Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

20 suosikkiamme Foodinilta

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Olettekin jo varmaan blogiamme seuraamalla huomanneet, että käytämme paljon Foodinin tuotteita? 😀 Foodin oli oikeastaan Suomessa ensimmäinen yritys, joka maahantoi kaikkea kivaa erityisruokavaliolla oleville ja terveystietoisille ihmisille, ja ihastuimme silloin, jo vuosia sitten, Foodinin tarjontaan ja toki myös sen hinta-laatusuhteeseen. Nyt esittelemme 20 kautta aikojen lemppariamme Foodinin valikoimasta! 🙂 (Tämä oli muuten aika paha rankkauskisa!) Ehkä löydätte tästä listauksesta jotakin uutta vinkkiä omaan ruokavalioonne!

Lempparit

1. Kookosöljy

kookosöljy

Kookosöljy on ehkäpä monikäyttöisin aine tältä listalta. Käytämme sitä paistamiseen, ruuanlaittoon, suun hygieniaan, vartalovoiteena, hierontaöljynä ja DIY kosmetiikan perusraaka-aineena.

2. Kaakaomassa

Kaakaomassa on ollut yksi lemppareista jo pitkään. Paitsi että se on monien raakasuklaareseptiemme kulmakivenä, käytämme sitä myös sellaisenaan kuumissa juomissa kuten kahvissa ja kaakaossa.

3. Mulperit

Näitä marjoja syödessään jaksaa vieläkin ihmetellä, että miten hyvän makuisia ne ovatkaan. Ihan kuin toffeeta söisi. Ne menevät meillä sellaisenaan, trail mixin osana tai raakaleivonnaisissa.

4. Kookosvesi

Kookosvesi kesähelteellä, se vain toimii! Yksi parhaimmista nesteyttäjistä, mitä on olemassa. Sitä juomme suoraan tetrasta tai käytämme sitä moktailien ja smoothien teossa.

5. Kaakaojauhe

Kaakaojauhe on todella intensiivisen makuinen. Siitä saa helposti tehtyä kaakaonmakuisia juomia ja tietenkin se on myös raakaleivonnassa yksi keskeinen ainesosa.

6. Kookosmanna

Muistan vieläkin kun tätä herkkua sai ensimmäisen kerran. Sitä syötiin lusikalla suoraan purkista. Ja siis syödään toki vieläkin, mutta käytämme sitä myös raakaherkkujen valmistuksessa. Blendaamalla vettä ja kookosmannaa saat kookoskermaa.

7. Gojimarjat

Tähän voisi vielä tarkentaa, että tiibetin gojimarjat. Todellisia ravinnepommeja, joita napostelemme sellaisenaan tai laitamme niitä raakasuklaaseen sekä teen joukkoon.

8. Cashewpähkinät

cashew

Lempeän makuinen pähkinä, mikä maistuu koko perheelle. Oiva välipala, osana trail mixiä, raakaleivonnassa ja muussakin ruuanlaitossa.

9. Kaakaovoi

Sekoittamalla kaakaovoita ja kookosöljyä keskenään, saat hurmaavan tuoksuisen vartalovoiteen, joka jopa suojaa hieman UV-säteiltäkin. Tietekin sitä käytetään meillä raakaleivonnaisissa ja on sitä joskus laitttu kahvinkin sekaan (mct-öljyn kanssa ja sitten tehosekoittimessa hetki).

kaakaovoi

10. Omenasiideriviinietikka

Tämä on tuote joka jakaa mielipiteitä meidän perheessä makunsa takia, mutta se on silti ansainnut paikkansa listalla sen monien käyttökohteidensa vuoksi. Lorautan etikkaa keitinveteen, kun valmistan luulientä. Sitä voi käyttää omatekoisissa salaatinkastikkeissa ja etikkaa voi myös hörpätä lusikallisen ruokailun yhteydessä parantamaan ruuansulatusta sekä laskemaan verensokeripiikkiä, jos ateria tulee sisältämään runsaasti hiilihydraatteja.

11. Ceylonkaneli

Ceylonkaneli maustaa meidän perheen puurot, pullat, raakaleivonnaiset ja jotkin juomatkin. Ceylonkaneli ei sisällä juurikaan maksalle haitallista kumariinia, kuten kassiakaneli sisältää. Kaneli myös tasapainoittaa verensokeria!

12. Himalajan suola

himalajan suola

Tämä kuuluu tärkeimpiin ruoka-aineisiin meidän taloudessa, sillä laitamme sitä lähes jokaiseen ruokaan. Himalajan kristallisuola ei ole puhdistettua suolaa siinä mielessä kuin tavallinen pöytäsuola, sillä himalajan kristallisuola sisältää yli 80 eri mineraalia.

13. Kookosjauho

Kookosjauho on kuitupommi, jolla voi korvata leivonnassa jonkin muun jauhon osuutta ja näin voi lisätä merkittävästi lopputuotteen kuitupitoisuutta.

14. Tattari

Tattarisuurimot on mielenkiintoinen löyty vasta reilun vuoden takaa. Käytämme sitä riisin tavoin ruokien oheisena. Tattarijauho on myös aina kuulunut leivontaamme jauhoina.

15. Kurpitsansiemenet

Styrian lajikkeen kurpitsansiemet ovat ravinnepitoisuuksiltaan huippuluokkaa ja niissä on muun muassa ainesosia, jotka häätävät parasiitteja suolistostasi. Kurpitsansiemenet sopivat niin salaatin päälle, trail mixiin kuin myös omatekoiseen granolaan.

16. OptiMSM

Tämä on meillä puhtaasti ravintolisänä. Helpoin tapa varmistaa riittävä rikin saanti, on ”nauttia” lusikallinen OptiMSM:ää sitruunamehun ja veden kanssa.

17. Kookossokeri

Kookossokerilla voi korvata tavallisen sokerin oikeastaan kaikissa tilanteissa. Meillä ei ole vuosiin ollut enää kaapissa tavallista valkoista sokeria.

18. Carob

Carobia meillä käytetään kaakaojauheen tavoin. Se sopii varsinkin silloin kun halutaan välttää kaakaon piristävää efektiä. Siitä syntyy herkullinen iltakaakao yhdessä ceylonkanelin ja vaniljajauheen kanssa.

19. Parapähkinät

Pidämme melkein aina parapähkinöitä kaapissa, sillä jo parista, kolmesta pähkinästä saa päivän seleenitarpeen täytettyä. Seleeniä tarvitaan muun muassa kilpirauhasen optimaaliseen toimintaan, muutaman muun ravinteen ohella.

20. Reishi

reishi

Ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä reishijauhe. Useimmiten sitä sekoitetaan meillä kahvin tai kaakaon sekaan, mutta joskus myös raakasuklaaseenkin. Reishillä on kehon hormonitoimintaa säätelevä vaikutus. Se on siis adaptogeeni, joka tarpeen mukaan hillitsee ylikierroksilla käyvää kehoa tai sitten stimuloi sitä.

Löytyikö listasta tuttuja juttuja? Mitkä ovat teidän suosikkinne Foodinilta?

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG: @skribentti / FB: @readysteadyflow

SINUA SAATTAA KIINNOSTAA MYÖS:

TÄSTÄ TYKKÄÄT VARMASTI: HELPPO KAHVI-CAROBRAAKASUKLAA

NÄIN MUUNNAT KOOKOSVEDEN SUPERHELPOKSI KESÄDRINKIKSI!

IDEOITA AAMUN JUOMISIIN PERUSHANAVEDEN TILALLE: NÄIN OTAT HUOMIOON NIIN TERVEYDEN KUIN MAUNKIN

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.