Hae
Emmi Anniina

Hyvästi Kaksplus! – Nyt on pitsan aika!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Osa teistä varmaan jo huomasikin, että Kaksplus on nyt taaksejäänyttä blogielämää! Irtisanoin blogin Kaksplussalta, ja päätös tuntuu nyt tosi hyvältä. Ihanaa, uusi aika alkaa, en malta odottaa uusia blogiseikkailuja! Niistä saatte kuulla lisää hieman myöhemmin! Ja viimeisistä Kaksplussan bileistäkin saatte vielä raporttia ensi viikolla. Nyt on kuitenkin juhlan aika, sitä voisi juhlistaa vaikka gluteenittoman pannupitsan kanssa, eikö? Resepti on gluteeniton ja lehmänmaitoproteiiniton. Reseptissä on käytetty kananmunan keltuiaisia, joten tämä sopinee myös niille, jotka eivät ole kovin allergisia kananmunalle (valkuaiset ovat yleisesti ottaen allergisoivempia).

Pohjan ainekset:

2dl raakoja kikherneitä
2 kananmunankeltuaista
2rkl tapiokatärkkelystä
hyppysellinen suolaa
ripaus mustapippuria
gheetä paistamiseen

haluamasi täytteet

Liota kikherneet yön yli. Keitä niitä sen jälkeen noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Siivilöi kikherneet pois vedestä, murskaa ne tahnaksi ja lisää tahnaan muut pohjan ainekset. Paista tahnasta ohuehko lettu reilussa gheessä.

Täytä haluamallasi tavalla, esimerkiksi tomaattipyreellä, lihalla/kanalla/kalalla, kasviksilla ja juustolla. Laita 250 asteiseen (tai niin kuumaan kuin paistinpannusi kestää) uuniin vielä 5 minuutiksi. (Tällä kertaa meidän pitsa ei kerinnyt uuniin, koska sillä oli jo kiire suuhun, joten todistetusti tämä toimii pelkän pannunkin kanssa valmistettuna.)


Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *