää erilaisia tapahtumia, kuten mm. synttäreitä ja yritystapahtumia. Sieltä löytyy myös kuntosali, kahvio sekä sauna. Suosittelemme siis liikkuvaisille lapsille ja lapsenmielisille!

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Keskimmäiseni Yli Pyykkivuoren- Hannan tyttären Aavan kanssa.

Visit Jyväskylä

Välillä lepäillään

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Lapsen mielestä parasta oli: juustomeri

Peurunka

Kun oltiin saatu hiki pintaan hyppimällä, suuntasimme kohti Peurunkaa – tuota kattavaa monien perheiden suosiossa olevaa kohdetta. Majoituimme, kuuntelimme äänisatuja ja ihastelimme huoneemme ikkustasta avautuvaa lumista (!) maisemaa – maisemaa, jota tänä talvena täällä Etelä-Suomessa ei ole saatu ihastella juuri ollenkaan!

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Lähdimme syömään ihanaa illallista koko matkapoppoon kanssa yhdessä Peurungan ravintola Peurankelloon. Ravintolassa jokainen sai mahansa täyteen herkullista ruokaa. Gluteenittomuus oli otettu todella hienosti huomioon illallisella. Pitkän illallisen jälkeen muut suuntasivat suoraan kylpylään, mutta meitä keskimmäiseni kanssa houkutteli kovasti mennä testaamaan lumihankia. Ne olivatkin osittain suurempia kuin lapseni! Meillä oli yhteisellä ulkoilullla hauskaa! Pihailun jälkeen olikin sitten kiva lämmitellä pakkasen puremia poskia saunassa ja antaa veden loiskua!

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

 

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Peurungan kylpyläosasto on kivan monipuolinen. Altaita on monia: porealtaita, jokiallas, kylmäallas, lämmin allas, hemmotteluallas, lasten allas ja pienten lasten allas. Me kävimme kaikissa muissa altaissa paitsi pienten lasten altaassa. Minäkin rohkaistun käymään kylmäaltaassa pari kertaa! Hemmottelualtaassa me porukan naiset jumppasimme coren kuntoon ja infrapunasaunassa paransimme maailmaa 😀 Kiersimme keskimmäisen kanssa monta kertaa jokialtaan ympäri ja kiipeilimme wibit-radan monta kertaa läpi. Wibit-radan lisäksi lapseni mielestä huippua kylpylässä olivat tietenkin liukumäet. Vuorotellen kiipesimme 130 metriä korkeaan liukumäkeen ja 40 metriä korkeaan liukumäkeen. Me äidit saimmekin kerättyä aika monta tuhatta askelta näistä portaista tänä iltana! 😀 Polskimme kylpylässä viimeiseen minuuttiin asti, niin hauskaa meillä oli.

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Nyt kylpylässä on menossa revontuli-teema, joten uimisen yhteydessä on tarjolla erilaista tunnelmaa! Harmi, että me emme ihan kerinneet revontulia kokea. Muutenkin Perungasta saa vain ihan pienen maistiaisen tällaisella yhden yön visiitillä. Peurungassa on mahtavat ulkoliikuntamahdollisuudet, paljon tapahtumia, keikkoja, aikuisille myös spa-palveluita, yms. Peurungasta nauttivat perheet, pariskunnat, itseään hemmottelevat, erilaiset ryhmät sekä yrityksetkin.

Lapsen mielestä parasta oli: iso sininen liukumäki

 Laajis

Aamulla Peurungan aamupalan jälkeen minibussimme otti suunnaksi Laajiksen eli Laajavuoren Hiihtokeskuksen. Meidän perhe ei ole oikein koskaan ollut aktiivinen suksilajien harrastaja: emme siis kovin hiihdä tai laskettele vapaa-ajallamme. Luistelu ja mäenlasku stigalla sen sijaan ovat meille mieluisia. Ei meillä mitään suksilajeja vastaan ole, mutta ei vain ole tullut hankittua tarvittavia varusteita meidän koko perheelle. Minä olen ollut viimeksi laskettelemassa suksilla varmaan 20 vuotta sitten yläasteella ja lautailemassa 15 vuotta sitten mieheni kanssa joillakin treffeillä, eli minusta ei ollut lapseni opettajaksi tässä lajissa 🙂 Onneksi ei tarvinnutkaan olla, sillä saimme Laajiksesta keskimmäiselle lasketteluopetusta.

Laajis tarjoaa siis kaikenlaista aktiviteettia talviurheiluun: siellä on 13 rinnettä ja 6 hissiä, 4 lumiparkkia, Lumimaa aloittelijoille, 48 kilometriä hoidettua hiihtolatua ja talvipyöräilyreitti. Laajiksesta saa vuokrattua kaikki tarvittavat välineet. Siellä on myös rinneravintola- ja kahvila, nuotiopaikkoja ja laavuja, hostelli, caravanalue sekä savusauna! Aikamoinen setti kaikenlaista! Me kuitenkin keskityimme vain laskettelun opetteluun. Kiitos tosi hyvän lasketteluopen, jonka saimme käyttöömme, keskimmäinen oppi paljon lyhyessä ajassa!

