Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Yksi vuoden kohokohdista: Natural High Healing Festival

Kaupallinen yhteistyö: Natural High Healing Festival

Kirjoittanut: Emmi

Natural High Healing Festival

Tänä vuonna se vihdoin tapahtui: pääsin osallistumaan Natural High Healing Festivaleille! Aika monena vuonna olen kyseisille festareille pääsystä haaveillut, mutta se on tosiaan jäänyt syystä tai toisesta vain haaveen tasolle. Nyt unelmani toteutui ja yhteistyön merkeissä pääsen kertomaan näistä festarikokemuksista myös teille täällä blogin puolella. Jos syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna seurailitte IG-tiliäni (@emmianniinajansson), pääsitte aktiivisesti festaritunnelmia seuraamaan.

Natural High Healing Festival

Natural High Healing Festival

Mitkä ihmeen festarit nämä sitten ovat? Näin festareita kuvaillaan festareiden nettisivuilla:

Natural High Healing Festival on syntynyt vuonna 2013 silkasta rakkaudesta saattaa ihmiset yhteen Suomen kesässä. Rakkaudesta siihen yhteyteen, jota kaikki kaipaamme, tavalla tai toisella. Yhteydestä luontoon, luovuuteen, sydämeen, rakkauteen, valoon, onnellisuuteen. Natural High Healing Festival on päihteetön festivaali. Luovuuden, vapauden ja sydämen festivaalina olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia.

Natural High Healing Festival

Kuulostaako hyvältä? NO KYLLÄ, jos minulta kysytään 😎 Ja ai että, kuvaus meneekin täydellisesti yhteen sen kokemuksen kanssa, minkä koin tuona viikonloppuna!

Millä kokoonpanolla festareille?

Me mietimme aluksi, että olisi kiva lähteä miehen kanssa pitkästä aikaa viettämään kahdenkeskistä aikaa festareille, mutta sitten, kun tutustuimme festariohjelmaan, vakuutuimme, että esikoisemme voisi ihan hyvin lähteä mukaan – ja että siellä olisi myös häntä kiinnostavaa ohjelmaa. Kuopus oli saanut kummeiltaan kutsun mökkiviikonloppua viettämään – ja niin hienoa, että se järjestyi juuri tähän samaan viikonloppuun. Keskimmäinen sai nauttia Mummon seurasta koko viikonlopun ajan. Kiitos siis lastenhoidossa avustaneille, että pääsimme kolmisin matkaan miehen ja esikoisen kanssa. Lähtiessämme mietimme, että olemmekohan tehneet oikeastaan koskaan mitään kolmisin 😛  No, nyt olemme!

Natural High Healing Festival

Natural High Healing Festivalit ovat koko perheelle sopivat, sillä ne ovat päihteettömät, enkä minä ainakaan kuullut/nähnyt koko festareiden aikana mitään lapsille sopimatonta (toki workshopit, jotka ovat vain esim. pariskunnille suunnattuja, kannattaa ehkä varmuuden vuoksi jättää vain pariskunnille, mutta puhun siis workshopeista/luennoista, joissa me kävimme). Luulen kuitenkin, että festarikokemus olisi ollut aivan erilainen, jos mukaamme olisimme ottaneet myös pienemmät lapset – silloin luentoihin/workshopeihin osallistuminen olisi ollut täysin vuorotellen tapahtuvaa. Toki sekin olisi onnistunut; silloin toinen vanhemmista vain olisi leikittänyt pienempiä lapsia luonnossa/ollut heidän kanssaan lasten alueella, kun toinen osallistuu ohjelmaan. Alueella on siis myös lasten alue ja siellä järjestetään mm. satujoogaa, perheakrobatiaa ja iltarentoutusta, mutta luulen, että ihan koko festareita ei kolmevuotias ja seitsemänvuotias olisi jaksaneet lasten alueella hengata. Festarialue on maaseudulla ja ympärillä on siis paljon metsää, vettä ja mielenkiintoisia tutkittavia paikkoja, joten toisaalta koko perheen voiminkin olisi festareilla käynti onnistunut. Nyt olemme kuitenkin tyytyväisiä, että kerkisimme moneen eri workshopiin ja luentoon, sillä esikoinen oli meidän kanssamme siellä, missä me tai jompi kumpi meistä oli. Jos olimme miehen kanssa eri ohjelmissa, esikoinen tuli sen mukaan, missä ohjelma oli hänelle kiinnostavampi.

Natural High Healing Festival

Natural High Healing Festival

telttaan vai hotelliin?

Festarit järjestettiin Narvilinnassa, Uudessakaupungissa (ja onkin aina järjestetty samassa paikassa). Me ajelimme Uuteenkaupunkiin jo myöhään torstai-iltana, jotta pääsisimme perjantaina heti aamusta festareille. Kotoa Uutenkaupunkiin oli matkaa noin kolmisen tuntia. Festarithan olivat alkaneet jo torstaina, mutta niin montaa päivää emme kyenneet olemaan poissa kotoa, jotta olisimme voineet nauttia neljän päivän festarihuumasta. Kolmekin päivää oli oikein bueno! Suurin osa festarivieraista yöpyi teltassa ja itse asiassa telttailu onkin ilmaista niille, jotka viettävät festareilla enemmän kuin yhden päivän. Me kuitenkin harkinnan jälkeen päädyimme hotellimajoitukseen Uudessakaupungissa.

Näin jälkikäteen mietittynä se oli oikeastaan ihan kiva päätös, sillä esikoinen oli pitkään toivonut hotellilomaa – ja saimme yhdistettyä sen festareihin kivasti. Hyvien yöunien ja runsaan hotelliaamupalan jälkeen olimme aina oikein valmiita päivän festarikokemuksiin. Illalla oli ihanaa pulahtaa hotellin poreammeeseen ja sitten sukeltaa pehmeisiin lakakoihin nukkumaan.Toki telttailussakin olisi ollut oma (satenropina)tunnelmansa… 😀

Festareiden parhaat palat

Kerkisimme kolmen päivän aikana käydä yli kymmenen workshopia/luentoa. Ajattelin jakaa teidän kanssanne parhaat palat, jotka festareilta jäivät mieleemme.

Natural High Healing Festival

Perjantain parhaat palat (linkkien takaa voit lukea workshopeista ja luennoista enemmän)

AFROHOUSE/Sanna Yrjänheikki

Mielettömän hauska tanssikokemus! Tunnelma oli rento ja kannustava ja Sanna yksi parhaista tanssinopettajista, joiden tunnilla olen käynyt! Hiki virtasi ja hymy oli herkässä. Upea aloitus festareille!

MIELENTAIKAA MENTALISTISHOW/Jenni Sofia

Jenni Sofian Mentalistishowssa olimme käyneet talvella kummipojan ja hänen veljensä kanssa, joten tiesimme, mitä odottaa. Ja odotukset olivatkin korkella! Jenni Sofia on huikea mielentaikuuden ammattilainen, joka ei koskaan jätä yleisöä kylmäksi. Tämä ohjelma oli koko festareiden suosikki esikoisen mielestä.

Natural High Healing Festival

Jenni Sofia

SAA MITÄ HALUAT ITSESI JOHTAMINEN/Ilkka Koppelomäki

Ilkka puhui työpajassa tavoitteista, rutiineista ja haaveiden toteuttamisesta. Hän avasi Saa mitä haluat -prosessiaan ja hän sai varmasti kuulijansa pohtimaan asioita uudelta kantilta motivoivalla ja energisellä esityksellään. Mies kävi kuuntelemassa tämän työpajan opit esikoisen kanssa.

Natural High Healing Festival

Ilkka Koppelomäki

DEEP HOUSE YOGA/Tanssittajat

Joogan rakastajana tämä oli mielenkiintoinen kokemus, sillä jooga yhdistettiin musiikkiin, jossa basso soi ja instrumentit antoivat parastaan. Oikeastaan tämä oli tosi kivaa vaihtelua hiljaisuudessa joogaamiselle, sillä musiikki toi oman ulottuvuutensa asanoihin.

ICE BATH/COLD EXPOSURE/Leigh Ewin

Meidän perheen avantouimari, siis mies, meni kurkistamaan tämän työpajan esikoisen ollessa nauttimassa rantasaunasta ja minun ollessa joogaamassa. Leigh ohjasi vaihe vaiheelta ryhmäläiset totuttelemaan kylmään. Työpajan huipennus oli kahden minuutin kestävä kylpy paljussa, jossa oli kuulemma enemmän jääpaloja kuin vettä. Jos on haaveillut jääveteen menemisestä, mutta ei ole siihen vielä kyennyt, niin tässä ohjauksessa se onnistunee vasta-alkajaltakin.

EMOTION DANCE EMOTIONAL BODY/Kirsi Voutilainen

Tämä oli heittäytymistä vaativa tanssillinen työpaja, jossa päästiin ilmaisemaan itseään liikkeen ja äänen kautta. Harjoitukset tehtiin vaihdellen yksin, pareittain tai ryhmässä. Musiikki oli läsnä lähes kaikissa harjoituksissa ja välillä Kirsi ohjasi sanallisesti enemmän ja välillä vähän vähemmän. Mielenkiintoinen työpaja, joka vahvisti itsetuntemusta ja yllytti ylittämään omia kuviteltuja rajojaan.

MIESTEN TYÖPAJA PALLIT&SYDÄN/Teemu Syrjäjä, jonka korvaajana toimikin Samuli Perälä

Tähän työpajaan mies meni esikoisemme kanssa. Siellä puhuttiin miehisistä asioista, miehen roolista ja lopuksi vähän jopa painittiin. Kaikille miehille kuulemma kuulemisen arvoista asiaa.

CRYSTAL GATE Open Facilitated/Siddha Kudalini Crew

Yhden rakennuksen huoneeseen oli varattu iso tila meditoimista varten. Siellä oli joka päivä ohjattu meditointiharjoitus, jossa yhdessä niistä mies kävi. Huoneeseen oli aseteltu kymmeniä erilaisia kristalleja, joilla nostatettiin tilan värähtelyä. Mies kuvailikin, että tilan energian pystyi tuntemaan, sillä kaikki ihonkarvat nousivat pystyyn, kun tilaan asettui meditoimaan.

Lauantain parhaat palat

REGGAE YOGA/Sanna Yrjänheikki

Tykkään reggae -musiikista ja joogasta, joten mikäpä sen parempaa kuin kokeilla niiden yhdistämistä! Edellisenä päivänä kokeilin joogan yhdistämistä klubimusiikkiin, ja nyt kun tulin tälle tunnille, jossa jooga yhdistettiin reggae-musiikkiin, oli jo paljon tutumpi olo tunnille tullessaankin, vaikka ohjaaja olikin eri: tiesin, että musiikki sopii joogaan oikein hyvin! Ja niin reaggae-musiikki sopikin. Pitkä joogatunti sujui oikein rattoisasti ja oli kyllä ihanaa ja tärisevääkin 😀

OCEAN OF SOUND/Mikko Heikinpoika

Mikko Heikinpoika ohjasi ryhmänsä kurkkuäänten maailmaan. Mies ja esikoinen kävivät ääntelehtimässä tässä työpajassa ja mies kuvaili tuntia aivan mielettömäksi.

KULTA-AIKA JA YKSEYDEN SYKSY/Seppo Tanhua

Seppo Tanhua kertoi planeettojen asennoista ja niiden mahdollisesta vaikutuksesta ihmisiin. Hän pohdiskeli maailmalla vallalla olevaa tilannetta. Mies kommentoi, että luento oli ajatuksia herättävä ja että hän olisi halunut mennä juttelemaan Sepon kanssa lisää hänen kommenteistaan.

SALSAHIPS AND SALSABLISS/Hanna Teran

Kuubalaista salsaa, aaaaah! Tässä workshopissa tanssittiin salsaa rennolla asenteella ja kunnolla irrotellen yhden Suomen taitavimman kuubalaisen populaaritanssin opettajan huomassa. Tunnelma oli katossa ja askeleet olivat sen verran helppoja, että jalkoihin toljottamisen sijaan pystyi oikeasti nauttia liikeen huumasta! Todellista tanssin iloa oli täynnä tämä tunti!

TANTRIC INTIMACY FOR COUPLES/Marika Madini & Timo Devatman

Meille tantraan viittaavat sanat ovat olleet aina hieman hämärän peitossa. Siksi mielenkiinnosta lähdimme työpajaan, joka oli tarkoitettu pariskunnille tai ystäväpareille. Annoimme esikoiselle luvan pelata pokemon go:ta meidän työpajan ajan teltan ulkopuolella ja kierrellä alueella mielenkiintoisissa paikoissa (hän oli vissiin pomppinut trampalla suurimman osan ajasta). Tässä työpajassa olivat läsnä rakkaudellisuus, avoimuus, läsnäolo ja läheisyys. Siellä vahvistettiin yhteyttä ja luottamusta erilaisten harjoitusten avulla. Työpaja vaati heittäytymistä, sillä siellä tehdyt harjoitteet eivät olleet meille jokapäiväisiä. Työpaja sai ehdottomasti ainakin hymyn huulillemme ja myönnän: taisin pidättää naurua aika monessa kohtaa työpajaa.

Sunnuntain parhaat palat

BHAKTI YOGA FLOW/Sanna SKYogini

Tämä oli festareiden erikoisin joogakokemus! Bhakti jooga on fuusio mantran laulamisesta jooga-asanaan, hallittuun hengitykseen ja inspiroivaan idän viisaus-filosofiaan. Mantrojen laulamista en ole juurikaan käymilläni joogatunneilla tavannut, mutta oikeastaan ei ne hullummilta tuntuneet – varsinkin, kun Sanna yhdisti ne kauniisti soivaan soittimeen (olisiko nimi ollut harmonium?). Itse jooga oli melko hikinen, mutta ihana kokonaisuus!

BREATHWORK/Leigh Ewin

Wim Hof metodiin perustuva tunti, jossa tehtiin intensiivinen hengitysharjoitus. Hengitysharjoitteen jälkeen monille osallistujille nousi pintaan voimakkaita tunteita, jotka ilmenivät lohduttomana itkuna aina hysteeriseen nauruun, toiset hykertelivät hyvästä olosta ja toiset tärisivät ja nykivät kouristuksen omaisesti. Miten voimakas asia hengitykseen keskittyminen voikaan olla! Mies ja esikoinen kävivät työpajassa, sillä he ovat tehneet kotona jo samankaltaista hengitysharjoittelua (tosin ilman kuvailtuja tunnekokemuksia 😀 ). Mies kuvaili työpajaa ehdottomasti käymisen arvoiseksi.

NIA – YIN AND YANG/Minna Aalto

Jos Bhakti jooga oli festareiden erikoisin joogakokemus, oli Nia festareiden erikoisin tanssikokemus! Nia on energisoiva, tanssillinen fuusiolaji, josta löytyy elementtejä myös kamppailulajeista ja kehonhuoltomenetelmistä. Tunnilla tutkailtiin vastakohtia liikkeen kautta: nopeaa ja hidasta, melodista ja rytmikästä jne. Vastakohtien tanssittaminen tasapainottaa niin kehoa ja mieltä kuin tunteita ja sieluakin. Tämä oli minun ja esikoisen viimeinen workshop näillä festareilla ja hyvillä mielin lähdimme kotia kohti – mielessämme ja kehossamme paljon uusia kokemuksia.

Fiilikset festareista

Natural High Healing Festival

Festareilla esiintyi useampi bändi ja artisti. Me emme jääneet illoiksi kovinkaan myöhään oleskelemaan festareille, joten näimme vain muutaman bändin. Yksi niistä oli tämä Valona.

Natural High Healing Festival

Kirsi Salo veti treffi-illan, jota hetken vilkaisimme ihan vain mielenkiinnosta ennen hotellille lähtöä.

Natural High Healing Festival

Festarialueella tapasi kaikenlaisia taitureita, jotka ihan vain omasta ilostaan taituroivat nurmikentällä.

Festareista on nyt viikko ja olemme kerinneet pureskella festaritapahtumia hetkisen. Kuten otsikkoon kirjoitinkin, niin festarit varmasti jäivät yhdeksi tämän vuoden kohokohdaksi! Siihen vaikutti toki tiivis yhdessäolo miehen ja esikoisen kanssa, mutta myöskin itse festarit, niiden tunnelma ja ohjelmien sisältö! Mies kuvaili festareita sanoilla monipuolinen, maanläheinen ja energisoiva. Esikoinen kuvaili festareita sanoilla kiva, hauska ja hyvä. Minä kuvailen festareita sanoilla henkevä, tunnelmallinen ja aito. Mielestäni Natural High Healing Festival onnistui tehtävässään erinomaisesti: levittää rakkauden sanomaa monella eri tasolla. Olemme onnellisia, että lähdimme, näimme ja koimme. Ja tulemme varmasti palaamaan festareille tulevinakin vuosina! Yksinkertaisesti sanottuna festareilla oli tosi hyvä olla.

Natural High Healing Festival

Oletko sinä käynyt Natural High Healing Festivaleilla?

Kaupallinen yhteistyö: Natural High Healing Festival

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.