Hae
Emmi Anniina

Nimiproblematiikkaa: millä nimillä kerron jatkossa lapsista blogissa?

Ennen oli kuopus, keskimmäinen ja esikoinen – mutta mitä nyt, kun lapsia on neljä? Siinä on minulla pulma, jota olen pyöritellyt mielessäni koko raskausajan.

Silloin, kun lapsia oli kaksi, kirjoittelin blogissa lapsista bloginimillä (Pikkusankari ja Minimullistaja). Ne jäivät kuitenkin pikkuhiljaa pois käytöstä kolmannen lapsen synnyttyä ja tilalle tulivat termit kuopus, keskimmäinen ja esikoinen. Nyt mielessäni on neljä eri vaihtoehtoa.

 1. Kerron lapsista ikien perusteella. Tällä hetkellä kirjoittaisin siis kymmenenvuotias, seitsemänvuotias, kolmevuotias ja vauva.
 2. Ottaisin blogissa lasten lempinimet käyttöön.
 3. Käyttäisin lasten toisia nimiä blogissa.
 4. Keksisin uudet bloginimet (tai jatkaisin keksimistä Pikkusankarista ja Minimullistajasta…)

Mikä vaihtoehdoista olisi paras?

Kertokaa te! 😎 Minä kun en osaa päättää.

Ykkösvaihtoehto olisi tavallaan helpoin, mutta tietenkin on mahdollista, että tämä hämäisi lukijoita eniten, kun lasten kuvailu muuttuisi jatkuvasti ikien perusteella…? Pysyvätkö lukijat kuinka hyvin sellaisessa kirjoittelussa vuosien aikana aina mukana?

nimet

Toinen vaihtoehto on epätodennäköisin, sillä käytämme lasten arjessa lempinimiä enemmän kuin heidän omia virallisia nimiä, joten tämä tuntuisi ehkä liian henkilökohtaiselta valinnalta blogiin. Pojillamme on kaikilla kaksi eri lempinimivariaatiota, joita molempia käytämme aktiivisesti arjessa.

Lasten toiset nimet, hmmmm. Tämä tuntuisi tällä hetkellä kivoimmalta vaihtoehdolta. Toiset nimet eivät ole käytössä arjessa, mutta ovat heidän ihan omiaan. Kuitenkin… nimet ovat melko harvinaisia, ja sen takiakin arastelen. Ja tietenkin arastelen paljastaa täällä blogissa mitään tällaista virallista tietoa…

nimet

Uusien bloginimien keksiminen ei tunnu juuri nyt luontevalta. Ja jaksaako niitä kovin pitkään sitten itsekään? Kuvaako ne kuinka pitkään oikeasti lapsia? Tulisiko niitä sitten kuitenkaan käytettyä?

No, minä jään hetkeksi miettimään asiaa. Jos teillä on jotakin mielipidettä, niin esittäkää se minulle 😀 Ja jos mieleen tulee vielä jotakin ihan muuta ehdotettavaa vaihtoehdoksi, jota minä en ole tajunnut, niin kertokaa sekin minulle ihmeessä 😉 Virallisilla etunimillä kutsumista ei kuitenkaan kannata ehdottaa, siihen en lähde.

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

LUKAISE MYÖS:

Kolme poikaa ja…

Sometin joka päivä ja kirjoitin blogia säännöllisesti, mutta en kertonut raskaudestani. Miksi?

4 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Bloginimet voisi olla toimiva ratkaisu, silloin lapset ehkä tulisi lukijoillekin ”tutummiksi”.

  Itse kirjoitan lasten omilla nimillä, mutta ymmärrän hyvin miksi toiset ei halua.

  Colouroutsidethelines.vaikuttajamedia.fi

  • emmi kirjoitti:

   Niinpä, se olisikin helpoin ratkaisu tavallaan, että kirjoittaisi lasten ihan omilla nimillä, mutta itse olen tosiaan valinnut yksityisemmän tien jo silloin 10 vuotta sitten, niin tuntuisi tosi radikaalilta vaihtaa strategiaa yhtäkkiä…

 2. J kirjoitti:

  Onnea perheenlisäyksen johdosta!

  Miten olisi syntymäjärjestyssä ykkönen, kakkonen, kolmonen ja nelonen? Tai eka, toka, kolmas ja neljäs, tai joku muunnelma näistä? Vähän saman tyylinen kuin vaihtoehto 1, mutta pysyisivät samoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.