Keskimmäinen oli siis ensimmäistä kertaa rinteessä suksilla, ja aluksi pyllähdyksiä tulikin melkoisesti. Pikkuhiljaa tasapaino alkoi löytymään ja minä yllätyin kovasti lapseni nopeasta oppimisesta! Keskimmäinen oli itsekin todella innoissaan – ja toivoi nopeaa paluuta rinteeseen! Pari tuntia meni hujauksessa. Sitten olikin aika lounastaa Laajiksessa ja sen jälkeen siirtyä seuraavaan kohteeseen. Ehkäpä joku päivä minäkin taas uskaltaudun suksien tai laudan päälle…

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Lapsen mielestä parasta oli: mattohissirinne

AaltoAlvari

Ulkoilun jälkeen pääsimme taasen lämmittelemään saunoihin ja lillumaan aaltoihin! Testivuorossa oli siis AaltoAlvari! AaltoAlvarissa on kylpylätason varustelu, mutta sen hinnasto on kuin uimalan hinnasto! Aikamoinen helmi! Aluksi saimme esittelyn AaltoAlvarista ja kuulimme sen mielenkiintoisesta historiasta.

AaltoAlvarin altaat ovat 50m allas, 25m allas, lasten allas, aaltoallas, poreallas, koskiallas sekä kylmäaltaat. Sieltä löytyy myös liukumäkiä, jotka tietenkin olivat meidän mieleemme 😀 Ja kahdet aallotkin kerkisimme ottaa vastaan aikataulumme puitteissa, kun vaan typistimme hieman saunaaikaa 🙂

Lapsen mielestä parasta oli: aallot

Sokos Hotel Alexandra

Hotelli

Touhupäivän jälkeen oli meidän aikamme suunnata kohti hotellia syömään ja rauhoittumaan. Meidän hotellimme oli Jyväskylän ytimessä sijaitseva Sokos Hotel Alexandra. Olen aikaisemminkin käynyt Alexandrassa – ja tälläkään kertaa hotellin asiakaspalvelu ei pettänyt. Palvelu on ensiluokkaista. Meitä odotti huoneissamme ihanat herkkuyllärit, lainasimme kotiin unohdettujen iltasatukirjojen tilalle vastaanotosta kirjoja ja minä lainasin jopa rikkimenneen kameran johtoni tilalle vastaanotosta johtoa, jotta bloggaaja voisi jatkaa työtään 😉  Siis ihan mahtava palvelu! Lisäksi jokainen lapsi sai Onni Oravan tehtäväsetin, jonka avulla ilta sujuikin kivasti!

Huoneet olivat kauniit, viihtyisät ja hiljaiset. Oli ihana yöpyä Alexandrassa!

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Lapsen mielestä parasta oli: herkut

Frans&Sandra

Alexandran yhteydessä on Frans & Sandra -niminen bistro. Me pääsimme sinne nautiskelemaan illallista kauniiseen kabinettiin. Illallistimme lauantai-iltana, ja paikka oli aivan täynnä! Taitaa olla suosittu mesta! Jos edellisen illan illallinen oli pitkä, niin tämä olikin sitten tosi pitkä (kun ottaa huomioon, että mukanamme oli lapsia ja oli jo ilta). Me menimme ravintolaan viideltä ja lähdimme puoli yhdeksän. Lapset otettiin kivasti huomioon: he saivat heti aluksi lasten listat sekä tehtävävihkot ja kynät. Minun lapseni vaan oli jo niin nälkäinen, että edes tehtävävihkon teko ei kiinnostanut (se on jo todellinen nälkä se, haha!). Pian onneksi saimmekin jo alkudrinksumme, joten vatsa sai jotakin täytettä! Alkudrinkkien jälkeen söimme leipiä ruokia odotellessamme.

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Me molemmat tilasimme alkusalaatit. Lapsellani oli vihersalaatti, minulla vuohenjuusto-kanasalaatti. Pääruuaksi lapseni tilasi härkäruukun, minä otin grillipihvin kasviksilla. Lapseni vatsan koko oli rajallinen, joten minä nautiskelin molemmat omat annokseni ja lapseni annoksista puolet molemmista. Voin kertoa, että olin aika täynnä 😀 Valitsen ravintolassa yleensä lihaa, jos se on laadukasta. Minun grillipihvini oli parasta kotimaista rotukarjan ulkofilettä ja lapseni härkä oli myöskin kotimaista rotukarjan filettä. Täydestä mahasta huolimatta jälkkäri houkutteli lastani sen verran, että hän tilasi jätkskiannoksen. Porukan tytöt äiteineen lähtivät ruokien jälkeen omille teilleen, mutta me poikien äidit poikiemme kanssa jäimme vielä jätskeille ja juttelemaan puoleksi tunniksi.

Visit Jyväskylä

Kuva: Hanna, Yli Pyykkivuorten

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Frans & Sandra nimittää itseään kaupungin raskalaisimmaksi ravintolaksi. Se myös korostaa asiakaspalvelun tärkeyttä. Ja siihen voin kyllä samaistua! Ravintolaan on kiva tulla ja siellä on kiva syödä!

