Hae
Emmi Anniina

Kolmannen vauvavuoden hankinnat ja hankkimattomuudet

Niin kuin teille jo aiemmin kertoilinkin, niin tämän kolmannen vauvan kanssa ollaan otettu toooosi laiskasti stressaamisen suhteen. Ja niin ollaan otettu kaikkien hankintojenkin suhteen. Minulla oli unelmieni hankintalistalla vaikka mitä kaikkea, mutta oikeastaan juuri mitään ei olla hankittu. Googlailin, lueskelin erilaisia artikkeleita ja blogipostauksia ja kävin lastentarvikeliikkeissäkin, mutta pihiys iski. Ja se, että kun ei ollut IHAN pakko ostaa, niin jätätin koko ajan myöhemmälle ja myöhemmälle hankintoja odottaen hyviä aleja. No, onneksi vielä ei ole myöhäistä ostaa näitä, joten katsotaan, miten käy 😀

Haaveilin uusista yhdistelmärattaista sekä matkarattaista. Meidän vaunuista kun ei ole enää kuomua, vaan pelkkä kantokoppa… Matkarattaatkaan eivät olleet enää kovin elossa… No, nyt nitkutellaan näillä vanhoilla menopeleillä, ja katsellaan, jos raaskittaisiin sijoittaa uusiin. Sadesäät ovat erityisen ärsyttäviä nykyisten vaunujen kanssa 😀
Kahden aikaisemman uniongelmaisen lapsen äitinä haaveilin myös unipussista ja unipesästä. Niiden aika taitaa koko ajan mennä yhä enemmän ohi, mutta käsittääkseni unipusseja voi näille ei-enää-vastasyntyneillekin käyttää…? Nukkumiseen liittyen haaveilin myös uudesta itkuhäläristä, sellaisesta, missä olisi kameratoiminto…
Haaveilen kantoliinoilla kantamisesta, mutta tällä hetkellä käytössä on ErgoBaby. Ystäväni on jo yhden kantoliinaopetuskerran minulle pitänyt, ja siitä se kiinnostukseni vain suureni… Myös Tulan Free-to-Grow on haaveissani päästä kokeilemaan! Kantamishomma on kyllä tosi tärkeä olla kunnossa, sillä Snadisöpöys viettää tosi suuren osan päivästä kantorepussa.
Haaveilin uusista vaatteista vauvalle. Toisaalta on kiva käyttää samoja vaatteita, joita edellisillekin lapsille käytettiin, mutta jotenkin jotakin sellaista ihan omaa tyyliäkin olisi kiva luoda tälle pienimmälle. Vaatehomma vaan on sellainen, että jos siihen antaudun (että ostaisin vauvalle uusia vaatteita), niin siitä ei olisi enää paluuta, luulen 😀 Onneksi vauva sai ystäviltäni muutamia uusia kivoja vaatteita lahjaksi – juuri sellaisia, joita itsekin olisin ostanut. Tässä vaateasiassa olen pyrkinyt pitämään järjen mukana, sillä Snadisöpöykselle kuitenkin riittää noita isoveljiensä vaatteita.
Haaveilin myös Stokkeemme vastasyntyneen osaa, mutta se aika taisi jo mennä tai on juuri viime hetket käsillä. Ehkäpä kuitenkin toinen TrippTrapp meille hankitaan, saapa nähdä. Myös autonistuin, jossa on telakka, olisi aika kiva ja kätevä juttu! (Ja tietty sellainen, joka synkkaisi myös rattaiden kanssa…)

Unelmissani olisin myös kestovappaillut, mutta siihen hommaan taidan oikeasti olla liian laiska. Ekologinen puoleni kyllä itkee…

Huomaatte siis, että juuri mitään ei olla nyt raaskittu hankkia, heh. No, ainakin uudet imetysliivit ja kestoliivinsuojia hankin. Jep. Sitten ne muut vauvavuoden uudet jutut, jotka saimme testattavaksi Kiddexiltä: ihanat Milestonen Baby Photo Cardsit Sophie la girafe -kuvituksella ja kasa ekologisia ja luomulaatuisia ihonhoitotuotteita!

Vauvakortteja olin kerinnyt jo ihastelemaan ennen kuin saimme omamme. Vaikka rakastan valokuvausta, niin olen todella huono kuvaamaan poikiani arjessa. Se jotenkin jää aina. Kun sain nämä kortit käteeni, totesin itselleni, että nyt on sitten pakko muistaa kuvata pienintä säännöllisesti 😀 Olettekin varmaan nähneet jo monessa somessa näitä kauniita kortteja! Korttien idea on siis se, että sinä päivänä, kun korttiin kirjoitettu tapahtuma toteutuu (ikäsaavutukset tai ekat kerrat eri jutuissa), otetaan kuva, jossa vauva ja kortti ovat, ja näin saadaan syntymään pysyvä kuvallinen muisto tärkeistä elämän hetkistä! Ja kun kortit säilyttää, niin niistä voi myös nopeasti tarkistaa tapahtumien päivämäärän. Vaikka kuinka olen pyrkinyt pysymään ajantasalla korttien tapahtumista, on muutaman kerran korttiin jouduttu kirjoittamaan tyyliin ”+10 päivää” eli pikkusen ollaan ylitetty virallisia tapahtumapäiviä, hups… Mutta eipä varmaan olisi tullut niitäkään kuvia otettua ollenkaan, jos kortteja ei olisi meillä. 

Tämän tyylisiä kortteja on Milestonella myös raskauteen, taaperoajankohtaan, häihin, lasten hauskoihin sanomisiin sekä eri aktiviteetteihin liittyen. Käy kurkistamassa korttien tarkemmat kuvailut täältä: klik! Minä ihastuin näihin kortteihin sen verran, että siskon kysyessä ristiäislahjavinkkiä, mainitsin saman sarjan juniorikortit, ja sellaiset myös saimme nyt valmiiksi odottelemaan taaperoaikaa 🙂 Ja hei, nämä sopivat lahjaksi vaativammallekin sankarille, sillä korteihin käytetään FSC-paperia sekä ekologista ja myrkytöntä mustetta. Iso peukku siis näille!

Lansinohin Earth friendly baby -tuotteita saatiin testailtavaksi viittä erilaista: aloe vera -kosteuspyyhkeet, kamomillan tuoksuisen vartalovoiteen, mandariinin tuoksuisen kylpyvaahdon sekä laventelin tuoksuisen kylpyvaahdon ja vielä laventelin tuoksuisen shampoo-pesunesteen. Kun saimme tuotteet, tuoksuttelin niitä ihan fiiliksissä (onko muita, jotka rakastavat eri kosmetiikkatuotteiden haisteluita? :-D). Ja hyviltä tuoksuivat! Vauvallekaan tarkoitettujen tuotteiden ei siis tarvitse olla tuoksuttomia, kunhan tuoksu vaan on lempeä ja mieto. Meidän lemppareiksi näistä tuotteista nousivat aloe vera -kosteuspyyhkeet, kamomillan tuoksuinen vartalovoide sekä laventelin tuoksuinen kylpyvaahto.


Joka kerta, kun olemme kylvettäneet Snadisöpöyttä, niin se on tapahtunut illalla, joten emme olekaan vielä käytännössä testanneet mandariinia, vaan olemme aina valinneet rauhoittavaa laventelin tuoksuista kylpyvaahtoa. Me emme ole rasvaamalla rasvanneet vauvaa, vaan ihan vain tarpeeseen, eli silloin, kun iho näyttää kuivalta. Silloin olemme turvautuneet tuohon kamomillaiseen vartalovoiteeseen, joka tuoksuu kyllä siltä, että sitä tahtoisi levittää omallekin iholle! Aloe vera- kosteuspyyhkeet olivat kaupan kosteuspyyhkeitä paljon pehmeämpiä, enkä kyllä ollenkaan valita, että siinä vaippaa avatessa saa tuoksutella muutakin tuoksua kuin vaipan sisällön tuoksua… :-)) 

