Manteli-omenamuffinit – koska aina voi leipoa!
Yhteistyössä Foodinin kanssa
Meillä on kiva viikonloppu tulossa! Huomenna ajellaan pääkaupunkiin, käytetään pojat osteopaatilla, edistän hieman omia työprokkiksiani ja vauvan kanssa treffataan ystävä vielä illalla. Perjantaina lähden ajalemaan esikoisen ja kuopuksen kanssa monen sadan kilometrin päähän ihanien ystävien luo viikonloppua viettämään. Isi ja keskimmäinen jäävät viettämään viikonloppua tänne etelä-Suomeen. Hieman erilainen viikonloppu siis tiedossa 🙂 Nyt tulin jakamaan yhden muffiniohjeen, sillä AINA on hyvä aika leipoa, eikö? 🙂
Manteli-omenamuffinit
1dl riisijauhoja
1dl perunajauhoja
1dl mantelijauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl kookossokeria (lisää enemmän, jos tahdot makeammat)
kourallinen-pari rouhittuja manteleita
1-2 omenaa kuutioituina
ripaus bourbon-vaniljajauhetta/vaniljauutejauhetta
100g sulaa kookosöljyä
2dl omenasosetta
(kookosmannaa päälliseksi)
Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää kookosöljy sekä omenasose. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 10 minuuttia 200 asteessa. Jäähtyneiden muffinien päälle voit tehdä koristelun kookosmannasta: sulata vesihauteessa kookosmannaa ja viruta lusikalla muffinien päälle ja anna kiinteytyä.
Iloa loppuviikkoon!