Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Leivän päälle jotakin erilaista: pähkinä-banaani-maca -levite

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

maca

Osa teistä lukijoista on varmaan herkutellut leivillä, joissa on päällä pähkinävoita ja (muussattua) banaania? Viedään tämä klassikko uudelle levelille lisäämällä soppaan maca-jauhetta. Perinteisestihän macajauhetta laitetaan smoothieen tai suklaan sekaan, mutta jos haluaa macaa käyttää päivittäin, mutta ei jaksa värkkäillä kahta edellä mainittua, niin tässäpä tulee ohje maca-leipiin:

1. Valitse laadukas leipä: luomulaatuinen viljanen on aina hyvä lähtökohta. Suomessakin käytetään paljon kemikaaleja tavanomaisessa viljelyssä, niin varsinkin näin epidemia-aikana olisi hyvä välttää kaikkea ylimääräistä rasistusta kehoon, jotta vastustuskyky pysyy hyvässä kunnossa. Nyt kun gluteenittomuus on pop, niin siinä kohtaa kannattaa myös punnita, että valitseeko gmo-maissista tehdyn E-koodeillä kyllästetyn leivänkorvikkeen vai esimerkiksi pienleipomon baakkelssin, jossa on 2-3 raaka-ainetta veden lisäksi.

2. Valitse pähkinävoi: cashewtahna on ehkäpä herkullisin. Manteli-, saksanpähkinä– ja parapähkinätahna toimii myös hyvin. Parapähkinätahnan kanssa kannattaa pysytellä sitten maksimissaan kahdessa ruokalusikallisessa per päivä sen suuren seleenipitoisuuden vuoksi. Ne, jotka haluavat maapähkinätahnaa käyttää, niin sekin on ihan hyvä vaihtoehto. Silloin kannattaa etsia luomulaatuinen versio, jossa ei ole lisättynä mitään muita aineksia, kuten sokeria, palmuöljyä tai jotain vielä hämympää.

3. Tee maca-baananisose: muussaa yksi banaani haarukalla ja lisää sekaan 1tl-1rkl maca-jauhetta riippuen siitä, mikä on päiväannoksesi.

4. Voitele ensin leivälle haluamaasi pähkinätahnaa ja sitten voitele sen päälle baanani-macamuussia.

maca

Miksi sitä macaa kannattaisi syödä

Tuon inkojen nauriksen on uskottu antaneen sotureille supervoimat, kun he lähtivät taisteluihin. Siinä vaiheessa kun taistelu oli voitettu, ei sotilaat saaneet enää nauttia macaa, jotteivat he käyttäneet miesenergian lisäbuustia väärin, kaltoinkohtelemalla voitetun heimon naisia. Macan on sanottu lisäävän ainakin epäsuorasti androgeenien määrää. Tutkimuksissa ei ole tosin havaittu suoraa vaikutusta testosteronin kasvuun, mutta ainakin libidoon sillä on monilla kohentava vaikutus. Maca on siis adaptogeeni, joka tasapainottaa hormonitoimintaa. Naiset hyötyvät myös macan käytöstä. Toiset ovat raportoineet helpommista kuukautisista, toiset libidon kohenemisesta ja on siitä raportoitu myös hyötyä vaihdevuosioireiden kanssa painiville. Macaa kannattaa käyttää syklisesti, esimerksi 5/7 päivänä viikossa, 3 viikkoa käytössä – 1 viikko taukoa jne. koska muuten keho tottuu siihen, eikä siitä saa enää samanlaista hyötyä. Aloita yhdellä teelusikallisella päivässä ja kuulostele kehoasi. Herkkävatsaisille suosittelen esipilkottua macaa tai sitten supermacaa, jota tarvitsee käyttää suhteessa vähemmän sen korkeamman konsentraation vuoksi.

maca

//Ramon

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ:

Kun suklaanhimo on valtava: maailman nopein raakasuklaa!

TOP5 päivitetyt kuumat juomat osa 1/5

Löytyykö kehostasi edes hivenen näitä aineita?

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.