Hae
Emmi Anniina

Jouluaattoillan rauhoittava

Oliko teillä stressaava jouluaatto? Meillä ei onneksi ollut. Eilen illalla minä pääsin viideltä töistä ja mies seitsemältä, ja siitä alkoikin sitten vasta pikkuhiljaa kodin pikkusiivous ja ruuan laitot. Jouluaaton aamuna koristeltiin kuusi ja paisteltiin kinkku sekä siivoiltiin vielä kotia joululaulujen soidessa taustalla. Iltapäivällä mies lähti punatakkisiin hommiin muutamaa perhettä ilostuttamaan. Meidän perheessä ei lietsota mitenkään erityisesti pukki-innostusta, mutta nämä duunit ovat jääneet miehen joka-aattoiseksi rituaaliksi sen jälkeen, kun häntä kahdeksan vuotta sitten ekaa kertaa pyydettiin pukiksi kummipojallemme. Pukkimme siis heitti lahjat ovelle ja lähti töihin. Me poikien kanssa jäimme niitä availemaan – ja lahjamäärä oli oikein sopiva: molemmat pojat saivat kolme pakettia. 
Aatto meni siis yhdessä perheen kanssa oleskellen. Huomenna emännöimme ja isännöimme sukulaistemme jouluateriaa meillä ja Tapaninpäivänä saamme paljon ystäviä kylään poikien kanssa, kun mies lähtee töihin. Myös leffateatterin Viirun ja Pesosen joulu -leffa kuuluu maanantain suunnitelmiin. Haudalla myös käymme, kun hyvä hetki siihen tulee.
Sellaista letkeää meininkiä meillä täällä. Kirjoittelinkin jo aiemmin vinkkejä rentoon jouluun, ja niillä mennään. Meillä keskitytään olennaisimpiin: läheisiin ja yhdessä vietettyihin hetkiin sekä maittavaan laadukkaaseen ruokaan. Meillä ei hukuteta lapsia materiaan, avata telkkaria, vedetä pandalaatikkoövereitä tunnontuskissa kieriskellen eikä jakseta stressailla turhista.
Toivottavasti teillä oli ihana jouluaatto ja tulevat joulu päivät ovat myös rakkauden täyteisiä! 
Loppuun laitan mahtavan täyteläisen ja lämmittävän iltajuoman reseptin teille. Tämä on mainio setti rentouttamaan kehoa ja poistamaan vaikkapa sitä mahdollista joulustressiä! (Sopii toki myös stressittömille herkkusuille :-)) Kannattaa kokeilla!

Kultainen maito (1 annos)
2,5dl vettä
1rkl kookosmannaa
1rkl cashewtahnaa
0,5tl kurkumaa
0,25tl ceylonkanelia
hyppysellinen bourbon vaniljajauhetta
ripaus mustapippuria
hunajaa oman maun mukaan
 Kiehauta vesi. Lisää muut ainekset. Keittele keskilämmöllä 3-5 min koko ajan sekoittaen. Nauti kuumana.

Yhteistyössä Foodinin kanssa

3 kommenttia

  1. Hanna / Yli pyykkivuorten kirjoitti:

    Kuulostaa ihanalta joululta!

    • Emmi kirjoitti:

      Kiitos, siinä oli kyllä paljon hyvää 🙂
      Toivottavasti sullakin on kipeydestäsi huolimatta ollut mukava joulu <3

  2. RJ kirjoitti:

    Se on intialaisessa keittiössä paljon käytetty mauste, jolla on voimakas maku. Sitä on esim. currymausteseoksissa. Sillä on tulehdusta vaimentava vaikutus.

    Kokeile kurkumaa rohkeasti esim riisiruoissa tai erilaisissa kastikkeissa. Samanaikaisesti kannattaa käyttää mustapippuria, koska se tehostaa kurkuman terveysvaikutuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *