Hae
Emmi Anniina

Nyt en tajua!

Reilu viikko takana Pikkusankarin lääkkeetöntä elämää, huh ja wau ja iik! Tässä olisi nyt käyttöä niille hämmentyneille hymiöille! Pistäisin niitä ehkä sata. Siis oikeasti: Pikkusankarin olo on helpottunut 50%, kun vertaa viimeisintä viikkoa kymmeneen edelliseen. Tämä juttu menee kyllä näin elämä yllättää -listamme kärkeen aaaaaika kepeästi. Pikkusankari ei siis edelleenkään todellakaan ole oireeton, mutta on jo paljon, kun järrrrkyttävästi oireilusta lohkaistaan puolet pois.
Koska meidän perheessä äitinä olo on yhtä kuin salapoliisityö, jatkan edellisen postauksen linjalla ja pistän taas muutamia uusimpia merkintöjä salapoliisivihkostani tähän. 
Pikkusankarin olon kohenemisen mahdollisia tämänhetkisiä selityksiä:
a) Pikkusankarilla on kehossaan paljon kipuja ja keho on ylikuormittunut kaikkien näiden sairausvuosien takia. Lääkkeetkin – vaikkakin ovat myös auttaneet – ovat myös kuormittaneet kehoa. Näin lääkekuorman purkaminen on helpottanut hänen oloaan (ainakin toistaiseksi).
b) Jokin lääke on ollut epäsopiva tai lääkkeiden yhteisvaikutus on ollut huono. Tosin tämän muutoksen epäsopivaksi ja huonoksi on pitänyt tapahtua vasta hiljaittain, sillä samalla lääkekombolla viime vuoden puolella on ollut hyviäkin jaksoja…

c) Vaihdoimme perus-maitohapon muutama päivä ennen lääkkeiden lopettamista, joten tämä muutos hiivapohjaiseen maitohappoon (Saccharomyces boulardii:n) on saattanut huomattavasti parantaa Pikkusankarin oloa.


d) Syksyn osteopatiat auttoivat Pikkusankarin kehoa korjaamaan olotilaa ja antoivat hyvän pohjan lääkkeettömyydelle, mutta emme tajunneet kokeilla lääkkeiden poisvetoa tarpeeksi ajoissa, joten lääkkeet alkovatkin olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi pidemmän päälle napsittuna. 
e) Ihme on tapahtunut. Juuuuuri sinä päivänä, kun lopetimme lääkkeet, ylemmän tahon taikasauva viuhahti, ja poisti kaikki Pikkusankarin sairaudet.
Se, mikä on nyt tämän reilun viikon lähiobservoinnin avulla saatu selville, on ainakin ihan varmasti se, että Pikkusankarilla ei ole kipuja niin paljon enää. Sen näkee jo hänen silmistään, saati käyttäytymisestä. Eli muutamat ekat päivät, joista viimeksi kirjoitin, eivät olleet mitään outoa sattumaa.


Täten olisin siis viskaamassa syyrepusta pois pahentunutta siitepölytilannetta (vai voiko Pikkusankarin olo niiden suhteen pysyä näin hyvänä viikon ajan ilman lääkkeitä?). Toisekseen sieltä saa lähteä myös huomionhakuisuus-elämänmuutos-uhma-you name it-jutut (no, näihin en itse edes uskonut… Ja se on selvää, että parissa päivässä tällainen käytöksen muutos ei ole mahdollinen, jos syyt olisivat näiden kaltaisia). Ja mikä meille helpottavinta, voinen heittää syyrepusta menemään myös vakavammat neurologiset ongelmat (ne nyt eivät ainakaan katoaisi parissa päivässä tähän malliin).

Nyt odottelemme innolla, minkälaisen pysyvämmän olon Pikkusankari saa tällä lääkkeettömyys + probioottihiiva + osteopatia -yhdistelmällä. Odotukset ovat sekavat, mutta toiveikkaat vaikka yritänkin jarrutella omaa toiveikkuutta pettymyksen pelossa…

8 kommenttia

 1. AnnaW kirjoitti:

  Luin tän nopsaa puhelimesta, kun olin tyttöjen kanssa pihalla ja vannon, että jos mulla olisi sun numero, niin olisin soittanut sulle heti ja sit me oltais päivitelty tätä yhdessä niin perusteellisesti 😀 Mutta, koska mulla ei oo sun numeroa, niin kommentoinpa tänne blogiin 😀

  Precosasta siis tulin kirjoittelemaan. Kyselin meidän lastenlääkäriltä tästä Precosasta silloin, kuin aloitettiin se, että onko jotain mitä käytössä tulisi huomioida, annostusta jne. Lääkäri sanoi, että precosaa kannattaa jaksottaa esim. 1 viikko precosalla, yksi ilman tai 1 päivä precosalla, yksi ilman jne. Perusteluna oli se, ettei hiiva pääsisi kertymään suolistoon liiallisesti. Apteekissa taas sanoivat, ettei voi kertyä, että ylimääräinen hiiva poistuu elimistöstä.

