Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

LUONTAISET TAIPUMUKSET™- harjoitusasiakkaat coachattu, ja olipa kivaa!

Kaupallinen yhteistyö: LUONTAISET TAIPUMUKSET™

Tätä tekstiä minun onkin ilo tulla kirjoittelemaan, meinaan olen harjoitusasiakkaitteni jälkeen entistä ihastuneempi LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -metodiin! Jos jostakin syystä missasit ensimmäisen kirjoituksen liittyen uusimpiin opiskeluihini, niin kannattaa lukaista se tästä, sillä tämä teksti on jatko-osa ensimmäiselle.

Seuraavana opiskeluvuorossa LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentajuus!

Harjoitusasiakkaiden palautteet

Nyt ollaan opiskelujen kanssa siinä pisteessä, että olen tehnyt kaikille harjoitusasiakkailleni valmennukset ja oppinut valtavasti itse sekä metodista että metodin valmentamisesta. Pyysin harjoitusasiakkailtani pienet kommentit valmennuksesta. Sain luvan liittää ne tähän tekstiin.

”Vaikka olen aika paljon perehtynyt persoonallisuustyyppeihin, antoi raportti uutta ajateltavaa ja uusia katsantakulmia. Strategiat (voimakkaimmat ja heikoimmat) antoi paljon ajateltavaa ja selkeytti sitä, miksi toimin tietyllä tavalla eri tilanteissa. Oli myös avaavaa ymmärtää skaalojen (vaikka ekstrovertti – introvertti) taustaa enemmän, stereotyyppinen ajattelu olisi jättänyt paljon informaatiota saamatta. Emmin tapa ohjata on selkeä, rauhallinen ja keskusteleva. Emmi ottaa huomioon asiakkaan lähtötasoa ja antaa tilaa keskustelulle ja kysymyksille. ” Ulla, ENFP

LUONTAISET TAIPUMUKSET™

”LUONTAISET TAIPUMUKSET -analyysi oli erittäin positiivinen kokemus kaikenkaikkiaan. Sain vastauksia omassa käytöksessä pohdituttaviin asioihin ja samalla enemmän ymmärrystä läheisten ihmisten käyttäytymiseen. Uskon, että tuloksista on minulle tulevaisuudessa paljon hyöytyä. Mielestäni jokaisen tulisi tutustua omiin luontaisiin vahvuuksiinsa.” Riikka, ENFJ

”LUONTAISET TAIPUMUKSET- analyysi oli mielenkiintoinen ja silmiäavaava. Olin todella yllättynyt siitä, kuinka tarkkoja tietoja minusta selvisi. Tuntui kuin minun kirjainyhdistelmän teksti olisi kertonut suoraan minusta! Kaikki osui niin oikeaan. Jännitin aluksi, että mitä kehityskohteita minulle tulee, mutta ne molemmat olivat sellasia, jotka olen tiennyt jo muutaman vuoden ja olen yrittänyt kehittää niitä (mutta se tiesi ne!). Emmillä on erittäin hyvät taidot valmentamiseen. Se on varmasti osittain luontaista, mutta valmennuksessa näki, että hänellä on kokemusta siitä jo entuudestaan. Pidin siitä, että hän kertoo asiat selkeästi ja myös kertaa asioita välillä oma-aloitteisesti, jolloin minun oli helpompi ymmärtää asia, joka on itselle vieras. Hän oli tehnyt valmennuksen minua ennen vain yhdelle henkilölle, joka yllätti minut, koska valmennus eteni mielestäni koko ajan niin sujuvasti.” Susanna, ESFJ

LUONTAISET TAIPUMUKSET™

”Analyysi oli hyvin osuva ja tunnistin itseni kyllä tuloksesta. Se lisäsi ymmärrystä siitä, miksi olen toiminut tietyllä tavalla tietyissä tilanteissa ja se selitti sen, mikä on minulle luontainen tapa tehdä tiettyjä asioita. Tämä analyysi avasi myös mielenkiintoisia asioita parisuhteeseen liittyvistä kriisitilanteiden käytösmalleista.” Ramon, ISTP

”Valmennuksen alustus oli selkeä ja hyvin jäsennelty. Asiaan pääsi sisälle vaikkei itse konsepti ollutkaan aiemmin tuttu. Emmi varmensi tasaisin väliajoin kysymyksillä pysynkö mukana ja rohkaisi myös esittämään omia kysymyksiä ja kertomaan ajatuksia. Pidin keskustelevasta ja luontevasta valmennustyylistä. Suosittelisin tätä myös ystävilleni.” Emmi, ENFP

”Luontaiset taipumukset analyysi osui kohdallani oikein. Tunnistin analyysista itseni ja tapoja toimia. Emmi osasi avata analyysin tulokset ymmärrettävästi, vaikkein itse ollut niihin aiemmin perehtynyt.” Tiia, ESFP

Omat fiilikset metodista ja valmentamisesta

Asiakkaiden jälkeen olen entistä vakuuttuneempi metodin toimimisesta itsetuntemuksen lisääjänä. Odotan innolla, että saan lisenssin ja pääsen tekemään tätä ihan oikeasti, sillä jo nämä kuusi harjoitusasiakasta vakuutti minut!

Olen myös kerinnyt perehtymään metodin teoriataustaan ja se ei tunnu lainkaan tyhjästä nyhjäistyltä, vaan tarkkaan kehitetyltä ja tutkimusnäytöin perustellulta. LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -metodin tausta-ajatuksen luoja on sveitsiläinen psykiatri Carl Gustav Jung. Hänen ajatuksensa yhdistelevät Sigmund Freudin ja Alfred Adlerin näkemyksiä omanlaisella tavalla. Freud näki ihmismielen rakentuvan enemmän ulkopäin tulevista kokemuksista, Adler taas näki, että sisäinen maailma on vaikuttavampi ihmismielen rakentumisessa. Jungin tapa yhdistää nämä kaksi näkemystä kiehtoo minua. Jungin kehittämää ajattelutyylimallia edisti eteenpäin vielä Katharine Briggs ja Isabel Briggs Myers (Myers Briggs Type Indicator eli MBTI). Tuntuu merkitykselliseltä tietää, että LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -analyysin taustalla on oikeasti ihmismielen asiantuntijoiden tutkimuksia ja teoriaa. Tämä on kaukana huumorilla viidessä minuutissa tekaistuista nettitesteistä, haha.

Koska valmennustaustaa on minulla jo ennestään, lähdin luottavaisin mielin tekemään valmennuksia harjoitusasiakkaille. Yksilövalmennustilanteet ovat minulle mielekkäitä ja jossain määrin myös helpompia kuin ryhmävalmennukset. Valmennukset menivät minun mielestä hyvin ja olin melko fiiliksissä itse, kun näin, miten asiakkaat oivalsivat uusia asioita itsestään (ja muistakin) ja olivat innokkaita kertomaan analyysista lähipiirilleen. Luonnollisestikin, mitä useampi analyysin läpikäyminen oli takana, sitä sujuvammin meni valmennukset omalta osaltani. Innostuin suunnittelemaan jo, miten pystyn analyysejä käyttämään omien valmennusten uutena lisänä. Olen ihan sataprosenttisen varma, että esimerkiksi jokaiselle vanhemmalle, joka työkaluja vanhemmuuden haasteisiin minun valmennuksista hakee, tulisi saamaan valtavasti apua itsetuntemukseen tämän analyysin kautta. Lisääntynyt itsetuntemus sitten taas luonnollisestikin antaa paremman pohjan kaikelle vuorovaikutukselle ja kommunikaatiolle.

LUONTAISET TAIPUMUKSET™

Kolmannen tekstin kirjoittelen viimeisten opiskelupäivien jälkeen. Saapa nähdä, mitä niillä on minulle tarjottavanaan!

P.S LUONTAISET TAIPUMUKSET -valmentaja Jari Saarenpää on yksi kansalaisaloitteen ”Tunne- ja vuorovaikutustaidot -oppiaineen kirjaaminen perusopetuslakiin” tekijöistä. Aloite sulkeutuu 12. lokakuuta 2021 ja aloite tarvitsee lisää nimiä! Halusin nostaa tämän aiheen esille tässä postauksessa, sillä tämä on supertärkeä aihe, ja liittyy myös minun tavoitteesiini lapsikuiskaajana: olla osana tekemässä Suomesta lapsiystävällisempää yhteiskuntaa! Aloitteeseen pääset tästä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8354 Lue aloitteesta lisää esimerkiksi tästä Jarin päivityksestä LinkedInistä: KLIK! Jos koet aiheen tärkeäksi, anna muutama minuutti aikaa allekirjoittamiselle, kiitos!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

Kaupallinen yhteistyö: LUONTAISET TAIPUMUKSET™

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *