
Haussa ohje gluteenittomaan suolaiseen piirakkaan? – Nappaa tästä!
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Jos joulun ja uudenvuoden juhlinnan herkut on jo syöty, mutta leivontasormia syyhyttää, niin nappaa tästä toimiva suolaisen piirakan ohje!
Suolainen piirakka (gluteeniton)
pohja:
1 dl perunasosehiutaleita
1.5 dl haaleaa vettä
ripaus suolaa
100g gheetä tai voita
1dl riisijauhoja tai kaurajauhoja
1dl tattarijauhoja
1 kananmuna
täyte:
pannulla kuullotettuja paprikoita ja sieniä (tai muita vihanneksia)
valmistettua jauhelihaa/kinkkua/tms.
mausteet maun mukaan, esimerkiksi paprikajauhe, sipulijauhe, cayennepippuri
päällys:
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
1 dl maitoa
Mittaa haaleaan veteen perunasosejauhe ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita rasva, muna ja jauhot sekaan. Painele taikina piirakkavuokaan. Lisää haluamasi täyte ja levitä pohjan päälle. Sekoita munamaitoon juusto ja mausteet ja kaada se piiraan päälle. Paista noin 180-200 asteessa puolisen tuntia.
Herkullisia hetkiä alkuvuoteen!