  Me ollaan yritetty tauottaa aina sama aika, mitä ollaan käytettykin. Tuloksena se, että taukoa ei olla vielä kertaakaan pystytty pitämään yhtä pitkänä, kuin käyttöä, kun ne vanhat ongelmat sitten alkavat taas. Ja mikä on tosi omituista, niin isosiskolla on molemmilla tauoilla 2-3 taukopäivänä tullut korkea kuume yhdeksi päiväksi. En tajua. En tiedä liittyykö precosaan mitenkään mutta outoa kuitenkin.

  Instassa kommentoinkin jo, että hyvä kausi sai aikamoisen kolauksen isosiskolla mutta nyt ollaan taas menossa parempaan päin. Huono kausi alkoi ehkä siitä, kun tyttö oli yhtenä iltana muutaman minuutin pää alas päin ja sen jälkeen valitti, että ruuat tuli kurkkuun. Seuraavaksi olikin sattumalta liian rasvaista ruokaa, sen jälkeen todella kuormittava päivä (SI-epäily meillä) ja sitten tuli lahjaksi saadut pääsiässokerikarkit (sokeri on käsittääkesni myrkkiä SI-aivoille). Ja näistä yhdessä alkoi taas se hirveä sota, mitä arki tuon tytön kanssa suureksi osaksi on. Nämä on näitä meidän arvioita, mistä ongelmat taas alkoivat. Hulluja ehkä jonkun mielestä mutta tällaisten pikku juttujen kanssa me täällä säädetään, että saadaan elämä pidettyä ruodussa.

  Mutta siis täälläkin ihmetellään, mikä johtuu mistäkin ja mikä on siitepölyallergiaa ja mikä jotain muuta. Ja tuota lääkkeiden vähentämistä meilläkin kovin yritetään. Precosalla saatiin jo kahdesta päivästä viikossa Omeprazol pois mutta jouduttiin sitten ottamaan takaisin, kun tilanne meni huonommaksi ja mistäs sitä tietää, vaikka se olisi vielä huonontunut lisää lääkkeiden takaisin otosta.

  Salapoliisin uraa miettii tämäkin äiti 🙂 Ja hei, ihana kuulla, että teillä menee paremmin <3

  • Emmi kirjoitti:

   Ihan ekana: kiiiitos, että tyrkkäsit meidät Precosa-päätökseen päin! Se ei ainakaan ole huono juttu ollut meillä 🙂 Eli kiitos, kiitos, kiitos! <3
   Toiseksi: jos et olisi sattunut soittamaan päikkäriaikaan :-D, niin olisin satavarmasti vastannut sulle ja vuodattanut nämä jutut laajemmin ja saanut tukea toiselta salapoliisilta <3

   Niin, ja sitten: kiitos, että jaat sun tietämystäsi meille. Itse ajateltiin, että kuten muitakin vahvoja maitohappoja, niin näitäkin tauotettaisiin sitten, kun purkki loppuu, mutta nyt pitääkin miettiä, kannattaisiko tauotella jo aiemmin…!?! Mielenkiintoista. Ja aika oudolta yhteensattumalta tuo kuumeilu kuulostaa! Täytyy tarkkailla meilläkin tilannetta sitten myös siltä kantilta tauon aikana!

   Tosi harmi, että teidän neidillä tilanne hankaloitui 🙁 Mun mielestä noi kaikki sun mainitsemat tekijät yhdessä eivät todellakaan ole mitään kevyttä settiä tällaiselle lapselle, joten varmaan hyvinkin todennäköistä, että oireilu oli sitä. En tiedä neidin sairauden tarkemmasta luonteesta, mutta meillä tuollainen tilanne tasoittuisi "suht" nopeaa. Toivon tätä teillekin!!

