Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Mitä kaikkea lapsiperhe voi Jyväskylässä tehdä? osa 1/2

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

Lasten Löytöretket

Muistatteko postaussarjani nimeltä ”Mitä kaikkea naisporukka voi Jyväskylässä tehdä?”? Tämä postaussarja liittyy myös Jyväskylään, mutta näkökulma on lapsiperheen! Kuten edellinenkin postaussarja, tämäkin postaussarja on tehty Visit Jyväskylän järjestämän reissun kokemuksista. Tämän reissun nimi oli Lasten Löytöretket. Se järjestettiin kesäkuun alussa ja kesti perjantain ja lauantain ajan. Hyppää mukaan seikkailuun tarinani kautta 🙂 Tässä tulee kertomus ensimmäisestä päivästä.

Matka Jyväskylään

Lähdimme koko perheen kanssa matkaan aamuseitsemän aikaan. Automatka meni parilla pysähdyksellä ja yllättävän vähillä kränäyksillä. Minä olin valinnut reissuavekikseni kohta yhdeksänvuotiaan esikoiseni. Mieheni, keskimmäinen ja kuopus jatkoivat matkaa sitten Jyväskylän ohi sukuni mökille. Kyseinen päivä oli muuten meidän kymmenes hääpäivä, mutta meneehän se näinkin 😀

Olin innoissani esikoisen kanssa kaksinolosta, sillä tuntuu, että esikoinen viettää vapaa-ajastaan nykyään suurimman osan kavereidensa kanssa ja kotona olo on oikeastaan aina muiden veljien kanssa oloa. Kahdenkeskiset järjestetyt hetketkin ovat olleet tosi harvinaisia esikoisen kanssa, joten tämä reissu todella tuli tarpeeseen meidän suhteenkin vuoksi!

Saavuimme hyvissä ajoin Jyväskylän matkakeskukseen. Hetken odottelimme sisätiloissa, mutta sitten lähdimme pälyilemään minibussiamme ulkoa. Bongasin Nooran ulkoa – ja menin heti moikkaamaan! Nooran tunnistin hänen blogistaan Mansikkapilvi. Noora esitteli kummipoikansa Leevin, joka oli lomailemassa hänen kanssaan. Esikoiseni ja Nooran kummipoika kaverustuivat oikeastaan välittömästi!

Minibussillemme saapui myös M-E tyttärensä kanssa Mutkatonta-blogista. Olipa kiva päästä tutustumaan uusiin blogimaailman kavereihin 🙂

Ensimmäinen kohteemme oli Laajis eli Laajavuoren Seikkailupuisto.

Laajis – Urban Outdoor

Kun saavuimme Laajikseen, niin minulle alkoi selviämään, että mihin olen oikein lähtenyt mukaan… Laajavuoressahan on vaikka mitä kaikkea aktiviteettia (Seikkailupuisto, Hupimaa, Laajis Bikepark, Frisbeegolf), mutta meille oli valittu Seikkailupuisto köysiliukuineen ja -ratoineen. Luulin vielä jonkin aikaa, että olen vain valokuvaajan asemassa tällä Laajavuoren reissulla, mutta kappas: minutkin puettiin valjaisiin ja ”kevyesti” kehotettiin osallistumaan huviin mukaan 😀 Eipä siinä paljon siis kieltäydytty…

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Laajavuori on yksi Pohjoismaiden suurimmista Seikkailupuistoista, ja kiivettävää köysiliukuineen löytyy melkein kahden ja puolen kilometrin verran! Ratoja on kaikenlaisia: on aloittelijoille, vaativille seikkailijoille ja siitä väliltä. Hurjimmat radat menevät 20 metrin korkeudessa.

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Kun olimme syöneet lounaan, pääsimme testailemaan meidän tasoon sopivia ratoja, ja huh miten rohkeita poikia meillä olikaan mukana! (Onneksi kiipeily alkoi harjoitteluradalta, josta saimme hieman lisäluottamusta tekemiseemme.) M-E:n tytär oli sen verran nuori, että hän ei vielä päässyt kiipeilemään, mutta he olivat löytäneet muita kivoja aktiviteetteja Laajiksesta. Meidän kiipeilyjengi oli siis Noora, Leevi, minä ja poikani. Meillä oli ihan hurjan hauskaa: nauru raikasi ja jännitystä riitti!

Lasten Löytöretket

Jännitys huipentui huikeaan Haikara-liukuun. Kaikki kolme muuta seikkailijaa menivät melko sukkelaan tuosta liu’usta alas, mutta minua kauhistutti ja tärisytti aika lailla 😀 Kiitos Nooralle, kun uskaltauduin viimein vaijerin varaan ja sitten se oli menoa. Pidin silmiä kiinni melkein koko liu’un aikana. Välillä iiiiihan pikkuriikkisen kurkistelin sieltä ja olin kyllä korkealla! Tuo Haikara-liuku menee laskettelurinteen yli 15 metrin korkeudella. (Harmi vain tuosta liu’usta en muistanut ottaa kuvaa, mutta Nooran blogista löytyy: klik!)

Tämä on paikka, johon luulen, että palaamme vielä koko perheen kera!

