Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Lempeä, pehmeä ja maukas mustikkainen raakakakku

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

mustikkainen raakakakku

Olen aina aikaisemmin pitänyt kakun leivontaa melko työläänä prosessina, mutta itse asiassa sen ei tarvitse olla sitä. Raakakakun leivonnassa ei mene kovinkaan paljon pidempään kuin raakasuklaan teossa. Kunhan vain laittaa pähkinät likoamaan veteen noin vuorokautta ennen kakun tekoa, käy kakkumassan pyöritys melko nopeasti monitoimikoneella.

Tämä kakku on ihanan pehmeä ja lempeä sekä täyteläisen makuinen. Pohja on maukas ja rapea. Tässä kakussa ei ole mitään voimakkaita makuja, joten tämän kakun kanssa on helppo vaikka aloittaa raakakakkukokkailut ja -maistelut ja tarjota tätä ihmisille, jotka eivät ole ennen raakakakusta kuulleetkaan.

mustikkainen raakakakku

Mustikkainen raakakakku

pohja:

5dl liotettuja saksanpähkinöitä

5dl taateleita

50g sulaa kaakaovoita

ripaus suolaa

täyte:

5dl liotettuja cashewpähkinöitä

5dl mulpereita

1dl kookosmannaa

50g sulaa kaakaovoita

3dl mustikoita

½ sitruunan mehu ja raastettu kuori

½tl bourbon vaniljauutejauhetta

3rkl juoksevaa hunajaa

10 tippaa karamellisteviaa

päälle:

kookoshiutaleita, kaakaonibsejä, mulpereita, pähkinöitä

Valmista ensin pohja sulattamalla kaakaovoi vesihauteessa. Hienonna monitoimikoneella saksanpähkinät ja taatelit pehmeäksi massaksi ja kaada kaakaovoi sekaan. Mausta ripauksella suolaa. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Valmista seuraavaksi täyte sulattamalla ensin kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Hienonna monitoimikoneella cashewpähkinät ja mulperit. Lisää sekoitukseen hunaja, vanilja, stevia ja sekoita välillä. Lisää seuraavaksi (jäiset) mustikat, sitruunan mehu ja kuori ja sekoita. Lisää lopuksi kaakaovoi ja kookosmanna ohuena vanana koko ajan sekoittaen. Levitä täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Kopauta kakkupohjaa muutaman kerran napakasti pöytään, jotta täyte tiivistyy hyvin. Laita kakku tekeytymään pakkaseen ainakin tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.

mustikkainen raakakakku

Toivottavasti tämä kakku löytää tiensä teidän pöytään sekä suuhun 🙂

// Ramon

LUE MYÖS:

HERKULLINEN NUTELLA, SE TERVEELLISEMPI VERSIO

KUN SUKLAANHIMO ON VALTAVA: MAAILMAN NOPEIN RAAKASUKLAA

HELPPOA JA HERKULLISTA: KOOKOKSEN JA VALKOSUKLAAN MAKUISET PROTEIINIPALASET

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.