Hae
Emmi Anniina

Maidotonta

Maidottomuus on täällä – onneksi vain minun ruokavaliossani, ei minun tuotantolaitoksissani. The Gurun luvalla aloin kiristämään imetysdieettiä ensin maidon poisjättämisellä ennen kuin tiputan ne satunnaiset piilomunatkin pois menustani. Vaikka kokenut imetysdieettaaja olenkin, ei maidoton dieetti ollut piece of cake-homma. Hivuttauduin pikkuhiljaa maidottomaan, ja korvasin joka päivä jonkun maitoateriani jollakin muulla. Vieläkin ruokailu hakee uomiaan, sillä olihan rahka, jukurtti, kaikki juustot, kahvimaito, palautumisjuomat, kermaviilikastikkeet ja voin käyttö ihan jokapäiväinen osa syömistä minulle. Hyvin monissa valmisjutuissakin on maidon osia. Minulta usein kysytään, että mitä sä sitten oikein syöt, kun rajoituksia on niin paljon?
No, minä syön esimerkiksi näin:

Aamupala: omenia lakritsinjuurijauheella

Lounas: seitiä lisukkeineen, keon alla kinoaa, päällä sitruunamehua

Jälkkäri: päärynäpiirakkaa

Välipala: näkyvien osien alla juuripersiljaa ja lanttua

Päivällinen: keon alla pavun ituja

Iltapala. Nuo kolme karkkia säästin miehelle, jotta hän saisi maistaa jokaista makua. Muuten rasia tyhjeni suuhuni.

Tai sitten syön esimerkiksi näin:

Aamupala: persimon-mukimuffini

Lounas: kalkkunaa lisukkeineen

Jälkkäri: mustikka-persikkapiirakkaa

Matkaeväs

Päivällinen

Jälkkäri: kaksi ruokalusikallista tätä ihanuutta

Iltapala: rasiallinen oikeanpuoleisia, puoli rasiallista vasemmanpuoleisia

Päivän aikana juon pari kuppia kahvia isolla mantelimaidolla.

Jos urheilen, nautin malton seuraksi palkkarina tätä.

Esimerkkipäivät olivat nyt maidottomalta ajalta melko normaaleja, jos sellaista kuin normaalius on voinut tässä pienessä ajassa syntyä. Santsiannoksia ja piirakkavuuan nuolemisia en blogissa tunnusta, mutta ne lienevätkin toissijaisia asioita tämän postasteeman kannalta.

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Nam näyttää, todella herkullisesta sun ruuat. Voikun jaksaisin syödä noin terveellisesti:)

  • Emmi kirjoitti:

   Oi, no hyvä, jos näyttävät ruudun toiselta puolelta terveellisiltä ja herkullisilta 🙂 Osittain olen samaa mieltä, osittain kaipaan kovasti maitotuotteita, omia lempparivihanneksia (parsakaali, kukkakaali, paprika…), mausteita ja suklaata. Mutta tällä mennään jokunen aika.

 2. Minna S. kirjoitti:

  Eihän sitä kukaan tunnusta nuolaisevansa kakkulautasta tai kaapivansa leivällä loppujakin kastikkeen jämiä. 🙂 Onko tuo lakritsinjuurijauhe maultaan minkälaista? Olen pyöritellyt purkkia kaupassa, mutta se on vielä jäänyt hyllyyn.

  • Emmi kirjoitti:

   Joo eihän kukaan santsaa eikä nuole jämiä mistään 😀
   Meillä on foodin:in jauhetta, ja kyllä mun mielestä on ihan lakritsinmakuista, pöllyävää namia ! 🙂 Teehen sekoitettuna esim. tosi hyvää myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.