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Päijänne Risteilyt Hilden

Adrenaliiniryöppyjen jälkeen suuntasimme kohti Jyväskylän satamaa kohti höyrylaivaamme! Meidän laivamme oli Päijänne Risteilyt Hildenin S/S Suomi sisävesihöyrylaiva. Tässä vaiheessa joukkoomme liittyi myös Valkoisen Vuoren rinteellä -blogin Katja tyttärensä kanssa. Katjakin oli minulle uusi tuttavuus, joten yhteinen tutustuminen jatkui meidän bloggaajien kesken 🙂

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Risteilyn pituus oli neljä tuntia, jonka puolivälissä söimme buffetista. Aika kului todella nopeasti ihastellen maisemia, nauttien auringosta, jutustellen ja mikä kivointa, pääsimme myös kurkkaamaan konehuoneeseen sekä haastattelemaan kapteenia. Pojat pääsivät jopa ohjaamaan laivaa hetkeksi ja tutkimaan kapteenin huoneen tavaroita. Mieleenpainuvia juttuja koimme 🙂 Sää oli koko päivän tosi helteinen, mutta laivalla ollessa tuli sadekuuro, mikä olikin kiva helpotus helteeseen.

Lasten Löytöretket

Nooran kanssa oli hauskaa koko matkan ajan!

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Peurunka

Risteilyn jälkeen bussimme vei meidät majapaikkaamme Peurunkaan. Peurunka on kylpylä-hotelli Laukaassa. Viimeksi, kun minä IhanNaisten kanssa piipahdimme Peurungassa saunajoogassa, kylpylöimässä ja syömässä, mietin, että olisipa kiva päästä yöpymään Peurunkaan. No, nyt sitten pääsimme – ja aivan ihanan huoneen saimmekin niin kauniilla maisemalla varustettuna. Peurunka on monipuolinen kohde, ja siellä saisi vietettyä aivan varmasti koko viikonlopun!

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Peurungassa meidät oli ottamassa vastaan kukapas muukaan kuin Hilarius Hiiri! Esikoinen sai Hilariukselta tuliaisia pikkuveljille kotiin 🙂 Kun olimme katsastaneet huoneemme, söimme oikein maittavan illallisen ja tottakai sen jälkeen lähdimme kylpylään touhuamaan! Pojat olivat suunnitelleet jo bussimatkallamme, että mihin liukumäkeen mennään kuinkakin monta kertaa ja kuinka pitkiä sukelluksia otetaan 😀 Ainakin 130 metrin pituinen liukumäki kiehtoi kovasti! Minun esikoinen ja Nooran kummipoika olivat kyllä melkoinen parivaljakko; hyvä kun Nooran kanssa perässä pysyttiin 😀 Aika monta liukua otettiin ja melkein kaikki altaat (poreallas, jokiallas, hemmotteluallas, kylmäallas) tietenkin testattiin. Selvitimme myös koko jengi Wibit-kiipeilyradalta hengissä. (Se on kyllä varsinkin kouluikäisille aika kiva lisä kylpylässä!) Siinä kymmentä vaille iltakymmenen esikoiseni vei meidät altaalle, jossa voi vesijumppailla! (Harmi, ettei aiemmin huomattu näitä erikoisaltaita!) Valittiiin sitten Nooran kanssa illan päätteeksi ”leg killer”-niminen vesijumppa ja naurun raikuessa kidutettiin kinttujamme. Kun kylpylä meni kiinni, lähdimme suihkun ja saunan kautta hotellihuoneeseen. Oltiin viimeiset kylpijät 😀 Isompien lasten kanssa tämä myöhään olo onnistui hyvin. Pienempien lasten perheet taisivat lähteä jo jonkin verran aiemmin pois.

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Lasten Löytöretket

Voin kertoa, että klo 22:30, kun kömmittiin sänkyyn, niin uni tuli aika nopeasti sekä minulle että esikoiselleni. Tuntui, että poskilihaksetkin olivat levon tarpeessa, kun oltiin naurettu päivän aikana niin paljon!

(Jos tahdot käydä katsomassa videoita reissulta, niin ne löytyvät instastani kohokohdasta nimeltä Visit Jyväskylä. Tosin ensin tulevat IhanNaisten videot.)

Oletteko te käyneet Jyväskylässä näissä kohteissa? Tai muissa?

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @sribentti / FB: @readysteadyflowblog

SINUA SAATTAVAT KIINNOSTAA MYÖS:

MITÄ KAIKKEA NAISPORUKKA VOI JYVÄSKYLÄSSÄ TEHDÄ? OSA 1/2

MITÄ KAIKKEA NAISPORUKKA VOI JYVÄSKYLÄSSÄ TEHDÄ? OSA 2/2

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

2 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Olen tainnut kerran käydä Jyväskylässä. Oli jokin lasten tapahtuma minkä vuoksi mentiin. Tosin vietin sen pojan kanssa päivystyksessä. Mummi ja esikoinen nautti tapahtumasta 🙂

    • emmi kirjoitti:

      Voi ei, päivystysosuus ei kuulostanut hyvältä. Mutta hyvä, jos Mummi ja lapsi nauttivat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.