Hae
Emmi Anniina

Lasten nimien valinta: näin me sen teimme…

Meidän lasten nimien valintaan on mennyt arviolta viisikymmentä tuntia yhteensä. 😀 Laskeskelin tuossa juuri, että kun on neljä lasta ja jokaisen lapsen nimeä on etsitty ja pähkäilty varmasti yli kymmenen tuntia, niin yhteensä taitaa olla viidenkymmenen tunnin homma ollut tuo nimivalintaprosessi! Meillä ei siis todellakaan ole kulkenut lempparinimiä takataskuissamme lapsuudesta lähtien, vaan ensimmäisestä raskausajasta lähtien olemme keränneet salaista nimidokumenttia, johon keräilimme kaikkia meidän mielestämme ihania nimiä. Tuo dokumentti paisui hulvattoman laajaksi jossakin vaiheessa, mutta nyt siitä on jäljellä enää aika typistetty versio.

Kriteerit nimille

Ja niitä kriteereitä nimille löytyy!

  1. Nimen tulee olla harvinainen. Miehellä on harvinainen nimi ja halusimme jatkaa tätä perinnettä. Ja onneksi sukunimemme sallii harvinaiset nimet kivasti.
  2. Me emme saa tuntea tai edes tietää ketään samannimistä eikä julkisuudessa saa olla ketään samannimistä (toki tiedämme vain murto-osan julkkiksista eli tässä meille oli tärkeää, että me itse emme yhdistä nimeä kehenkään muuhun)
  3. Kolmas sääntö otettiin virallisesti käyttöön vasta, kun oltiin nimetty ensimmäinen lapsi. Ensin haluttiin, että kaikissa lasten etunimissä on kirjain w. Kolmannen lapsen jälkeen huomasimme, että kaikissa lasten etunimissä oli w:n lisäksi i, joten se haluttiin neljännellekin.
  4. Neljäs sääntö sekin otettiin käyttöön vasta ensimmäisen lapsen jälkeen. Ensimmäisellä lapsella ensimmäinen ja toinen nimi alkavat samalla kirjaimella, joten kaikkien seuraavienkin kohdalla halusimme niin, että lapsen ensimmäinen ja toinen nimi alkavat samalla kirjaimella.
  5. Viides sääntö vahvistettiin myös neljännen lapsen kohdalla: jokainen lapsi alkaisi eri kirjaimella.
  6. Tämä ei ole varsinaisesti sääntö, mutta kiva pieni yhtenäisyys sukupuolten osalta: meidän perheen naisilla on lyhyempi etunimi ja sen loppuu vokaaliin ja perheen miehillä on pidempi etunimi ja se loppuu konsonanttiin.

Että kun tällaisilla kriteereillä alkaa nimiä etsimään, niin saahan siihen aikaa kulumaan, haha 😀 No, mutta nyt sitten ollaan kyllä ihan täydellisen tyytyväisiä jokaisen nimeen, että kaikki etsimisaika on ollut sen arvoista. Ja toki, sanomattakin varmaan selvää, että kriteereissä on myös ensisijaisena se, että me pidämme nimestä ja että voisimme kuvitella juuri tuon syntyneen tyypin kantavan nimeä.

Dokumentti blogiin?

Onko siellä blogin lukijoissa sellaisia, jotka etsivät (tuleville) lapsille nimiä? Mietin, että jos vaikka listaisin teille meidän käyttämättömät nimet tänne blogiin? Voisiko siitä olla apua teille? Samalla, kun dokumenttiin on tullut uusia nimiä, olen poistellut myös paljon nimiä listalta, jotka eivät olekaan enää miellyttäneet. Eli tällä hetkellä listalla on sellaisia nimiä, joita harkitsimme tälle neljännelle lapselle, mutta jotka jäivät käyttämättä. Osa nimistä on itse keksimiä (eli niille tarvitsee hakea lupa virastosta, jos niillä aikoo nimetä lapsensa), mutta suurin osa on kyllä virallisesti Suomessa jo jonkun nimiä, mutta toki useat niistä tosi harvinaisia nimiä. Yhtäkään suosituimpien nimien listoilla keikkuvia nimiä sieltä ei (tietääkseni) löydy. Eli nämä meidän listat ovat vähän erikoisempia nimiä etsiville, eivätkä varmasti miellytä kaikkia. Kuitenkin, paina postauksen sydäntä, jos sinulla on lapsellesi joku vähän harvinaisempi nimi hakusessa! Ja kerro toki kommenteissa, että millainen nimenetsimisprojekti teillä on ollut lasten kohdalla, jos sellaisen projektin olet läpikäynyt 😉

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

Meidän nelikuinen vauva

Tämä itkupäivä

Toukokuun lopun kuulumisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.