Hae
Emmi Anniina

Viime viikonlopun Joogafestival-kokemukset

*lippu Joogafestivaleille saatu

joogafestival

Kuva: Joogafestival

Viime viikonloppuna lähdin ensimmäistä kertaa katsastamaan Joogafestivalit Helsinkiin Kaapelitehtaalle. Festarit järjestettiin kahtena päivänä: lauantaina 29.2 ja sunnuntaina 1.3. Messuaika oli lauantaina klo 9-18 ja sunnuntaina klo 9-17 eli päivälipulla (20e) kerkiää tehdä ja nähdä paljon! Odotin Joogafestareilta eniten joogaamista! En lähtenyt shoppailemaan, vaikka sekin olisi ollut mahdollista, sillä näytteilleasettajia oli rutkasti: 130. Festareilta oli mahdollisuus ostaa kaikenlaisia hyvinvointiin liittyviä tuotteita sekä palveluita: ruokaa, retriittejä, vaatteita, koruja, tuntikortteja eri palveluihin yms. Joogan lisäksi festareilla oli mahdollisuus tutustua mm. meditaatioon, mindfulnessiin ja ayurvedaan. Tunteja kahden päivän aikana oli yli 100 ja luentoja 40! Aika huima kattaus siis kaikkea.

Kuusi erilaista joogatuntia

Minä lähdin sillä suunnitelmalla, että menen vähintään kolmelle joogatunnille per päivä – ja niin teinkin. Ihan yhden tai kahden tunnin takia en jaksaisi ajaa tunnin matkaa suuntaansa, mutta kolmessa alkoi olla jo järkeä. Ensimmäisenä päivänä kävin Lana Lavaninan tunnilla, jonka aihe oli Terapeuttinen Pranayama: elinvoiman lähde. Lanan olen jo jonkin aikaa itse asiassa tuntenutkin, mutta en ole vielä kerinnyt hänen opeilleen menemään. Tämä tunti siis oli kiva, ja käsitteli hengittämistä taas sellaisesta näkökulmasta, joka itselle oli vähän vieraampi. Tunti oli rauhallinen, myös paljon faktoja sisältävä ja tämän tunnin jälkeen todella tunsi hengittävänsä! Ilman kiertosuunta nenässä oli tärkeässä roolissa harjoituksissa. Tämän tunnin jälkeen kävin kokeilemassa Miska Käppin ohjaaman Shaktajoogan. Tässä joogassa me syvennyimme joogaan joogan alkulähteiden näkökulmasta. Teimme muutamia tuttuja asanoita, mutta ne olivat tarkkaan harkittuja ja niiden taustat selitettiin perusteellisesti. Viimeinen lauantain jooga oli Astangajooga, minullekin tuttu joogamuoto. Tunnin veti ammattitaitoinen Teija Maila. Viimeisellä tunnilla hiki virtasi ja pääsin tekemisen meininkiin kiinni. Päivä oli todella onnistunut ja valitsin mielestäni hyvän kokonaisuuden. Kaikki joogamuodot olivat erilaisia keskenään, mutta päivästä tuli harmoninen.

Sunnuntaina ensimmäinen tunti, jolle menin, oli nimellä Centered body – mind: Vijnana jooga. Tämän tunnin veti ihana Jutta Niala. Jutan lempeä, mutta määrätietoinen ohjaustyyli sopi minulle. Tykkäsin kovasti tästä joogasuuntauksesta, jota ennen en ollut tätäkään testannut. Jutta oli todella tarkka kehon linjoista asanoiden aikana. Vijnanassa tehtiin tuttuja asanoita, mutta esimerkiksi siirtymät saattoivat olla erilaisia kuin vertaa vaikka astangaan. Toinen sunnuntain tunti oli nimeltä ”Tasapainota kehon tuulet”, jossa harjoitettiin Kundaliinijoogaa. Tuntia ohjasi Emilia Vasko-Kujala. Tämä oli ehkä kaikista käymistäni tunneista mielenkiintoisin ja erilaisin. Oli kiva käydä kurkkaamassa ihan toisenlaista joogan maailmaa, johon on itse tottunut. Kundaliini on hauskaa, mutta kovin erikoista sellaiselle, joka on ensimmäistä kertaa sitä harjoittamassa. 😀 Kundaliinin liikkeet jäivät hymyilyttämään minua vielä pitkäksi aikaa tunnin jälkeen – ja keho tykkäsi siitä kyllä: olo oli tosi hyvä tunnin jälkeen! (Toisaalta en ole käynyt koskaan joogassa, jonka jälkeen ei tuntuisi hyvältä…) Ihan uteliaisuuttaan suosittelen kaikkia käymään kundaliinijoogassa edes kerran elämässä! Täydellisen lopetuksen päivälle antoi Virva Rantanen Lempeällä Hathallaan! Hathajoogaa voisin itse kuvitella harrastavani: se oli samaan aikaan vetreyttävää ja rauhoittavaa, ja kuten otsikkokin lupasi: lempeää! Tykkäsin kovasti! Sunnuntaikin oli siis oikein mahtava joogapaketti minulle! Mies oli tuolloin juuri kuuden päivän työmatkalla, joten kiitos äitini, että pääsin kahtena päivänä vähän irrottautumaan – se oli kivaa!

Ensi vuonna uudestaan!

Festarit oli hyvin organisoitu ja selkeästi veti paljon porukkaa luokseen. Sellaisille, jotka karttavat väkipaljoutta tai jotka eivät tahdo joogata täysissä saleissa, en festareiden tunteja voi suositella. Toki luentoja ja workshopejakin oli käynnissä koko ajan, joten muutakin tekemistä kuin joogatunnit, löytää näiltä festareilta. Minua ei väenpaljous haitannut, sillä kun oman joogamaton sai saliin mahtumaan, minä olin tyytyväinen joogi  😀 Valitettavasti en kerinnyt yhdellekään luennolle ja messualueenkin kiersin nopeasti vain kerran läpi. Tällaiselle vain paria joogasuuntausta aiemmin kokeilleelle (yin jooga ja astanga jooga) kokeilutunnit olivat todellisia helmiä! Saisin siis helposti vietettyä koko päivät näillä festareilla, joogamassa, oppimassa luennoilla, workshopeissa ja toki kierrellen kivanoloista messualuetta läpi. Se, mikä tietenkin jäi messujen jälkeen kytemään, oli kova kipinä saada joogata joka viikko (tai vaikka joka päivä, apua!)! Realistisesti ajatellen… noista kipinoistä en ole varma toteutuksen onnistumisen suhteen, mutta festareille voisi ensi vuonnakin mennä!

Tykkäätkö sinä joogata? Oletko käynyt Joogafestareilla? Kävitkö tänä vuonna?

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @skribentti / FB: @readysteadyflowblog

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS:

Löytääkö väsynyt kolmen lapsen äiti aikaa liikunnalle?

Miten on, joko liikunta löytyy tämän äidin päiväjärjestyksestä?

Pysyvä laihduttaminen ja onnistuminen painonhallinnassa – mission impossible?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.