Hae
Emmi Anniina

Terveellinen maapähkinätahna, jonka säilyvyydestä ei kannata huolestua…

Onko maailmassa ihmisiä, jotka eivät tykkää pähkinätahnoista? Minä en tunne sellaisia 🙂 Meidän perhe rakastaa kaikkia pähkinäjuttuja, ja muistankin, kun yhteensä aika monta vuotta imetysdieettien takia jouduin olemaan ilman pähkinöitä, kuinka tuskaa se oli… Tässä tulisi nyt herkullinen ja terveellinen kotitekoinen maapähkinätahna:

5dl maapähkinöitä 

2rkl mct-öljyä
½dl kaakaovoita
ripaus suolaa 

Liota maapähkinät yön yli reilussa vedessä. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Kaada vesi pois maapähkinöistä. Aja maapähkinöistä tahna tehosekoittimessa lisäten välillä sulatettua kaakaovoita sekä mct-öljyä. Mausta lopuksi suolalla. Laita pähkinätahna kannelliseen purkkiin. Jos säilytät maapähkinätahnaa jääkaapissa, se kovettuu, mutta tällöin se säilyy paremmin (jääkaappisäilytyksessä tahnaa voisi ottaa huoneenlämpöön käytettävä määrä aina kerrallaan hieman ennen käyttöä). Huoneenlämmössä maapähkinätahna pysyy pehmeämpänä, mutta silloin se ei ehkä viikkokausia ole syömäkelpoista. Meillä maapähkinätahnan säilyvyysongelmaa ei tarvinnut miettiä, sen verran nopeasti se hupeni kaapista… Ja ennustan samaa teille myös!



Yhteistyössä Foodinin kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *