Hae
Emmi Anniina

Kymmenes äitienpäiväni ja ensimmäinen äitienpäiväni neljän lapsen äitinä

Tänä äitienpäivänä minulla on sylissäni neljä lasta – ainakin kuvainnollisesti, sillä kaikki eivät ainakaan kunnolla enää syliin mahdu samaan aikaan. Tämä äitienpäivä on minulle merkityksellinen, sillä tämä on ensimmäinen äitienpäivä neljän lapsen äitinä ja ensimmäinen äitienpäivä tyttäreni äitinä.  Ja tämä on kymmenes äitienpäiväni!

Viime vuonna äitienpäivänä pienen pieni tyyppi polski vielä salaisuutena mahassani. Olimme tuolloin äitini luona syömässä ja skumppalasi siirtyi vaivihkaa miehelleni juotavaksi, välillä oksennus nousi kurkkuun ja olisi tehnyt mieli paljastaa salaisuus äidilleni sekä siskoni perheelle, mutta pidimme päätöksemme odottaa varhaisultran jälkeiseen aikaan. Mutta itse tietenkin myhäilimme onnellisina neljättä lastamme mahassani.

Äitienpäivä yleensä ja tänä vuonna

Minä en odota mitään suurellisia seremonioita ja sinfonioita äitienpäivänä, vaan ihan vain lasten tekemät kortit, halaukset ja suukot riittävät. Toki joka vuosi ainakin tähän asti olen saanut lapsilta myös ihanat lahjat lisäksi. Mies on joka vuosi kysynyt, mitä toiveita minulla on äitienpäiväksi, ja jos minulla jotakin on ollut, hän on muistaakseni niitä toteuttanut. Mutta siis yhdessäolo on ollut aina se äitienpäivän tärkein juttu ja tietysti yhdessä syöminen.

Tänä vuonna äitini ja siskoni perhe tulee meille grillailemaan iltapäiväksi. Äitienpäivän aamun pojat viettävätkin Mummolassa, sillä Mummo haki heidät luokseen yökylään. Instagramissa pohdinkin isovanhemmuutta, äitienpäiväviikonloppua ja sitä, voivatko lapset viettää sitä Mummolassa, jos palaavat sunnuntainta kuitenkin kotiin heti aamun jälkeen.

https://www.instagram.com/p/COnIDtAts8J/

Isovanhemmuus ja erityisesti isoäitiys nousee joka äitienpäivä mieleen. Meidän arjessa on erittäin vahvasti läsnä äitini. Mutta toinen isoäiti ei ole kiinnostunut lapsenlapsistaan ollenkaan, ja tämän teeman äärellä olemme vahvasti joka äitienpäivä. Mietimme, miten paljosta hän jääkään paitsi, kun ei ole tutustunut kehenkään meidän lapseen. Miten lukemattoman paljon ihania hetkiä häneltä jää välistä, kun ei halua lapsenlapsiaan sylitellä, silittää ja paijata. Mutta niin, ehkäpä tässäkin on vain hyvä todeta, että onneksi laatu korvaa määrän. Kiitos äitini upeasta äitiydestä ja isoäitiydestä! Joka vuosi sanon, että toivon, että voin joskus olla edes puoliksi yhtä hyvä isoäiti lapsieni lapsille sitten joskus, kuin minun äitini on meidän lapsille. Tänäkin vuonna aion sen hänelle sanoa.

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille, isoäideille, äideiksi haluaville ja muillekin, joita päivä jollakin tavalla koskettaa!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

Meidän kaksikuinen vauva

Perheeseemme syntyi vihdoin tyttö – siksikö perheemme on nyt valmis?

Kolmannen lapsen lapsentahtinen imetys loppui 3 vuoden ja 3 kuukauden iässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.