Tämä Lansinohin ihonhoitosarja on ekosertifioitu, ja sen ainesosat ovat luomuja! Täydelliseen diiliin kuuluu tietenkin lisäksi se, että sitä ei ole testattu eläinkokeilla, se on dermatologisesti testattu, se ei sisällä sulfaatteja tai parabeenejä eikä keinotekoisia hajusteita. Jes, aika loistavaa! Eivätkä nämä tietenkään ole vain vauvoille, meillä isommatkin pojat käyttävät näitä kylpyvaahtoja (välillä vähän liikaakin…)!
Nämä tuotteet siis jäävät meille ehdottomasti käyttöön! Kiddexiltä, joka siis on lastentarvikkeiden innovatiivinen tuontiyris, löytyy myös paljon kaikkea muutakin kivaa, jota minä ainakin olen kuolannut. Kiddexin tuotteista meillä on näiden yhteistyötavaroiden lisäksi olleet käytössä Hevean luonnonkumikylpylelut, Luman puhdistuspyyhelaatikko sekä Shadezin  aurinkolaseja. Kaikkiin niihin ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä – ovat kestäneet aika kovaakin käyttöä! Semmoinen Play&go:n pussitettava leikkimatto tulee aika varmasti hankituksi jossakin vaiheessa meille! Ja uudet lasten aurinkolasit ja vauvalle oma harja! Ja varmaan muutama muukin minun unelmalistani kohdista, joista postauksen alussa teille kerroin.

Jos tahdotte lähemmin tutustua kaikkiin ekologisiin, eettisiin ja luomuihin lastentarvikejuttuihin, niin vinkkaan teitä seuraamaan Kiddexiä myös somessa:

@kiddex_suomi
@kiddex_baltics

Yhteistyössä Kiddexin kanssa 

4 kommenttia

  1. Tiina Lamminaho kirjoitti:

    Hei, pisti silmääni, miksi ette ole käyttäneet mandariinintuoksuista kylpyvaahtoa(kohan se oli?) iltakylvetykseen? Huolimatta siitä, että se on sitrus, sillä on melko rauhoittava vaikutus. Myös appelsiini on melko lempeä iltatuoksu. Piristävämpiä sitruksista taas ovat sitruuna, lime, greippi, bergamotti… Meillä käytetään eteerisiä öljyjä, meidän lempparisekoitus iltaöljyiksi diffuuserissa on laventeli, appelsiini ja copaiba. Näitä käytän myös kylvyssä ja vauvahieronnassa, vatsallekin lempeä sekoitus. …off topic! Mutta ihania tuotteita ja hyvää pohdintaa, kiva lukea blogiasi! 🙂

    • Emmi kirjoitti:

      Me ollaan vasta niin vasta-alkajia noissa öljyasioissa, että jotenkin vain oletimme, että kaikki sitrukset piristävät! Ihan mahtavaa, että siellä on tietämystä enemmän, ja tulit sen kertomaan 🙂 Ehkäpä siis korkkaamme mandariinin myös iltakylpyihin! Me ollaan kyllä nyt kanssa hurahdettu tuohon diffuuseriin, joka meillä on tällä hetkellä lainassa vain. Öljyasioihin olisikin nyt hyvä perehtyä enemmän 🙂
      Kiva, että viihdyt blogissa! 🙂

  2. Kia/ Luetaanko tämä? kirjoitti:

    Tämä oli hauska postaus! Meille syntyi kolmas vauva vajaa vuosi sitten, ja siksi meillä oli jo paljon vauvakamaa jemmassa. En ole oikeastaan ostanut lapselle juuri mitään (voi kolmas lapsi parka!), mutta onneksi isovanhemmat ja kummit ovat huolehtineet, että uusin tulokaskin on saanut ihan omia vaatteita ja pehmoleluja.

    Meillä oli unipussi käytössä esikoisella, kun hän käytti noin 62-68cm ja 74-80cm vaatteita (eli reilu 1v. ikään asti). Keskimmäinen ei tykännyt unipussista yhtään missään vaiheessa. Tällä nuorimmalla yritimme sitä tuossa puolen vuoden iässä, mutta ei hänkään sille sitten lämmennyt.

    Stokken vauvakaukalon ostimme käytettynä keskimmäiselle, ja se osoittautui hyväksi hankinnaksi. Myös kuopus käytti sitä aina seitsemän kuukauden ikään asti. Ai niin, ostimme me muuten kuopuksellekin oman Tripp Trapin, mutta käytettynä ja maalasimme sen mieluiseksi. On kivaa, että kaikilla lapsilla on omansa!

    Nuo ikäkortit ovat suloisia. Nyt harmittaa, että en hankkinut lapsille sellaisia.

    • Emmi kirjoitti:

      Moi Kia, ja kiva, että kommentoit 🙂 On aina kiva lukea muidenkin hankinnoista ja hankkimattomuuksista 😀

      Kortit ovat kyllä ihania! Meilläkään ei kahdelle ekalle tullut sellaisia hankittua. Olisipa ollut kiva vertailla niitä sitten keskenään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *