Hae
Emmi Anniina

10 virheiden kautta opittua asiaa vanhemmuudesta

vanhemmuus

Älä ikinä lupaa lapsille mitään, mitä et voi pitää. He muistavat lupaamasi asian kyllä, todella.

Laita lyhyen hameen alle aina pyöräilyshortsit.

Aina ennen kuin lähdet ajamaan autolla, varmista, että autossa on kaikki tarvittavat tavarat ja LAPSET kyydissä.

Ellei ihan pakko, älä ikinä mene nukkumaan rättiväsyneenä, vaan sopivan väsyneenä, sillä et ikinä voi tietää, tuleeko seuraava herätys juuri kun olet nukahtanut. Rättiväsyneenä nukahtaminen ja ihan kohta herääminen EIVÄT sovi yhteen.

Jos pyydät apua lapsilta isompiin siivousurakointeihin (esimerkiksi ikkunoiden tai saunan pesu), niin muista myös kertoa, millä pesuaineella ja välineellä mikäkin siivous suoritetaan. Muuten voi olla, että siivoat kahden-, tai kolminverroin sen jälkeen tuota siivousta.

Pinaatti-lehtikaali-nokkossmoothielasi tyhjenee aika nopeasti, jos sen nimi on Supersankarismoothie. Muuten voi olla, että se jää lasiin… (Tämä toimii varsinkin lasten kavereihin, jos he eivät ole tottuneet ko. vihreään makumaailmaan…)

Jos et tahdo olla myrkytystietokeskuksen vakkariasiakas, niin pidä kynsilakanpoistoaineet yms. ylimmällä  mahdollisella hyllyllä, mielellään lukollisessa rasiassa.

Älä ikinä oleta, että tietynikäinen ei pystyisi kiipemämään tuolille/pöydälle/kirjahyllyyn/lipaston päälle. Ikäoletukset saattavat paukkua ihan kunnollakin rikki – ja sinä saatat yllättyä, joten silmät selässäkin all day long!

Älä odota puhtaampaa reissua kuin on realismi. Muista joka ikiselle reissulle/matkalle (myös päivä- sellaiselle!) koko vaihtovaatekerrasto mukaan ainakin kaikille alle kouluikäisille. Jos olet aktiivista sorttia lastesi kanssa, niin todennäköisesti köyhdyt vähintäänkin housujen ja paidan verran joka ikinen reissu. Ja lähin vaatekauppa pääsee kiittämään…

Piikkikorot, villit lapset ja mukulakivi – älä edes uneksi! (Tai ainakin riisu ne piikkikorot ennen kuin on liian myöhäistä…)

Ja nyt on sinun vuorosi jatkaa listaa. Ole hyvä!

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @sribentti / FB: @readysteadyflowblog

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS:

MEILLÄ OLI AKTIIVIJUHANNUS

IMETYSENNÄTYKSENI ON SAAVUTETTU!

HERKKU HELPOTTAA HAMPOVAA: SUPERHELPPO ”JÄÄTELÖ”

2 kommenttia

  1. Tii kirjoitti:

    Kun nukkumaanmenon jälkeen lapsi tulee epäröivin askelin luoksesi koska ”janottaa/pissattaa/pelottaa”, on taustalla usein jokin mieltä painava asia joka pitäisi saada puhutuksi. Olettaen siis, että olette päässeet yli siitä jokailtaisesta n+100 sängystä hyppäämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.