   Huomasin instassa, että olet viikonloppuna lapsimessuilla, ja alkoi kyllä harmittaa, että tänä vuonna mulla ei ole mahdollista tulla 🙁 Vähänkö olisi ollut siistiä nähdä <3

  • AnnaW kirjoitti:

   Olisi ollut kyllä siistiä nähdä lapsimessuilla!!! Eiköhän me jossain vielä ihan oikeastikin törmätä 🙂

   Mulle tuli just uusi teoria tuolle isosiskon kuumeelle. Meillä reagoidaan tosi voimakkaasti siitepölyyn ja nyt mietin, jos precosa olisi jollain ihme konstilla voinut lieventää oireita ja sitten sen lopettaminen olisikin saanut allergian ilmenemään kuumeena (meillä jostain syystä tuo kuume nousee muiden oireiden rinnalla). Ja miksi nyt epäilen tällaista, niin annoin isosiskolle Aeriusta ja 15 minuutissa kaikki oireet nämä siitepölyallergiat hävisivät! Mulla on täällä nyt siis terve tyttö, vaikka aikaisemmin päivällä nukkui kuumeessa pitkiä päikkäreitä. Aerius ei kuulu hänen normaaliin lääkitykseen mutta sitä on joskus aikanaan käytetty myös. Nyt vain luotin intuitioon. Siitä puheen ollen, käyhän lukemassa tämä juttu: http://www.novelle.fi/novellistit/kaisa-novellistit/miten-voisin-kehittaa-intuitiotani/ . Voisi kiinnostaa sua. Ja googlaa myös vagushermo ja refluksi, voisi kiinnostaa sua ja miestäsi myös 🙂

   Hyvää viikonloppua teille <3

  • Emmi kirjoitti:

   Luulen, että elämä järjestää meidän näkemisen kyllä johonkin vaiheeseen 🙂

   Hmmm… Niin kai se kuume voisi selittyä jotenkin niin, että siitepölyt aiheuttavat tulehdustilan kaltaisen tilan kehoon, jota kuume yrittää sitten poistaa? Pääasia, että otit Aeuriuksen avuksi!

   Kiitti linkkivinkeistä! Intuitio kiinnostaa aina! Ja tuo vagushermo on päällisin puolin tuttu, kun osteopaatti sitä on käsitellyt pojilla ja siitä puhunut. Mutta siitä ei voi koskaan tietää liikaa!

   Ihania viikonlopun päiviä teillekin <3

 2. Rinttu kirjoitti:

  Mun piti jo edelliseen postauksen kirjoittaa, mutta nyt tulee tähän. Hienoa että suunta on parempaan! Mielenkiintoisen erikoisella tavalla. Mutta koskaan ei voi tietää mikä on hyväksi/pahaksi. Itselläkin on välillä tilanteita että "tästä ei selvitä hengissä ilman lääkkeiden triplausta" ja sitten huomaakin että oireita ei tule paljoa normaalia enempää. Ja taas joskus oireet on ihan kauheet jo pienestä asiasta.
  Juniorin (5,5v) kanssa sattui erikoinen juttu, jota mietin vieläkin. Hän on kakannu vauvasta asti n2krt/vko ja aina semmoista liisteriä. Se oletettiin normaaliksi ja elettiin sen kanssa. Ruokavaliot ei muuttaneet kuin vatsakipuja. Kun ne oli poissa, homma jatkui samanlaisena. Nyt oli reilu kk sitten kipeä ja sai ab-kuurin, aerius otettiin kk käyttöön säännölliseksi samoin astmalääkkeet. Ab:n takia aloitin myös maitohappobakteerit, jotta enempää ei menisi maha epäkuntoon. Kun lääkkeitä oli käytetty kolmisen viikkoa, alkoi poika kakkaamaan 4-6krt/vko ja semmoista normaalia. En vieläkään tiedä mistä johtuu, mutta ihmettelen. Jos oli mhb tai aerius, miksi en antanut kuuria jo aikaisemmin? Jos taas ab, ei olisi voinu tietää…
  Eli vaatii vanhemmilta ihmiskokeita selvitellä lasten elämää 😉 tsemppiä!!

  • Emmi kirjoitti:

   Joo, suunta meillä on varsin mielenkiintoinen :-), olkoon syy mikä tahansa…

   Olipa teilläkin sitten muutos lääkkeiden ja vatsan toiminnan kanssa! Näistä ei todellakaan siis koskaan voi tietää, mikä vaikuttaa mihinkin, kun tuntuu, että kaikki vaikuttaa kaikkeen! Toivottavasti teillä normaali jatkuisi!

  • Rinttu kirjoitti:

   Koska tää normaalius tämän asia suhteen jatkuu edelleen, päätin aloittaa maitoaltistuksen molemmille pojille! Saa nähä mihin asti päästään. Juniorin veikkaan selviävän tästä hyvin, koska on aina ollut lievempi tapaus. Katsotaan sitten mihin asti tuon koululaisen kanssa päästään… Eli lapsikokeet alkoivat, onkin niin mukavan aurinkoinen päivä 😉

  • Emmi kirjoitti:

   Hui, isoja juttuja siellä! Jospa se kokeilukin olisi aurinkoinen kokonaisuudessaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.