Hae
Emmi Anniina

10 luonnonmukaista vinkkiä flunssaa torjumaan

Flunssakausi on täällä taas! Ja siksi halusinkin tulla vinkkaamaan omia flunssankartoitusmetodeja teille.

Meillä vierailee harvoin flunssia kunnolla kylässä, mutta rappusilla kyllä pyörähtää muutamia kertoja vuodessa. Miten saadaan häädettyä flunssat luonnonmukaisesti pois? Tässä meidän kymmenen vinkkiä!

valkosipuli

1. Terapeuttinen annos c-vitamiinia ja sinkkiä HETI, kun ensioireet alkavat. Ja sen jälkeen, jos oireet jatkuvat, niin jatketaan c-vitamiinin ja sinkin syömistä parin tunnin välein (yleensä talttuu päivässä).

2. Lepo! Tämä on vaikeaa lasten kanssa, mutta kaikki mahdollinen aika lepäilyyn!

3. Kuoritut valkosipulin kynnet varpaiden väliin ja villasukat jalkaan!

4. Juo paljon teetä, jossa on hunajaa, inkivääriä ja sitruunaa.

5. Syö vain, jos tekee mieli ja sitä, mitä tekee mieli. Voi olla, että kehon kaikki voimat menevät korjaushommiin, joten kovin vaikeasti sulavaa ei ehkä kannata syödä.

6. Eteerisiä öljyjä diffuuseriin ja haisteluun. Fiilistele, tykkäätkö flunssaisena eukalyptuksesta, mintusta, timjamista vai jostakin muusta.

7. Kuivata pyykit makuuhuoneessa (tai käytä jotain teknologiaa saadaksesti ilmaa kosteammaksi).

8. Nosta sängynpäätä.

9. Tämä on vaikein. Jos sinulle nousee lämpöä tai kuumetta, niin pyri välttämään kuumelääkkeen ottoa. Meillä on kokemus, että kun keho pääsee kuumeen avulla itse pöpöstä eroon ilman, että kuumetta lasketaan särkylääkkeen avulla, korjaamisprosessi on nopeampi. Kuumeella on siis tärkeä tarkoitus! Toki ymmärrän, että jos on pakko saada asioita hoidetuksi tai jos lapsi on kovin kipeä, kuumetta alentava lääke on otettava. Ja muutenkin: tämä on meidän mutu, ei tieteellinen fakta.

10. Ole armollinen itsellesi, mutta mieti samalla, miksi flunssa pääsi iskemään. Minä olen saanut flunssan päälleni viimeisen 11 vuoden aikana neljä kertaa: kaikki vauvavuosien aikana. Selkeästikin univaje on minulla yksi vastustuskykyäni vievä asia. Kannattaa siis aina miettiä, mistä flunssan iskeminen johtuu. Mielestäni flunssia ”ei vain tule”, vaan flunssan päälleiskemiseen on syy tai syitä.

Voit lisätä kommentteihin omia luonnonmukaisia keinoja flunssan taltuttamiseksi!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

MUITA VINKKIPOSTAUKSIA ERI VUODENAJOILLE:

Kuusenkerkän 12 käyttötapaa – kerää nyt!

Vielä kerkiät valuttaa itsellesi luonnosta raikkaan ja terveellisen juoman: mahlan keruuaika!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.