Hae
Emmi Anniina

15 uutuuskirjaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen osa 2/3

uutuuskirjat

Kirjoittanut: Emmi

Tässä tulee houkuttelevien kirjojen postaussarjan toinen osa! Jos et lukenut vielä ensimmäistä osaa, niin käy kurkkaamassa se täältä: KLIK!

Aikuisten leikkikirja. Metti Vuosku, Anette Siili.

Kirja saatu Tuuma-kustantamolta

Leikitkö sinä koskaan? Ehkä lasten kanssa joskus…, mutta leikitkö aikuisten kanssa? Niinpä niin. Mihin leikki katoaa, kun meistä tulee aikuisia? Aikuisten leikkikirja kannustaa aikuisia leikkimään! Leikkihetkien ei tarvitse olla mitään tarkasti suunniteltuja ja pitkään harkittuja ponnisteluja, vaan leikkiminen voi olla spontaania ja vähillä varusteilla toteutuvaa. Leikkikirja siis esittelee erilaisia leikkejä, joita voi leikkiä erilaisissa porukoissa; osa leikeistä on kaikille kahden hengen ja yli kahden hengen porukoille ja osassa taas tarvitaan suurempi ja/tai tietty määrä ihmisiä leikkimään. Ei siis enää tylsiä bileitä, koska aina voi kaivaa Aikuisten leikkikirjan esille! Vai miltä kuulostavat esimerkiksi leikit nimeltä ”Todellinen sielunkumppani”, ”Vesa-Matti Loiri -leikki”, ”Ääliösanat” tai ”Liipaisinsormi”? Tämä kirja on täydellinen idea tuparilahjaksi, viemiseksi mökille tai kimppakämpän perusteokseksi. Monet leikit sopivat myös isompien lasten kanssa leikittäväksi!

uutuuskirjat

Viisaus. Käyttäjän opas. Jenni Spännäri & Eeva K. Kallio

Kirja saatu Tuuma-kustantamolta

Luulen, että melkein kaikkia kiehtoo viisaus. Viisaus on aina ollut tavoiteltava ominaisuus ihmiskunnan keskuudessa. Tämä opas on tosi monipuolinen katsaus viisauteen läpi historian ja eri teorioiden. Jos viisaus eri kanteilta esiteltynä ja pohdittuna kiinnostaa, niin suosittelen kirjaa kyllä lämpimästi! Tämän kirjan parissa vierähti pitkään, sillä tätä ei ole helppo ahmia. Minä ainakin halusin pysähtyä itsekin pohtimaan eri puolia kirjassa esitetyistä asioista. Kirjassa ei ollut mitään turhia sivujuonteita, vaan koko kirja pysyi vankasti viisausasiassa. Siitä huolimatta kirja oli tehty hyvin jäsennellyksi ja eri teemoihin oli helppo halutessaan palata myöhemmin. Kirjassa on kolme eri osaa: 1 Mikä ja miksi viisaus?, 2 Viisaampi minä ja 3 Viisaus töihin. Jos siis aiot loistaa viisaampana jatkossa, niin tutustu tähän kirjaan 🙂

uutuuskirjat

Oprah ja aikamme suuret ajattelijat. Inspiroivia keskusteluja ja elämänviisauksia. Oprah Winfrey.

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Monille Oprah on tuttu televisioista. Minulle hän ei ole tullut tutuksi, vaikka nimen kyllä tunnistankin ja tiedän, että kyseessä taitaa olla melko vaikutusvaltainen ihminen. Sen enempää Oprahiin tutustumatta lähdin lukemaan tätä hänen kirjoittamaansa kirjaa, sillä henkilöt, joita Oprah tähän kirjaan oli haastatellut, olivat enimmäkseen supermielenkiintoisia! Kirjan sisällysluettelokin asetti jo aikamoiset odotukset tätä kirjaa kohtaan, sillä aiheet olivat seuraavat: herääminen, intentio, tietoinen läsnäolo, henkinen navigaattori, ego, anteeksianto, avoimeksi särkyminen, armo ja kiitollisuus, täyttymys, rakkaus ja yhteys. Kirja ei palvele yhtenä iltana hotkaistuna, vaan sitä kuuluu nautiskella rauhassa, vähän kerrallaan. Kirjassa on syvällisiä keskusteluja Oprahin ja enemmän ja vähemmän tunnettujen ihmisten välillä. Kirjasta on vaikeaa nostaa vain muutamia parhaiten mieleenjääneitä elämänviisauksia, mutta jos kirjan saat käteesi, niin lue ainakin Brene Brownin, Deepak Chopran, Tony Robbinsin ja Eckhart Tollen ajatelmat.

uutuuskirjat

BLISS. Peittoa tulehdus, elä ja voi paremmin. Maria Borelius.

Kirja saatu Harper Life -kustantamolta

Jos etsit kattavaa, helppolukuista, mielenkiintoista ja kauniisti paketoitua terveysluettavaa, niin BLISS-kirja on erinomainen vaihtoehto! Tämä kirja on Maria Boreliuksen toinen kirja. Ensimmäisen kirjan (Hyvinvoinnnin vallankumous) luin myös, joten oli mielekästä jatkaa tähän kirjaan heti saatuani tämän käsiini. Kirjassa johtoajatuksena on tulehduksen vähentäminen kehossa. Aihealueita, joita kirjassa käsitellään, ovat tunteet, tutkimus, ruoka, nautinto, motivaatio ja kodin muuttaminen tulehdusta ehkäiseväksi. Maria osaa kirjoittaa elävästi ja koukuttavasti – moni tiedetoimittaja ei tähän pystyisi. Koko kirja perustuu Marian laajoihin tutkimusretkiin eri puolille maailmaa, luettuun tutkimustietoon sekä hänen oman arkensa tarinoihin. Kirja on tosi miellyttävä paketti ja kauniit kuvat saavat visuaalisen puoleni myhäilemään. Koen, että tiedän melko paljon terveysasioista, myös tulehdusta vähentävästä elämäntyylistä, mutta silti kirja tarjoili myös minulle monta uutta tietoa. Voisin suositella Marian ensimmäistä ja tätä toista kirjaa kaikille, jotka hakevat perustietoa tulehdusta vähentävästä elämäntyylistä. Maria on itse tehnyt lähes täyskäännöksen omissa elämäntavoissaan – ja muutostarinathan ovat yleensä aina kiinnostavia.

uutuuskirjat

Kuka hallitsee mieltäsi? Mielikuvien hyödyntämisen kirja. Jarmo Liukkonen.

Kirja saatu Tuuma-kustantamolta

Kuka hallitsee mieltäsi? Tämä kysymys on mielestäni todella, todella ajankohtainen juuri tässä maailmantilassa. Kysymykseen vastattaessa kannattaa olla itselleen täydellisen rehellinen. Ja jos pohdintaan haluaa lisää tukea ja uusia ajatuksia, niin avaa ihmeessä Kuka hallitsee mieltäsi? -kirja. Tämä kirja houkutteli minua kovasti, sillä jo kirjan otsikossa on sanat ”mielikuvien hyödyntäminen”. NLP:tä jo monta vuotta opiskelleena ja sitä jo opettaneenakin en voi väittää mielikuvien olevan ollenkaan turha asia. Kirja on ehkä enemmän heille, jotka eivät tiedä mielikuvien kanssa touhuamisesta vielä juurikaan, mutta kieltämättä kirja antoi kyllä minullekin hieman lisätietoa. Kirja tarjoaa hyvän kokonaiskäsityksen mielikuvista ja niihin liittyvistä harjoitteista sekä aloista, joilla niitä voi hyödyntää. Kirjan helminä ovat tutkimukset mielikuvien vaikuttavuudesta.

uutuuskirjat

Laitatko sinä jonkun näistä kirjoista lukulistallesi?

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG: @emmianniinajansson FB: @readysteadyflowblog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *