Hae
Emmi Anniina

Helppo vauvavuosi – joko vihdoin se meille annetaan?

Gradun palautus edellisenä päivänä synnytystä. Kaamean synnytyksen jälkeen sairaalan käytävät täyttävä tuskainen itku. Ensimmäinen yö ikinä, kun minä en nukkunut ollenkaan. Kotiin palatessa silmät, jotka onnen kyyneleiden lisäksi vuodattivat epätoivon ja väsymyksen kyyneleitä. Päivät, viikot ja kuukaudet täynnä murhetta, itkua ja huolta. Yöheräämisiä viiden minuutin välein. Päiväunet vain sylissä hytkyen. Päivän puklusiivoamisia seitsemänkymmentä kappaletta. Pyykkäystä, hoipertelua, epätodellista väsymystä.

Raskausaika töissä ja äitiysloman alku kotona todella vilkkaan esikoisen kanssa. Vauvan tuskainen olo ja vaikerrus synnärillä. Epäuskoinen kotiinpaluu. Oman isäni kuolema vauvan ollessa kolmen päivän ikäinen. Paniikkikohtauksia. Vauvan jatkuvat kaarellevedot ja pulautukset. Omat terveysongelmat ja hätä isän menettämisestä. Suuri ilo vauvasta, mutta niin myös itku, huuto ja nukkumisvaikeudet. Rankka, uneton arki kahden lapsen kanssa. Refluksia, allergiaa, astmaa – loputtomalta tuntuvia päiviä toisensa perään. Suru, joka ei hellitä.

Levollista raskausaikaa en saanut nytkään, mutta joko nyt – joko me vihdoin, kolmannella kerralla olemme ansainneet helpon vauvavuoden? Oi miten se olisikaan toivottu juttu juuri nyt! Emme ehkä huokaise vielä kokonaan, mutta ehkä uskallan kertoa, että paremmalta näyttää ensimmäisten päivien perusteella. Voi vauva, kunpa sinä saisit olla täysin terve, oireeton ja kivuton ja me kaikki saisimme kokea edes yhden kerran normaalin vauva-arjen elämässämme! Sellaisen vauva-arjen, joka ei olisi sairauksien täyteinen eikä surun verhoama. Kunpa se nyt toteutuisi!

10 kommenttia

 1. Huli/Meanwhile in Longfield.. kirjoitti:

  Voih! <3 Täällä ainakin toivotaan, että toiveenne toteutuu! Meillä nyt 4 viikkoinen pieni mies ja hyvin on tähän asti mennyt, takana vain kolme kamalaa yötä, muuten on nukuttu 3-4 tunnin pätkiä ja molemmat vanhemmat ovat täysissä voimissaan. Aurinkoista kevättä teidän poppoolle! <3

 2. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Voi te ootte kyllä helpon vauva vuoden ansainneet!!!toivottavasti sen myös saatte,aurinkoisia ja vauvan tuoksuisia kevät päiviä ♡♡

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Paljon onnea ja tsemppiä. Suloinen vauva kuvassa.

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Toivon todella että saatte ihania hetkiä vauvan kanssa ❤️ T. Eräs kummitäti

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä tällä hetkellä oireeton, aurinkoinen, kivuton 3kk ikäinen tyttö. Elämä tuntuu uskomattomalta verrattuna pian kolme vuotta täyttävän usoveljen vauva-aikaan. Melkein nämä kolme vuotta menivät, että silent refluksin ja viiveisten suolioireisten laajojen allergioiden itku hellitti. Nyt nautitaan tästä. Vaikka tälllä hetkellä surua aiheuttaa, kun katson tuota onnellista vauvaa ja näen silmissäni kolmen vuoden takaisen tuskasta huutavan vauvan. Miten epäreilua se onkaan pientä ihmistä kohtaan, kuinka kipeä täytyy olla että otetaan tosissaan ja hoidetaan. Nyt kun silloin tällöin vauvalla on itkuisempi päivä, nostaa paniikki päätään, rintaa puristaa ja pala nousee kurkkuun; nytkö se alkaa?? Onneksi ei. Toivon teille kaikkea hyvää, olette onnenne ansainneet <3

  • Emmi kirjoitti:

   Mä niin osaan tunnistaa sun ajatukset ja tuskan. Meillä keskimmäinen oli vähän helpompi kuin eka, ja jo silloin se tuntui niin epäreilulta esikoista kohtaan, niin entäs nyt sitten, jos tämä onkin täysin oireeton… Huoh. Kyllä kaikki vauvat niin ansaitsisivat oireettoman vauvavuoden <3

   Olen onnellinen teidän puolesta, että teidän esikoisella jo helpottaa <3

   Kiitos kauniista sanoistasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *