Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Mummon Omenainen (gluteeniton, ja halutessasi myös maidoton)

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

omenapiirakka

Meidän Mummolassa on muutamia omenapuita. Välillä omenasato on tosi hyvä, ja silloin omenia todellakin jää puusta syömisen jälkeen jatkojalostukseenkin. Yksi kiva jatkojolostusmuoto on omenapiirakka! Omenapiirakoita (ja muitakin käyttötarkoituksia) varten pakastan omenoita lohkoina pakkaseen. Nyt olisi siis hyvä hetki alkaa kaivelemaan pakastinta ja tehdä piirakkaa, jos sinullakin on sattunut olemaan tällainen säilömistapa 🙂 Tai sitten tehdä tämä Omenainen ihan vain kaupan ompuista.

Omenainen on äitini resepti. Legendaarinen sellainen. Omenainen on pehmeä, lempeä ja maukas. Silkkinen ja suussa sulava. Tämä on omenapiirakka, jota minun kaveritkin toivoivat pöytään meillä usein hengaillessaan. Omenaista syöden Mummolan kahvipöydässä olemme jakaneet kavereiden kanssa niin lapsuuden leikit, ala-asteen läksyt kuin yläasteen ekojen seurustelujenkin vuodatukset. Onpa tainnut Omenainen löytyä myös aikuisiällä aika monta kertaa kahvipöydästämme, niin arjessa kuin juhlassa.

omenapiirakka

Omenaista on nyt muokattu sen verran, että siitä on tehty gluteeniton ja vaihtoehdot löytyvät myös maidottomaan piirakkaan. Omenainen on lempeä muutoksille: tarvittaessa omppujen sekaan voi pilkkoa vaikka päärynää tai banaania (jos sinulla on esimerkiksi näitä jämiä ja haluat käyttää ne pois). Hieman uutta makuvivahdetta voit kokeilla laittamalla perinteiseen omenapiirakkaan kookossokeria, toimii! Jos tahdot vielä astetta uudempaa makumaailmaa, niin voit vaihtaa voin ainakin toisessa kohtaa reseptiä kookosöljyyn – itse rakastan kookoksen ja omenan makuparia!

Omenainen (gluteeniton, halutessasi myös maidoton)

Täyte:

5-6 omenaa

1-2 rkl sitruunamehua

nokare gheetä/kookosöljyä

1 tl ceylonkanelia

¼ dl fariinisokeria tai kookossokeria

Kuoritaikina:

100 g haluamaasi rasvaa

1 dl kookossokeria

1 ¼ dl perunajauhoa

1 ¾ dl riisijauhoa

½ tl ruokasoodaa

1 dl kermaa (kasvisversio kermasta käy myös) vaahtona

Lisukkeeksi:

kermavaahtoa, vaniljakastiketta, jäätelöä, marjoja…

Valmista täyte: Kuori ja viipaloi omenat ja kostuta ne sitruunamehulla. Sulata pannulla rasva , lisää omenaviipaleet ja hauduta pehmeiksi. Mausta kanelilla ja fariini/kookossokerilla. Lado omenat pyöreään matalareunaiseen uunivuokaan (25cm).

Valmista kuoritaikina: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet (perunajauho, riisijauho, ruokasooda). Vaahdota kerma. Lisää rasva-sokeri-vaahtoon ensin kuivat aineet, sitten kermavaahto. Painele taikinasta kansi omenoiden päälle.

Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

omenapiirakka

Toivottavasti Omenainen löytää tiensä myös teidän kahvipöytäänne 🙂

TOIVOTTAVASTI KOHTAAMME MYÖS MUUALLA:

IG: @skribentti FB: @readysteadyflowblog

LUE MYÖS:

HAUSSA OHJE GLUTEENITTOMAAN SUOLAISEEN PIIRAKKAAN? – NAPPAA TÄSTÄ!

TAMMIKUUN TOSCAPIIRAKKA TIETENKIN!

PIENET KAKSIVUOTISSYNTTÄRIT PIENELLÄ MUUMI-TEEMALLA – NAPPAA TALTEEN MUUMIMAMMAN PANNUKAKKUJEN OHJE!

 

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.