Tästä tykkäät varmasti: herkullinen carob-kahviraakasuklaa
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Kahvin ja suklaan yhdistäminen toimii aina. Tässä raakasuklaassa on makeutusta minimaalisen vähän, mutta silti se ei maistu kitkerältä, koska osa kaakaosta on korvattu carob-jauheella. Kahvin maku suklaaseen tulee kofeiinittomasta pikakahvijauheesta.
100g kaakaovoita
1/2dl kookossokeria
2rkl kaakaojauhetta
1rkl carobjauhetta
0,5tl bourbon vaniljajauhetta
0,25tl himalajan suolaa
1rkl (kofeiinitonta) pikakahvijauhetta
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää loput ainekset sekaan ja sekoittele massaa vispilällä kunnes koostumus on tasainen. Kaada seos laakeaan astiaan tai jääpalamuotteihin. Laita pakkaseen tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi.
(Jos tahtoo hifistellä nimen kanssa, niin voi olla, että tätä ei kaikkien kriteerien mukaan voi sanoa 100 prosenttiseksi raakasuklaaksi, sillä kaikki aineet tässä suklaassa eivät ole raakaa, kuten pikakahvijauhe. Ne tärkeimmät raakasuklaan ainesosat eli itse suklaamassa, on kuitenkin raakaa.)
Tämä herkku maistui meidän koko perheelle juhannuksena, nam! Ja kuten kuvistakin voi päätellä, apukäsiä suklaan valmistukseen ja syömiseen löytyy ihan aina tästä perheestä 🙂