Hae
Emmi Anniina

Kun Mummo sokerittomasti leipoi

Tiedättehän te: me olemme viime vuosina tutustuneet aika laajastikin vaihtoehtoisiin tapoihin leipoa. Se kaikista läheisin ydinperheemme ulkopuolinen henkilö, äitini, on vääjäämättäkin päässyt tutustumaan myös superfoodien ja vaihtoehtoruokailun maailmaan meidän kauttamme. Vaikka hän rakastaa perinteistä leivontaa, hän on oikein sydämellisesti halunnut opetella myös toisenlaista leivontaa! Ihminen, joka on (työkseen) leiponut neljäkymmentä vuotta vain ja ainoastaan perinteisillä aineilla, on aika haka jo leipomaan myös ei-niin-perinteisillä aineilla, kiitos avarakatseisuudestasi ja oppimisen halustasi, rakas äiti! En pidä sitä(kään) asiaa itsestään selvyytenä. No, tietenkin äitini kehumista voisin jatkaa tässä koko loppupostauksen ajan, niin paljosta häntä voisin kiittää… mutta mennäänpä kuitenkin mustikkapiirakkareseptiin, joka on sokeriton, gluteeniton ja maidoton, mutta jonka maku on todella lähellä perinteistä Mummon mustikkapiirakkaa! Kannattaa todellakin kokeilla!

1dl kaurahiutaleita
1tl ruokasoodaa
1,5dl sokeritonta omenamehua
125g sulaa rasvaa tai öljyä (esimerkiksi kookosöljy)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula rasva ja omenamehu ja sekoita nopeasti. Ripottele päälle mustikkaa. Paista noin 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Yhteistyössä Foodinin ja Mummon kanssa 🙂

2 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Hei teillä on selkeästi tietämystä mikä on erytritolia. Onko se mitä?ja onko siis terveellisempää kun luomuruokosokeri. Vai onko mitä?

  • Emmi kirjoitti:

   Tuossa ohjeen kohdalle sanan "erytritoli" taakse olen sisällyttänyt linkin, joka kertoo tarkkaan, mitä se on eli sinne kurkkimaan vaan (painat vaan sanan päältä)! 🙂

   Mun mielestä se on kaikkinensa terveellisempää kuin sokeri, vaikka vertailukohta olisi luomuruokosokeria. Jokaisella on tietty omat kriteerit sanalle terveellinen, mutta meillä tykätään käyttää kaikkia muita kuin perussokereita makeuttamiseen, kunhan ne vain ovat luonnon omia makeuttajia, eivät keinotekoisia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.