Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Mitäs jos kiinteistösijoittamisesta tekisi hiukan isomman bisneksen?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Kirjoitanut: Ramon

Viimeksi kun kävin Varapuun Asunnot & Kiinteistöt -koulutuksen, toteutettiin se live streaminä. Silloin opin perusteet asunto- ja kiinteistösijoittamisesta. Nyt tuli mahdollisuus lähteä syventämään tuota aihepiiriä koulutuksen jatko-osaan, Asunnot & Kiinteistöt osa II -koulutukseen. Oli varsin piristävää lähteä koronakevään lukuisien webinaarien ja zoomien jälkeen ihan fyysisesti jonnekin, jossa tapaa ihmisiä ilmielävänä. Jotenkin fyysistä läsnäoloa ei voi vain millään verrata etäyhteyteen. Kerron seuraavaksi, mitä tuosta koulutuksesta tarttui mukaan minun työkalupakkiini.

Asunnot ja kiinteistöt 2 - miksi tyytyä

Kenelle koulutus on suunniteltu?

Tässä koulutuksessa syvennetään ensimmäisen osan asioita ja katsotaan asunto- ja kiinteistösijoittamista hieman isommista kengistä. Ensimmäisessä osassa sai eväät 1-5 asunnon handlaamiseen, mutta kakkososassa puhuttiin jo kerrostalokokonaisuuksista, teollisuushalleista ja muista isommista kiinteistöistä.

Ryhmän koko oli pienempi kuin Varapuun koulutuksissa yleisesti se olisi ja osallistujat olivat kaikki jonkin asteisia asunta- ja/tai kiinteistösijoittajia. Pienemmässä ryhmässä tuli luontevasti myös enemmän keskustelua ja kysymysten tasosta pystyi hyvin päättelemään, että kuulijakunnalla olivat perusteet selkeästi jo hallussa, sillä keskustelu meni jo sen luokan detaljeihin, että en itse pysynyt ihan kaikessa enää kärryillä.

Asunnot ja kiinteistöt 2 - oletko harkinnut

Koen, että sain tästä koulutuksesta ajatuksia ja ideoita, joita voi lähteä jalostamaan eteenpäin siinä vaiheessa, kun asuntosalkku alkaa kasvamaan isommaksi ja jos toimintaa meinaa laajentaa. Koulutuksessa oli jälleen paljon hyviä tärppejä, esimerkiksi verotukseen liittyvistä seikoista.

Tarinoita ja vierailevia puhujia

Kuten aikaisemminkin, on Varapuun koulutusten yksi paras puoli siinä, että oli sitten puhujana itse Mikko Sjögren tai joku hänen valitsemistansa ulkopuolisista puhujista, voi olla varma siitä, että he tietävät käytännössä, mistä puhuvat.

Tällä kertaa oli Tommi Luosmala Kiinteistömaailmasta puhumassa asuntomarkkinan arvoketjun toimijoista. Hän keskittyi puheenvuorossaan enemmän siihen, mitä tapahtuu ennen kiinteistön ostamista, eli lähtien ihan raakamaasta kaavamuutoksiin ja sen sellaisiin. Se, mikä jäi ajatuksena mieleen hänen puheenvuorostansa, oli että rakentamisen pääraaka-aine ei ole puu tai sementti – vaan rahoitus. Toisena asiana jäi mieleen huolellisen suunnittelun tarve, jo ihan maankäytön suunnittelusta lähtien.

Asunnot ja kiinteistöt 2 - unelmien eteen

Toisen puheenvuoron piti Krista Ollanketo, joka on perustanut kalustettujen asuntojen vuokraamiseen keskittyvän bisneksen. Hän kertoi oman tarinansa, jonka ydinajatuksena oli se, että jokainen on oman menestyksensä tekijä. Hän itse rakensi toimivan konseptin tyhjästä kovalla työllä ja tuli muistuttamaan siitä, että unelmien eteen täytyy nähdä vaivaa ja että se vaatii aina uhrauksia. Asenne on kuitenkin yksi ratkaisevista tekijöistä. Hänen yksi reseptinsä onnistuneisiin asuntokauppoihin oli se, että tili tehdään jo ostovaiheessa. On siis äärimmäisen tärkeä tehdä kotiläksynsä ja perehtyä kohteeseen perin pohjin. Kristan mukaan taloyhtiön kustannusten ymmärtäminen on tärkeämpää kuin myyntihinta. Hän kehotti olemaan tarkkana myös sijainnin suhteen. Ja viimeisempänä, muttei vähäisempänä, minimoimaan aina oman riskin.

Varapuun koulutustarjonta

Varapuulla on hyvin laaja koulutustarjonta, missä käsitellään rahaa ja sijoittamista monesta eri kulmasta. Suosittelen aloittamaan perusteista, eli rahan manageroinnista. Siihen saat opit Taitavaksi rahan kanssa -valmennuksesta. Jos sinua kiinnostaa sijoittaminen, on luontevaa aloittaa aihepiiriin tutustuminen Tee rahaa sijoittamalla -koulutuksella. Jos (ja luultavasti kun) nälkä kasvaa syödessä, voit sitten syventää spesifimpiin omaisuuslajivalmennuksiin, kuten arvopapereihin, bisneksiin, raaka-aineisiin tai asuntoihin & kiinteistöihin. Voin lämpimästi suositella tuota opinpolkua Varapuun valmennuksessa. Se on tehty sellaiseksi, että asioista tehdään ymmärrettäviä sopivalla ripauksella huumoria.

TÄÄLTÄ VOI LUKEA KOKEMUKSIANI AIKAISEMMISTA VARAPUUN KOULUTUKSISTA:

Pitäisikö sinunkin kiinnostua asunto- ja kiinteistösijoittamisesta?

Kannattaisiko sinunkin sijoittaa raaka-aineisiin ja arvometalleihin?

Haluaisitko sinäkin tehdä liiketoiminnalla itsellesi lisätuloja?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.