Hae
Emmi Anniina

Isin bravuureita ja piirakanrypytyskilpailun varma voittaja

Meidän keittiönpöydän ääressä on jo puolivakavasti huolestuttu taloutemme mahdollisesta kariutumisesta. Reilu kolmivuotias Pikkusankarimme on todellinen jääkaapin tyhjentäjä. Mutta minkäs teet, voivat suursyömärivanhemmat vain katsoa itseensä ja yrittää ymmärtää, kun lapsi kinuaa lisää, lisää ja lisää. Toisaalta, voimme olla iloisia, että olo on Pikkusankarilla sen verran hyvä, että ruoka maistuu ja että olemme oppineet tekemään allergiaruuasta maukasta! Muun muassa tällaiset ruuat maistuvat nyt:

Isin bravuuri nro 1: munakoiso-fetapaistos

Halkaise munakoiso ja ripottele puoliskoille suolaa. Anna itkeä 15-30
minuuttia ja pyyhi pinnalle kertynyt neste pois. Leikkaa ohuita siivuja
ja asettele ne voideltuun vuokaan. Lorauta päälle laktoositonta kermaa,
murustele (feta)juustoa ja heitä ripaus mustapippuria. Paista uunin
keskitasolla 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Isin bravuuri nro 2: tattariletut

Sekoita keskenään 3dl laktoositonta piimää, 3dl tattarihiutaleita, 1tl
psylliumia, 30g laktoositonta voisulaa ja ripaus suolaa.  Anna turvota
vähintään 15 minuuttia. Paista laktoosittomassa voissa pannulla. Tee
pieniä ja ohuita lettuja, jos haluat, että ne pysyvät kasassa. Seoksesta
tulee parinkymmenen letun pino.

Isin bravuuri nro 3: tattaririeskat

Sekoita 5dl laktoositonta piimää, 5dl tattarihiutaleita, 50g
laktoositonta voisulaa ja ripaus suolaa. Anna turvota 15 minuuttia.
Voitele leivinpaperi ja levitä seos ohuelti paperille. Paista uunin
keskitasolla 250 asteessa 15 minuuttia. Aineksista tulee kaksi
pellillistä.

Sitten rypytyskilpailunvoittaja. Äitin tekemänä. Älkää kysykö, kuinka monta kertaa olen piirakoita ennen rypyttänyt, mutta sen voin kertoa, että huutava rimpuileva Minimullistaja oli sylissä samaan aikaan näitä kaunokaisia tehdessä.

Sekoita keskenään 2dl vettä, 4dl tattarihiutaleita, 1rkl laktoositonta
voita ja ripaus suolaa. Vaivaa kunnolla. Jähmetä jääkapissa peitettynä
ainakin 15 minuuttia. Laiskat eivät jaksa hakea laatikosta kaulinta,
vaan käyttävät sormia levittämiseen. Laita kiinteähköä bataattisosetta
keskelle ja rypytä kauniisti. Paista 250 asteessa 15 minuuttia. Uunista
oton jälkeen piirakat kannattaa voidella laktoosittomalla voilla.

Laita ihan mitä vain sallittua ihan minkä määrän tahansa– muffineja on tehty myös melkein viikottain. Pikkusankari tietenkin on suuressa roolissa näiden sotkemisprosessissa valmistusprosessissa.

Näissä on vissiin joku määrä tattari- ja kinoajauhoja, psylliumia,
murskattua banaania, laktoositonta maitoa, kermaa ja/tai jukurttia sekä
marjoja. Psyllium on turvotettu nesteessä. Kaikki on sekoitettu
keskenään. Uuni on ollut jotain 180 ja 200 asteen välillä. Paistoaika on
ollut jotain 10 minuutin ja 20 minuutin väliltä.  

Meillä Pikkusankarin ruokia syö nykyään kaikki. Paljon.

2 kommenttia

  1. Kati kirjoitti:

    Ihana blogi (juuri tämän löysin). Vertaistukea. Ihanan näköisiä ruokia. Tsemiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *