Hae
Emmi Anniina

Starttaa viikkosi kukkakaalirieskalla!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Oletteko te tehneet paljon kukkakaalileipää kukkakaalista ja kananmunista? Meillä paistellaan ihan joka viikko tuota peruskukkakaalileipää, joskus montakin kertaa. Sitä tehdään sen helppouden takia, ja sen takia, että se on vaivaansa nähden ihan älyttömän herkullinen! Esikoinen on jopa kertonut sen olevan parasta leipää ikinä. Niin, ja se leipä on ilman jauhoja valmistettu, että ihan hyvä saavutus minun mielestäni… 🙂

Perusohje nopeaan (laiskan) kukkakaalileipään on siis: hienonna kukkakaalit monitoimikoneessa ihan pieniksi (riisin jyvien kokoisiksi) ja laita sekaan kaksi kananmunaa sekä mausteita. Jos tahdot hifistellä tai saada jotakin uutta makua mukaan, niin kokeile seuraavaa ohjetta! Siinä kukkakaalit valmistellaan eri tavalla ja taikinan joukkoon laitetaan jauhoja. Rieskan maku on ihanan pähkinäinen, kuitenkin ilman pähkinöitä. Tämän rieskan maun se juttu tulee kurpitsansiemenjauhosta.

Kukkakaalirieska (gluteeniton)

1 kukkakaali (300-500g)

2 kananmunaa

3 rkl kurpitsansiemenjauhoa

1 rkl kookosjauhoa

ripaus suolaa

gheetä voiteluun

Pilko kukkakaali ja höyrytä/keitä se kevyesti. Soseuta kukkakaali tasaiseksi mössöksi ja lisää sekaan munat, jauhot ja suola. Levitä taikina leivinpaperille ohuehkoksi levyksi. Voitele pinta juoksevaksi sulatetulla gheellä. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna rieskan vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *