Hae
Emmi Anniina

Miltä tuntuu, kun ventovieras siivoaa kotiani?

Tätä minä mietin, kun sain blogiyhteistyöehdotuksen Kotirinki-nimiseltä kotisiivouspalveluyritykseltä. Mielenkiinnolla tartuin blogiyhteistyöhön, sillä ikinä emme olleet aiemmin kokeilleet siivouspalvelua (vaikka ehkä tarvetta sille olisikin ollut näinä vuosina, heh). Tässä kirjoituksessa nyt raportoinkin sitten, että minkälaista oli käyttää siivouspalvelua, miltä tuntuu, kun ventovieras siivoaa kotiani ja millaista jälkeä siivoaja jättää jälkeensä.

Kotirinki tarjoaa kotisiivousta säännöllisenä palveluna tai kertapalveluna Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Tampereen ja Oulun alueella. Säännöllisistä puhtausohjelmista voi valita kaksi, kolme tai neljä kertaa kuukaudessa tapahtuvan siivouksen. Säännöllinen siivous alkaa aina tehosiivouksella ja jatkuu ylläpitosiivouksilla ja tehosiivouksilla sopimukseen kirjatun määrän mukaan. Siivoukseen saa aina valita haluamiaan lisäpalveluita: ikkunoiden pesu, jääkaapin pesu, uunin pesu, huonekalujen höyrypesu sekä mattojen höyrypesu. Kertapalveluina Kotiringiltä voi ostaa ikkunoiden pesun, muuttopesun, höyrypesun, tehosiivouksen, kevytsiivouksen ja lahjakortin. Minä sain kokeilla tehosiivousta muutaman lisäpalvelun kera: sain mukaan jääkaapin pesun sekä uunin pesun.

Aloitin siivouspalveluun tutustumisen Kotiringin nettisivuilta, sillä sieltä voi varata itselleen sopivan siivousajan. Nettisivut olivat helppokäyttöiset ja selkeät. Nettisivuilla on laskin, jonka avulla näkee suuntaa-antavan arvion hinnasta ja ajasta. Oletin, että siivouksen ajankohtana on hyvä olla pois kotoa, joten varasin siivoukselle päivän, jolloin olemme koko perhe muualla.

Noin viikko ennen siivousaikaa meille tuleva siivoaja soitti minulle ja kyseli tarkempia tietoja, kuten mistä hän löytää meidän kodista imurin sekä jakkaran (ja halutessa saunan pesun varten myös pidemmän letkun). Nämä ovat ne tarvikkeet, joita siivoaja ei tuo mukanaa – kaikki muut tarvikkeet hän tuo! Siivoaja vaikutti puhelimessa tosi mukavalta ja minullekin tuli kivempi olo päästää tuntematon siivoaja kotiini, kun olin puhunut hänen kanssaan puhelimessa. Ensikertalaisena kyselin häneltä myös, että miten siivoukseen tulisi valmistautua. Hän kertoi, että tavaroita voi halutessaan keräillä lattioilta ja tasoilta pois, jos tahtoo, – näin pinnat tulevat siivottua kunnolla. Mitään suuria siivouksia ei kuitenkaan tarvitse ennen siivoajan tuloa tehdä (jep, kuulostaa järkevältä, heh). Ja se, mikä minulle tuli yllätyksenä, oli se, että kotona saa olla vaikka koko siivouksen ajan! Voisin siis kuvitella, että tämä seikka lieventää monen stressiä siivoajan palkkaamisen suhteen – ei tarvitse pakolla lähteä kotoa mihinkään siksi aikaa!

Poikien mielestä oli hauska ajatus, että joku tulisi meille siivoamaan sillä aikaa, kun itse olemme muualla. Meidän vanhempienkin mielestä tämä oli myös hauska kokeilu, heh, mutta totuuden nimissä toki meillä oli myös pieniä ennakkoluuloja sen suhteen, että meille tuntematon siivoaja meillä touhuaa. Mainittakoon se, että olemme hyvin arkoja jättämään ventovierasta yksinään meidän kotiimme, sillä meillä kun on se kurja kokemus kotiinmurrosta ja varkaudesta. No, kun siivoaja asteli meille sovittuun aikaan aamuyhdeksältä (muuten, hän saapui sekunnilleen yhdeksältä, siinäpä vähän meille muille tavoitetta ajanhallinnalle…), ennakkoluulot karisivat, ja oli ihan turvallinen olo jättää hänet puuhastelemaan. Meillä siivosi Moona, joka jätti kyllä hyvän mielen hymyllään, asenteellaan ja tarmollaan jo heti ensi kertaa nähdessämme! Pikkuisen olen kateellinen siitä, että hänestä oikein huokui rakkaus työhönsä. Olisipa meinaan kätevää, että itselläkin näin kolmen lapsen äitinä siivous olisi fanaattinen mielenkiinnon kohde!

Kun saavuimme illalla kotiin, koti kiilsi puhtauttaan. Se, mikä oli ihanaa, oli se, että koti ei haissut puhdistusaineille, vaan vain tuoksui puhtaalle! Siitä tosi isot plussat! En päästänyt siivoajaa helpolla, vaan kolusin paikat kokeillen, mihin kaikkiin paikkoihin tehosiivous on yltänyt. Kokeilin muun muassa lamppujen varjostimia ja vessan peilien ylälistaa (jep, kaikki puhdistettu!) ja tsekkasin ovenkahvojen kiiltoasteen (10+!). Siivoaja oli muistanut lukita ovet, mikä on meille myös tärkeä asia, sillä kerran asunnonvälittäjämme oli jättänyt asuntomme takaoven auki lähtiessään näytöltä ja tämä oli aika järkytys meille! Ei siis mitään huomautettavaa. Paitsi joo, jos nyt on ihan pakko keksiä joku juttu miinukseksi, niin se, että saunan valo oli jäänyt päälle, hah! Huomaatte varmaan, että kyyläsin jutut tosi tarkkaan, jotta voin kirjoittaa realistisen kuvaksen siivouksesta.

Kokonaisuudessaan siivouksesta jäi tosi hyvä mieli ja tosi puhdas talo! Yllättävää (tai ei niin yllättävää tällä poppoolla) olikin se, että kaaos on helppo saada aikaan niin, että seuraavana päivänä talo ei näytä enää juuri siivotulta, kääk! Meille, viisihenkiselle perheelle, jossa suurin osa perheestä viettää suurimman osan päivistä kotona, olisi varmaan se kaikista tehokkain siivoussetti tarpeen! Meillä siivotaan päivittäin, tai oikeampi termi on, että ainakin raihditaan päivittäin! Pelkkään raihtimiseen menee ihan käsittämätön aika joka päivä, ja siihen päälle kaikki ruokailuun liittyvät siivoamiset ja pyykkihuolto. Koska meillä ei ole lemmikkejä, imurointia emme (suoraan sanottuna) jaksa tehdä ihan joka päivä, emmekä varsinkaan pyyhi pölyjä viikottain. Siivoaminen on silti tosi suuri aikasyöppö joka päivä, sen tietää jokainen, jolla on vähänkään enemmän lapsia. Me olemme pyrkineet ihan pienestä pitäen osallistamaan lapset siivoukseen, vaihtelevalla menestyksellä. Välillä läheisten whatsupit täyttyvät iloisesti pölyrättien ja imuroiden kanssa tanssahtelevista pojista ja välillä taas saamme pari viikkoa huomauttaa leikkihuoneen siivoamisesta kuuroille korville. Minä rakastan siivottua kotia, mutta sitä enemmän rakastan myös muutakin puuhaa poikien kanssa kuin siivoamista. Luulen, että tämän kokemuksen perusteella uskaltaisin ottaakin siivouspalvelua useammin! Hinnat tietenkin hirvittävät, mutta onneksi on kotitalousvähennys, se auttaa jo paljon loppusummassa! Ja tietenkin sitten se pointti, että siivoaja tekee tosi hyvää ja aika raskastakin työtä, niin kyllä hänelle sitten pitää ihan hyvää palkkaa maksaakin – en siis missään nimessä haluaisi huudella siivoajien palkan alentamisen puolesta, vaan päinvastoin.

Mutta hei – nyt olisi siisti juttu minulla teille kerrottavana, meinaan kiva kampanja olisi tarjolla: Kampanjakoodilla HMV2017 saatte Kotiringiltä säännöllisen puhtausohjelman tilauksen yhteydessä kolme tuntia veloituksetonta siivousta. Edun voi käyttää ensisiivoukseen tai lisäpalveluihin. (Itse en hyödy tästä koodista tai klikkailuista mitenkään, joten koko etu vain teille!) Kotiringin sivuille pääsette tästä: klik!
Eli jos nyt joulusiivous jo stressaa, niin tässä olisi kelpo tapa sitä lieventää! Tai sitten voisi päättää, että käyttää siivoamisesta jäävät tunnit vaikka ihanassa syyssäässä tarpomiseen! Vai olisko tämä loistava isänpäivälahja? Että tehdään jotakin kivaa yhdessä sillä aikaa, kun joku muu siivoaa kotiamme? Tai hei- ihana pikkujoululahja itselle?

Nämä roinat siivoaja oli löytänyt meidän sohvan alta…

Joka tapauksessa, tosi siistiä lokakuuta teille! 🙂

Siivous saatu yhteistyössä Koriringin kanssa.

6 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kotisiivousta tehneenä mietin saavatko työstään kohtuullisen korvauksen.

    • Emmi kirjoitti:

      Jep, kyllä siivoajien työstä voisi enemmän maksaa! Toki se sitten luonnollisesti tiputtaa ainakin kotisiivouksen asiakkaista osan pois, mutta jos vain työtä ja sen raskautta miettii, niin kyllä, palkan olisi hyvä vastata työn raskautta.

  2. Anonyymi kirjoitti:

    Kotirinki toimii yrittäjävetoisesti. Valtaosa yrittäjistä toimii yksin tai yrittäjäparin kanssa. Kotirinki-yrittäjät saavat parempaa palkkaa työstään kuin palkkasuhteessa oleva työntekijä.

  3. Aristoteles Doukas kirjoitti:

    väität siis edelleen valheellisia väittämiä vaikka JSN on jo tuominnut kertaalleen kirjoituksesi.
    hyvin sä vedät.
    toivottavasti kaks plus ymmärtää heittää blogisi pihalle pilaamasta koko lehden mainetta.

    • Emmi kirjoitti:

      Tulikohan sinun kommenttisi väärään tekstiin…?

      Muuten, tiesitkö, että valitus koski sitä, että Kaksplus jakoi tekstimme facebookissaan, ei varsinaisesti tekstiämme?

      Ja hei – ihan itse olen eropäätökseni lähettänyt 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *