Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Pitäisikö rahasta olla kiinnostunut?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

rahailta

Raha koskettaa kaikkia meitä joka päivä – ainakin jollakin tavalla. Nykyään rahasta myös puhutaan ehkä astetta vapautuneemmin kuin ennen. Minusta kuitenkin tuntuu, että ihmiset eivät tiedä rahasta niin paljon, kun voisi ehkä olla hyvä tietää. Ellet ole täysin omavarainen, tarvitset rahaa – ja sitä kautta voisi sanoa, että mitä enemmän tiedät rahasta, sitä paremmin osaat sitä hallita. Tiedätkö sinä esimerkiksi, miten rahatalous oikeasti toimii? Tiedätkö sinä, mistä raha oikeasti tulee? Mietitkö sinä koskaan, miten paljon hyötyjä voisitkaan saada (loppu)elämääsi, jos nyt alkaisit sijoittamaan ja/tai säästämään?

Varapuu on valmennusyhtiö, joka tarjoaa valmennuksia liittyen rahaan, vaurastumiseen, sijoittamiseen, säästämiseen, talouden hallintaan… Me pääsemme nyt tutustumaan Varapuun valmennuksiin, ja yhteistyön ansioista avaamme valmennuksiä myös tänne blogin puolelle!

rahailta

Yleensä Varapuun valmennukset aloitetaan osallistumalla heidän järjestämään rahaitaan. Rahailta on hyvin matalan kynnyksen paikka kaikille niille, jotka haluavat oppia lisää rahasta! Me otimme tällaisen yhteistyön ilomielin vastaan, sillä nyt on viimein meidänkin aika paneutua sijoitusmaailmaan ja muutenkin säästämiseen.

Rahailta

Lähdin rahailtaan oikeastaan ilman ennakko-odotuksia, avoimin mielin. Osasin toki nimestä päätellä, mistä tapahtumassa puhutaan, mutta miten – sitä en osannut arvata. Puhujista huomasi heti, miten luontevasti he juttuaan vetivät. Huomasin, että tästä on puhuttu ennenkin ja sana on totisesti hallussa. Tilaisuudessa oli siis varsin mieluisaa olla kuuntelijana.

Luentokokonaisuus oli jaettu kahteen osaan: ensin Kulta Eevan Ilkka Hikipää tarjoili kuulijoille pienen pilkahduksen rahanluonnin kulissien taakse kertomalla keskuspankkien toiminnasta. Vaikka itse olen jonkin verran perehtynyt rahanluontiin ja velkarahaan ynnä muuhun sellaiseen, osasi Ilkka hienosti kiteyttää hauskalla esimerkillä, mistä koko touhussa on oikeastaan kyse ja minullekin asia avautui vielä paremmin. Uskon, että kuulijakunnassa oli monia, joilla ei välttämättä ollut juurikaan aikaisempaa käsitystä rahanluonnista ja keskuspankeista, kuin ehkä juuri sen verran, mitä ekonomistit kryptisesti asioista mongertavat kympin uutisissa.

rahailta

Ilkka jatkoi mielenkiintoisella aiheella, nimittäin kullasta puhumalla. Täytyy myöntää, että kulta ei ole tähän asti juuri kiinnostanut minua, enkä ole sitä pitänyt houkuttelevana sijoituskohteena, mutta Ilkka osasi kyllä kylvää mielenkiinnon siemenen tähän monelle kuulijalle. Itselleni mukaan lukien. Ilkka esitteli varsin ajatuksia herättäviä graafeja ja käppyröitä, jotka liittyivät rahan painamiseen ja keskuspankkien kultavarantoihin, että ainakin itselleni tuli tarve perehtyä näihin asioihin syvemmin.

Rahaillan toisen osion veti Mikko Sjögren, joka tarinamiehenä otti kuulijat hienosti haltuun hervottomilla letkautuksillaan. Mikko veti showta kuin stand up-mestari konsanaan, samalla täyttä asiaa puhuen! Hän paneutui rahaan enemmän henkilökohtaisemmasta näkövinkkelistä. Luennossa Mikko kertoi oman mielenkiintoisen rahatarinansa.

Mitä rahaillan jälkeen?

Täytyy sanoa näin myyntialan ammattilaisena, että rahailta on kyllä hienosti rakennettu kokonaisuus, jossa isännät osaavat tarjoilla juuri sopivasti tietoa, että kuulijat nappaavat takuulla jotakin uutta mukaansa, mutta yhtä lailla heille herää mielenkiinto kuulla aiheista lisää. Siihen Mikolla ja Ilkalla on tietenkin ratkaisukin valmiina 🙂 Palataan aiheeseen, kun kirjoittelen fiiliksiä seuraavasta tapahtumasta – nimittäin Taitavaksi rahan kanssa -valmennuksesta.

Pysykää kuulolla ja kertokaa kommenttiin teidän suhteestanne rahaan, sijoittamiseen, muihin talousasioihin? Ahdistaako ne, kiinnostaako ne vai onko olosi täysin neutraali rahasta puhuttaessa?

//Ramon

P.S Jos sinua kiinnostaa mennä rahailtaan, niin seuraavat rahaillat näyttäisivät olevan Oulussa 4.11 ja Rovaniemellä 5.11! Tästä voit lukea lisää rahaillasta ja ostaa liput seuraaviin rahailtoihin: KLIK!

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.