Hae
Emmi Anniina

Blogin nimi ei valehtele

Valitettavasti viimeisen viikon aikana blogin nimi on ollut hyvin ajankohtainen meidän kattomme alla. Öisin pinnasängystä raikuu itku vartin viiva tunnin välein. Tähän asti herätyksiä on ollut noin puolentoista viiva kolmen tunnin välein, joten jossakin tämä muutos tuntuu. Kysymysmerkit leijalevat yön huutotuntien yllä:
teoria 1: Motorinen kehitys on harpannut huikean askeleen viimeisten kahden viikon aikana ja kehityspsykologisen tiedon mukaan nämä tällaiset vaiheet saattavat lisätä yölevottomuutta. Mutta että ihan näin paljon? Hmmmm.
teoria 2: Hampaat, hampaat, hampaat. Mutta kun päivisin ei näy ollenkaan hammaskäyttäytymistä. Minimullistajan ensimmäisen kolmen hampaan tekovaiheessa hänen hammaskäyttäytymisensä on ollut hyvinkin selkeää: leluilla ja peukulla porataan hampaantulokohtaan KOKO ajan ja suppo helpottaa oireita. Nyt semmoista käyttäytymistä ei ole, eikä suppo juurikaan auta.
teoria 3: Pieni tutkimusmatkailijamme siivoaa suuhunsa kaaaaikki mahdolliset murut, joita kukaan muu ei ole kerinnyt pois siivoamaan. Tästähän sitä sitten tulee altistusta yhdelle sun toiselle ruoka-aineelle.

Mun pihtiote on erinomainen!

teoria 4: On tapahtunut se valitettava, tietääkseni refluksi-allergikoille suhteellisen yleinenkin juttu, että yksinkertaisesti kiinteiden aloittaminen on sekoittanut koko paketin.
teoria 5: Minimullistajan jokapäiväisessä ruokavaliossa on (ollutkin aina) jotakin oireita aiheuttavaa, ja nyt vaan ruokamäärien kasvettua oireet pukkasivat päälle pahoina.
teoria 6: Minun ruokavaliossani on edelleen jotakin oireita aiheuttavaa, joka nyt Minimullistajan omien ruokien kanssa yhteistyössä on paisuttanut tilanteen huonoksi.

Nokkosen ja porkkanan olen jo haikeudella hyvästellyt. Onko dieetissäni vielä jotakin, mikä siellä kaihertaa?

Allergiaoireiden puolesta puhuu viikon aikana normaalia enemmän punoittava iho. Refluksioireiden puolesta puhuvat pidemmät nukuttamiset – nyt ei olla ihan sillä keskimääräisellä vartilla selvitty, vaan hytkyttämistä on saanut jatkaa puolen tunnin viiva kolmen tunnin ajan. Myös nieleskelyt ja kaarelle vetämiset ovat lisääntyneet.
Yleisesti ottaen päivisin Minimullistaja on kuitenkin ollut iloinen, nauravainen ja touhukas. Mutta selkeästikään hänellä ei ole öisin hyvä olla. Ja olisihan se ihan kiva, että miehen vapaapäivinä voitaisiin tehdä muutakin kuin nukkua vuorotellen päällevyöryvää väsymystä pois. Nyt hitaasti raksuttavat aivomme yrittävät surrata teorioiden parissa paremman arjen ja olon toivossa.

5 kommenttia

 1. annimari - Veljekset Sisu ja Voima kirjoitti:

  Voi ei, kiinteiden aloitus sekoitti meilläkin pakan totaalisesti ja seuraavat 2kk oli helvettiä! Toivottavasti saat tilanteen nopeammin haltuun, minullahan se meni siihen että jonkinlainen balanssi tuli vasta minun jäätyä bataatin, possun, salaatin, kurkun, cokiksen ja w.nougatin varaan… Huh, onneksi on siitäkin selvitty – jotenkuten pää alkaa olla kasassa taas ;D

  En nyt tiedä miten tämän asian kertominen lohduttaa sinua, mutta toisaalta meille sopii nykyään lähes kaikki mitä kokeiltu eli kyllä se vaan niin on, että joskus helpottaa! Toki tarvii vielä tuon pojan alkaa syömäänkin 😀

  Zemppiä ja voimia tosi paljon teille, onneksi on sentään kesä <3

  • Emmi kirjoitti:

   Auts. Joo, varmaankin tuo teoria on meilläkin ainakin osa tätä huononemista 🙁 Katsotaan, mitä toimenpiteitä tässä ruvetaan tekemään…
   Muuten – eikö teillä kokiksen hapot aiheuttaneet mahanpuruja? :-O

   Kyllä kaikki positiivinen kokemusposti lohduttaa 🙂
   Toivon, että teillä tosiaan aletaan syömään ja olen samaa mieltä siitä, että ONNEKSI on kesä!

  • annimari - Veljekset Sisu ja Voima kirjoitti:

   Noh kesä ja kesä, mikäs kesä tässä välissä on ollutkaan ;D

   Joo varmasti cokiksen hapot eivät olleet hyväksi, mutta pystyin juomaan joka päivä yhden tölkin cokista – niitä mies raahasi kaupasta, kun piti nimenomaan olla tölkki ettei mennyt överiksi :D. Se tölkki oli kyllä päivän kohokohta ja antoi ripauksen eloa päähän ;). W.nougaita söin 10 kpl päivässä, muutamat ruuan päätteeksi jotta sai bataatin maun pois suusta. Ja siis Voiman tilanne parani siis kyllä imetyksen loputtua, kun saatiin vihdoin korvattavuus neocatelle eli ei kaikki sopinet kunnolla noistakaan 😀 – siis EI NAURATA 😉

   Zemppiä sinne <3

 2. annimari - Veljekset Sisu ja Voima kirjoitti:

  Niin ja ihana muodonmuutos, raikas 🙂

  • Emmi kirjoitti:

   Kiitos, kai oli aikakin jo pienelle muodonmuutokselle 😀 Mä vaan olen niiiiin superhuono näissä nettijutuissa, että ihan hävettää. Hyvä kun saan kuvan liitettyä postaukseen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *