Hae
Emmi Anniina

Jospa kääretorttuiltaisiin?

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Meidän blogista löytyy raakaherkkuja ja biohakkereiden tavoin viimeiseen vaiheeseen asti hiottuja erikoisempia ruokakokeiluja. Toisaalta lukijakunta on todennäköisesti sen verran laajalle levittäytynyt ruokamieltymyksissään, että on kiva välillä jakaa näitä perinteisempiäkin herkkuja. Olettekin varmaan sen jo huomanneet? 🙂

Meidän Mummo rakastaa leipomista ja melkeinpä joka kerta, kun kaarramme automme Mummolaan, löytyy sieltä uunituoreita herkkuja. Olemme onnekkaita! 🙂 Välillä siis mennään Mummon ohjeilla perinneherkuissa, välillä kehitellään itse jotakin erikoisempaa, ja välillä muokkaillaan yhdessä Mummon kanssa välimuotoja näistä kahdesta. Tänä syksynä myös meidän esikoinen on innostunut ruuanlaitosta ja leivonnasta ja hän hyvin omatoimisesti leivoskeleekin pitsoja, piirakoita, banaanilettuja, pullia ja sämpylöitä. Jos leivinpaperi sattuu loppumaan, hän reippaasti pyöräilee sen kolmen kilometrin päässä olevaan lähikauppaan hakemaan. Toivonkin, että tämä innostus saisi jatkua 😀

Mutta nyt tämän postauksen reseptiin: kääretorttuun!

Gluteeniton kääretorttu

3 kananmunaa

1,5dl sokeria (+ sokeria leivinpaperin päälle)

1dl vaaleaa riisijauhoa

0,5dl perunajauhoa

1tl leivinjauhoa

täyte:

1dl kermaa

1dl rahkaa

50g tummaa suklaata (voit käyttää tämän sijaan 2rkl kaakaojauhetta jos tahdot)

makusi mukaan hilloa tai marjoja

makeutukseen kookossokeria, jos tahdot (riippuu laitatko hilloa/marjoja)

ripaus vaniljajauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia. Kumoa jäähtymään sokeroidun leivinpaperin päälle. (Kookossokeri on mielestäni ihana valinta leivinpaperin päälle laitettavaksi, sillä siinä on kauniin kultainen väri)

Tee täyte: vatkaa kerma, sekoita siihen rahka ja sulatettu suklaa/kaakaojauhe, mahdolliset marjat/hillo sekä vaniljajauhe. Levitä jäähtyneelle levylle, kääri rullalle ja tarjoile kylmänä.

Kauniita aurinkoisia päiviä kaikille! Nautiskellaan joka päivä upeasta säästä, ihanasta ruuasta ja parhaasta seurasta, eikö!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *