Hae
Emmi Anniina

Millä sinä täyttäisit marraskuussa Brita-kakkusi?

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Onko teillä tapana tehdä klassinen Brita-kakku juhannukseksi? Vai jouluksi? Brita-kakkuhan on kivan simppeli ja maistuu niin moneen makuun, että miksipä sitä ei voisi tehdä vaikka marraskuussa? Britan täyttämiseen kun voi käyttää mielikuvitusta sen verran laajasti, että se onnistuu myös näinä alkutalven harmaina kuukausina vallan mainiosti! Ei siihen tuoreita mansikoita välttämättä tarvita.

Tässä siis Brita-kakun ohje teille, joilla se ei muistista heti mieleen tule 🙂 Tämä meidän versio on maidoton ja gluteeniton ja tähän reseptiin pientä eksoottista vivahdetta tuo kookos 🙂

Brita-kakku (maidoton ja gluteeniton)

pohja:

150 g haluamaasi rasvaa (jos teet maidottoman version, käytä maidotonta rasvaa)

1.5 dl  sokeria

4 keltuaista

2 dl gluteenitonta jauhoa, esimerkiksi riisijauhotattarijauhoseos

2 tl leivinjauhetta

1.5 dl kasvimaitoa (esim. kaurajuomaa)

marenki:

4 valkuaista

2 dl sokeria

kookoslastuja/mantelilastuja

täyte:

4 dl kookoskermaa

2 rkl kookossokeria

1 litra mansikoita (tai ihan mitä vain muuta, mitä keksit: muita marjoja, hedelmiä, hilloja, raparperia,…)

Brita

Aloita pohjan teosta: Erottele ensin kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan hyvin sekoittaen välillä. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhoseos (leivinjauhe + jauhot yhdistettynä) koko ajan vatkaten. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.

Tee marenki: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki tasaisesti taikinan päälle ja lisää päälle mantelilastut/kookoslastut.

Paista kakkupohja  175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskea.

Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se puoliksi, täytä se kookoskermavaahdolla ja mansikoilla (tai muilla valitsemillasi täytteillä) vähän ennen tarjoilua, jotta marenki ei ehdi pehmetä.

Maukkaita päiviä marraskuuhun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *