Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Haluaisitko sinäkin tuuppauksen bisneksesi alkutaipaleelle?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

varapuu

Jos olette lukeneet meidän blogia säännöllisesti, niin olette varmasti huomanneet, että olemme osallistuneet Varapuun koulutuksiin ahkerasti. Nyt tämän poikkeustilanteen vuoksi, kun kaikki ihmisten kokoontumiset ovat kiellettyjä, on moni asia siirtynyt virtuaalimaailmaan. Ja niin on myös Varapuun koulutukset. Aivan loistojuttu, että on keksitty vaihtoehtoisia tapoja yritystoiminnan pyörittämiselle! Sillä olisi iso menetys, jos tämänkaltaiset koulutukset jouduttaisiin kokonaan perumaan. Tällä kertaa osallistuimme siis Varapuun Bisnesiltaan kotisohvaltamme.

Yrittäjyyden perusteet

Olen opiskellut yrittäjyyteen liittyviä asioita omatoimisesti vuoden verran ja olen huomannut, että siitä löytyy aika kivasti ohjeita netistä. Yrittäjyyteen liittyvät asiat näyttävät aluksi kuitenkin monimutkaisilta – tai siihen tulokseen olin tullut ennen Bisnesiltaa. Viimeisen kuuden kuukauden aikana olen pähkäillyt monta asiaa, jota varmasti jokainen aloitteleva yrittäjä pyörittelee päässään. Verotusta, kirjanpitoa, rekistereitä, … Mutta kolmetuntisen Bisnesillan jälkeen mietin, että miksi ihmeessä en käynyt tätä koulutusta ihan ensimmäisenä ennen kuin lähdin rääppimään tietoa sieltä täältä?!

Jos joku, niin Mikko Sjögren, Varapuun perustaja, osaa kertoa talousasiat selkokielellä ja mielenkiintoisella tarinoiden sävyttämällä tavallaan niin, että asiat tuntuvat heti järkeenkäyviltä. Ja voin allekirjoittaa täysin Mikon sanoman, että asiat kannattaa oppia sellaiselta henkilöltä, jolla on itsellään kokemusta puhumastaan, eikä ainoastaan teoriatason osaamista.

Mitä asioita kurssilla käsitellään?

Mikko puhuu muun muassa menestyvän liiketoiminnan kulmakivistä, mitä aloittelevan yrittäjän kannattaa tehdä ja toisaalta mitkä ovat ne yleisimmät virheet sekä siitä, miten yrittäjän ajatusmaailma eroaa työntekijän tai sijoittajan ajatusmaailmasta. Bisnesillassa puhutaan verotuksesta ja kirjanpidosta sekä siitä, miten valita oikea yritysmuoto.

Yksi aihe, joka kolahti itselleni, oli kassavirtabudjetti. Sinun ei tarvitse välttämättä olla edes yrittäjä, että sinun kannattaisi pitää omaa kassavirtabudjettia. Se on oiva ja simppeli työkalu jokaiselle, joka haluaa olla kärryillä omasta rahaliikenteestään ja ennen kaikkea se on työkalu, jolla voit ennustaa rahatilannettasi sitä mukaan, mitä paremmin sinulla on tiedossa tulevat kulut ja menot.

varapuu

Se, mikä tästä kurssista jäi puuttumaan, oli tietenkin muiden ihmisten kohtaaminen. Tämänkaltaisissa koulutuksissa yleensä voi olettaa tapaavansa samassa tilanteessa olevia ihmisiä ja avaamalla tauoilla suunsa ja tutustumalla uusiin ihmisiin, voi löytää itselle sparrauskaverin tai jopa yhteistyökumppanin, jos oikein hyvin käy. Ja siis normaalistihan tämä kurssi olisi järjestetty ihan fyysisesti, jos ei koronarajoitukset olisi päällä.

Miksi Varapuu?

Kuten jo alussa mainitsin, että olemme melko ahkerasti käyneet Varapuun koulutuksissa, niin siihen on selkeä syykin: ne ovat yksinkertaisesti vain niin hyviä! Se tiedon määrä, mikä kursseilla tarjoillaan valmiiksi pureskeltuna, on oikeasti rahan arvoista. Alan jo pikkuhiljaa ymmärtämään, miksi Varapuun kursseilla käy niin paljon All Access -jäseniä, siis heitä, jotka ovat ostaneet oikeuden käydä kaikilla kursseilla vuoden aikana. Ja mitä olen kuullut, niin moni heistä jatkaa jäsenyyttään vuodesta toiseen.

Matka Varapuun opeissa jatkunee vielä, joten pysykää kuulolla!

//Ramon

MUUT VARAPUUHUN LIITTYVÄT TEKSTIMME:

Pitäisikö rahasta olla kiinnostunut?

Haluatko tulla taitavaksi rahan kanssa?

Haluatko sinäkin tehdä rahaa sijoittamalla?

Kannattaisiko sinunkin sijoittaa raaka-aineisiin ja arvometalleihin?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.