Terveellinen maapähkinätahna, jonka säilyvyydestä ei kannata huolestua…
5dl maapähkinöitä
Liota maapähkinät yön yli reilussa vedessä. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Kaada vesi pois maapähkinöistä. Aja maapähkinöistä tahna tehosekoittimessa lisäten välillä sulatettua kaakaovoita sekä mct-öljyä. Mausta lopuksi suolalla. Laita pähkinätahna kannelliseen purkkiin. Jos säilytät maapähkinätahnaa jääkaapissa, se kovettuu, mutta tällöin se säilyy paremmin (jääkaappisäilytyksessä tahnaa voisi ottaa huoneenlämpöön käytettävä määrä aina kerrallaan hieman ennen käyttöä). Huoneenlämmössä maapähkinätahna pysyy pehmeämpänä, mutta silloin se ei ehkä viikkokausia ole syömäkelpoista. Meillä maapähkinätahnan säilyvyysongelmaa ei tarvinnut miettiä, sen verran nopeasti se hupeni kaapista… Ja ennustan samaa teille myös!
Yhteistyössä Foodinin kanssa