Mitä tehdä taateleista osa 2/2: herkulliset gluteenittomat taatelikeksit
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Toinen taateleiden hyödyntämisvinkkipostaus on tässä: taatelikeksien muodossa! Joulun jämätaatelit on helppo heittää näihin kekseihin. Tai sitten taatelinrakastajana saatat ihan ostaakin näitä keksejä varten taateleita 😉 Ekan postauksen löydät tästä:
Mitä tehdä taateleista osa 1/2: mehevä gluteeniton taatelikakku
Mutta taatelikekseihin! Ne ovat supersimppeleitä lastenkin kanssa tehtäväksi ja oikein makoisia, ei kuitenkaan ällömakeita! Lähde kokeilemaan!
Taatelikeksit (gluteeniton ja halutessasi maidoton) (noin 60 kpl)
250g kivetöntä taatelia
200g rasvaa, esimerkiksi kookosöljyä tai gheetä
1dl kookossokeria
1 muna
5dl gluteenitonta jauhoa, esimerkiksi riisijauhon ja tattarijauhon sekoitusta
2tl ruokasoodaa
1tl vaniljajauhetta
½dl kermaa (käytä kasvisversiota, jos teet maidottoman version)
Vatkaa rasva ja sokeri sekaisin. Leikkaa veitsellä taatelit pieniksi paloiksi. Lisää seokseen muna, hienonnetut taatelit sekä ensin keskenään sekoitetut kuivat aineet. Tee taikinasta palloja ja litistä ne keksin muotoisiksi pellille. Paista 200 asteessa 7-8 minuuttia.
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson FB: @emmianniinablog
MUITA KIVOJA RESEPTEJÄ:
Erilainen, mutta erittäin herkullinen lehtikaali-punajuurismoothie