Hae
Emmi Anniina

Kahden viikon päästä olen täysipäiväinen yrittäjä!

yrittäjä

Kahden viikon päästä, 14.5. alkaa minun starttirahakauteni täysipäiväisenä yrittäjänä. Kiitän siis kaupunkiamme luottamuksesta yritysideaani kohtaan – myös näin korona-aikana. Ja kyllähän minä sen tiedän: yritykseni ydinteema on erittäin tärkeä, oli sitten korona- tai normaaliaika. Lasten hyvinvointi on aina tärkeä teema. Tulen jatkossa kirjoittelemaan jonkin verran yritysasioita blogiin, ainakin, jos ne näyttävät sitten statistiikan valossa myös kiinnostavan lukijoita. Ja aina, kun postaus kiinnostaa, kannattaa painaa postauksen sydäntä – se on myös yksi asia, josta bloggaaja näkee postauksen jollakin tavalla olevan onnistunut myös lukijoiden näkökulmasta. Yritysasioiden avaaminen blogiin tuntuu itsestä kivalta vaihtelulta!

Kevytyrittäjästä kokopäiväiseksi yrittäjäksi

Olen ollut reilut kaksi vuotta kevytyrittäjä ja tehnyt sivutyönä bloggaamisen lisäksi myös sisällöntuotannon hommia muille. Nyt on kuitenkin edessä uusi aluevaltaus: meinaan koulutus- ja valmennustyö! Yli puolen vuoden ajan olen yritystäni tästä näkövinkkelistä suunnitellut – ja vihdoin se toteutuu! Syys- ja lokakuussa yrittäjyys alkoi kiinnostaa ja ideat lähtivät pyörimään hullusti päässäni. Marraskuussa 2019 aloin kehittämään yritysideaa ihan kunnolla ja keskustelin tuntikausia eri ihmisten kanssa saaden todella arvokasta palautetta ja kehitysideoita (kiitos teille kaikille, jotka tunnistatte itsenne tästä!). Joulukuussa ideointi tyssäsi, koska koin ahdistusta herättävän tapahtuman, joka vei luovuuteni kokonaan. Tammikuussa vaikeudet saivat jatkoa, sillä koin traumaattisen tapahtuman, joka itse asiassa vaikuttaa edelleen arkeeni ja toimintakykyyni. Helmikuu meni myös toipuessa traumaattisesta tapahtumasta. Maaliskuussa aloin päästä hieman jaloilleni ja sain yrityksen suunnittelun taas käyntiin. Siihen hetkeen iskikin sitten korona, joka vaikutti koko arkeen ja toi rutkasti lisätöitä lasten ja kodin hoitoon. Yritykseni kaikki koulutukset ja valmennukset peruttiin kevään osalta. Vasta nyt, huhtikuun lopussa, alkaa arki tuntumaan siltä, että voisin taas jatkaa yrityksen suunnittelua, sillä onhan starttirahan alkuun enää kaksi viikkoa!

Huhtikuun alkupuolelta tuohon toukokuun puoleenväliin asti virallisesti olen hoitovapaan aikana kertyneillä lomilla vakityöstäni. Minulla on sosiaalityöntekijän toimi sairaalassa kuntoutuksen puolella, josta nyt sitten yrityksen perustaminen vuoksi hain työvapaata (toiselta nimeltä virkavapaata) puoleksi vuodeksi. Vaikka olenkin ihan varma, että saan sosiaalityöntekijän hommia milloin vain lähiseudultamme niin halutessani, niin halusin silti varmistaa selustani ottamalla työvapaata heti hoitovapaan päättymisen (ja niiden lomien) jälkeen. Näin ollen voin täysin turvassa aloittaa yritystoimintaani kokopäiväisesti.

Mitä yritän?

Verbi yrittää on minusta melko hauska, kun sitä tarkemmin alkaa miettimään 😀 Usein mietinkin, että on tämä aikamoista yrittämistä tämä yrittäminen. Mutta siis, mitä minä yritän? Millainen on yritykseni?

Yritykseni fokus on lasten ja aikuisten välinen vuorovaikutus ja kommunikointi. Järjestän koulutuksia, valmennuksia, luentoja ja workshoppeja pääasiassa yrityksille, yhdistyksille sekä kuntien työntekijöille. Teen myös pienryhmä- sekä yksilövalmennusta. Osaamisalueeni koulutusteni puolesta on sosiaalityö psykologian twistillä, NLP sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus. Missioni on olla tekemässä maailmasta lapsimyönteisempää paikkaa. Tahdon auttaa aikuisia ymmärtämään lapsia paremmin. Tahdon jakaa aikuisille työkaluja lasten kohtaamisiin ja lasten kanssa kommunikoimiseen ja vuorovaikutukseen. Olen sitä mieltä, että lapset usein ansaitsisivat paljon parempaa kohtelua kuin he saavat! Haluan inspiroida ja kannustaa aikuisia kehitykseen myös tällä usein vähemmälle huomiolle jäävällä elämän osa-alueella. Lasten ja aikuisten välinen vuorovaikutus ja kommunikointi vaan vaikuttavat ihan kaikkeen elämään, se on oikeasti tärkeä asia! Aikuisen on helpompi olla lapsen kanssa, kun hän ymmärtää lasta paremmin ja osaa tiettyjä kommunikaation perusperiaatteita ja myöskin toteuttaa niitä arjessaan. Lapsi taas sitten kasvaa sen kaiken vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin keskellä, joten ei ole ihan sama, että millaista vuorovaikutusta ja kommunikaatiota lapseen suunnataan! Lapsella itsellä kun ei ole vielä samanlaisia kykyjä käsitellä vuorovaikutukseen ja kommunikaatioon liittyviä vaikeita asioita, niin päävastuu on aina aikuisella, kun lapsi ja aikuinen ovat vuorovaikutuksessa. Näitä teemoja voisin avata lisää seuraavissa postauksissa, jos nämä aiheet kiinnostavat.

Nettisivuillani lisätietoa!

Nettisivuni ovat olleet jo monta kuukautta auki, mutta vasta nyt alan julkisesti niistä kertomaan, kun aktiivinen yrittäjyys alkaa. Voit siis käydä nettisivuillani lukemassa lisää minusta ja palveluistani. Kuten varmasti tiedätte, niin aloittava yrittäjä on yleensä erittäin kiitollinen kaikesta tuesta ja jaoista. Eli jos vähänkään tuntuu siltä, että yritykseni idea on tärkeä ja huomionarvoinen, voit nettisivuihin tutustumisen lisäksi auttaa minua ja vaikka tykätä juuri äsken perustamastani yrityksen FB-sivusta. Löydät sen nimellä Lapskuiskaaja.

// Emmi

SEURAATHAN MYÖS: IG: @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog

NEPSY-valmentajakoulutus: olennaisia asioita kriisin keskellä

Vuosikymmenen 2010 kymmenen mullistavinta elämänmuutosta meidän perheessä

Minkälaista on kohta kolmevuotiaan imetys?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.