Lempeä, pehmeä ja maukas mustikkainen raakakakku
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Olen aina aikaisemmin pitänyt kakun leivontaa melko työläänä prosessina, mutta itse asiassa sen ei tarvitse olla sitä. Raakakakun leivonnassa ei mene kovinkaan paljon pidempään kuin raakasuklaan teossa. Kunhan vain laittaa pähkinät likoamaan veteen noin vuorokautta ennen kakun tekoa, käy kakkumassan pyöritys melko nopeasti monitoimikoneella.
Tämä kakku on ihanan pehmeä ja lempeä sekä täyteläisen makuinen. Pohja on maukas ja rapea. Tässä kakussa ei ole mitään voimakkaita makuja, joten tämän kakun kanssa on helppo vaikka aloittaa raakakakkukokkailut ja -maistelut ja tarjota tätä ihmisille, jotka eivät ole ennen raakakakusta kuulleetkaan.
Mustikkainen raakakakku
pohja:
5dl liotettuja saksanpähkinöitä
5dl taateleita
50g sulaa kaakaovoita
ripaus suolaa
täyte:
5dl liotettuja cashewpähkinöitä
5dl mulpereita
1dl kookosmannaa
50g sulaa kaakaovoita
3dl mustikoita
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
½tl bourbon vaniljauutejauhetta
3rkl juoksevaa hunajaa
10 tippaa karamellisteviaa
päälle:
kookoshiutaleita, kaakaonibsejä, mulpereita, pähkinöitä…
Valmista ensin pohja sulattamalla kaakaovoi vesihauteessa. Hienonna monitoimikoneella saksanpähkinät ja taatelit pehmeäksi massaksi ja kaada kaakaovoi sekaan. Mausta ripauksella suolaa. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Valmista seuraavaksi täyte sulattamalla ensin kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Hienonna monitoimikoneella cashewpähkinät ja mulperit. Lisää sekoitukseen hunaja, vanilja, stevia ja sekoita välillä. Lisää seuraavaksi (jäiset) mustikat, sitruunan mehu ja kuori ja sekoita. Lisää lopuksi kaakaovoi ja kookosmanna ohuena vanana koko ajan sekoittaen. Levitä täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Kopauta kakkupohjaa muutaman kerran napakasti pöytään, jotta täyte tiivistyy hyvin. Laita kakku tekeytymään pakkaseen ainakin tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.
Toivottavasti tämä kakku löytää tiensä teidän pöytään sekä suuhun 🙂
// Ramon
LUE MYÖS:
HERKULLINEN NUTELLA, SE TERVEELLISEMPI VERSIO
KUN SUKLAANHIMO ON VALTAVA: MAAILMAN NOPEIN RAAKASUKLAA
HELPPOA JA HERKULLISTA: KOOKOKSEN JA VALKOSUKLAAN MAKUISET PROTEIINIPALASET