Lapsen mielestä parasta oli: jätski

Leikkihuone ja aamiainen

Ruuan jälkeen kävimme tsekkaamassa hotellin leikkihuoneen ja sen leikit veivätkin mukanaan meidän poppoon pojat – eli me leikimme huoneessa puoli kymmeneen asti!

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Yksi Alexandran parhaista puolista on ehdottomasti aamiainen. Vihersmoothie, pähkinöitä, siemeniä, marjoja, gluteenittomia tuotteita, kofeiinitonta kahvia… Kaikkea minun herkkujani! Aamiainen on freessi, se on laitettu nätisti esille ja tunnelma on rento. Tykkäsin!

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Lapsen mielestä parasta oli: leikkihuone

Hutunki

Sunnuntaiaamu starttasi taas aktiivisesti, kun meidät kuljetettiin Hutunkiin – uskomattoman monipuoliseen liikuntakeskukseen Vaajakoskella! Jo viimeksi Hutungissa käydessäni ihmettelin, miten monta lajia saman katon alle on saatu mahtumaan! Mutta niin vain on, ja hyvin onkin. Hutungista löytyy parikymmentä lajia, joista suosituimmat ovat biljardi, golf, hohtokeilaus, keilaus, minigolf, padel, salibandy, lentopallo, intercrosse, korfball, seinäkiipeily, squash, sulkapallo ja tennis.

Me saimme äänestää, mikä meidän porukkaa tällä kertaa kiinnostaisi – ja päädyimme kiipeilyyn ja keilaamiseen. Keskimmäinen pääsikin ensimmäistä kertaa valjaiden kanssa kiipeilemään, ja pienestä jännityksestä huolimatta tykkäsi lajista kovasti! Muut lähtivät jo keilaamaan, kun me jäimme vielä hiomaan kiipeilytaitojamme. Lopuksi liityimme keilailuporukan joukkoon ja keskimmäisemme sai pienen opetushetken keilailugurun ja Hutungin omistajan Jukka Poutiaisen kanssa.

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Hutunki on yksi Suomen suurimmista yksityisessä omistuksessa olevista liikuntakeskuksista ja se on rakennettu vanhaan lautavarastoon.

Lapsen mielestä parasta oli: kiipeily

Häkärinteet

Viimeinen aktiiviviikonlopun kohteistamme oli Häkärinteet. Lapseni toive uusintaotosta laskettelun suhteen siis toteutui varsin nopeasti 😀 Myös Häkärinteet tarjosivat pojalleni lasketteluopetusta – kiitos! Minä seurasin vierestä ja kannustin, juoksin mäkiä ylös ja alas sen minkä kerkisin ja valokuvailin. Itse en uskaltautunut tänäänkään suksille, mutta oli kyllä nautinto katsoa nopeasti oppivaa poikaani ja hänen iloaan uudesta taidosta! Laskettelun jälkeen maistui Häkärinteiden lounas. Huomionarvoisena asiana nostan lounaasta esille sen, että suurin osa ruuista olivat luomua -hienoa!

Häkärinteet eli  tuttavallisemmin Häkä on ollut laskettelijoiden ilona jo yli 30 vuotta. Häkärinteiden omistaja Jukka Kirjavainen esitteli meille Häkän toimintaa. Häkärinteitä pyöritetään ystävällisellä asiakaspalvelulla ja koko ajan toimintaa kehittäen. Häkällä rinteitä on 13 (tosin juuri tällä hetkellä kaikki niistä eivät ole auki). Sen lisäksi Häkältä löytyy off piste -rinne, Häkä Snow Park, hiihto-opetusta, välinevuokraamo, ravintola, 48 kilometriä hoidettua hiihtolatua, lastenmaa (mm. pulkkailua), lumikenkäilymahdollisuus, kotia, napakelkkailua, luistelua… Eli aikalailla kaikenlaista talvista touhua koko perheelle!

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Lapsen mielestä parasta oli: naruhissirinne

Mukanamme kivalla matkalla olivat Yli Pyykkivuorten -blogista Hanna, Optimismia ja Energiaa -blogista Katja, Valkoinen Vuori -blogista Katja sekä Outdoor Family -verkkosivustolta Johanna. Kaikilla meillä oli lapset mukana testaamassa kohteita. Visit Jyväskylän oppaamme Tiia kulki myös mukanamme koko viikonlopun. Kiitos mahtavalle seurueelle!

Tekstin vaaleanpunaisten otsikoiden takaa löytyy lisätietoa kohteista!

Videoita matkaltamme pääset katsomaan Instagramistani: @emmianniinajansson ja profiilini kohokohdasta nimeltä Visit Jyväskylä.

// Emmi

Muiden postaukset:

Elämyksellinen talviloma Jyväskylässä: Näitä kohteita suosittelemme

Talviloman parhaat Jyvässeudulla (lapsella tai ilman, lumella tai ilman!)

Äiti mä haluun sinne taas – Lapsen suosikkiviikonloppu Jyväskylän seudulla

Sporttiloma Jyväskylän seudulla – 7 testattua kohdetta lapsiperheille

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.