Hae
Emmi Anniina

Blogin rento kesä

Viimeisin postaus on julkaistu pari viikkoa sitten. Blogilla on ollut ja tulee olemaan rento kesä. Postauksia tulee siis tänä kesänä melko vapaalla ja ehkäpä hitaallakin otteella.

Meidän kesä on muutenkin melko suunnittelematon. Mies on lomautuksella vakinaisesta työstään, mutta on heti lomauksen alusta lähtien tehnyt päiväkauppaa kotoa käsin. Minulla yrittäjänä on itse suunnittelemani lomapäivät. Vuorottelemme lasten kanssa oloa siis myös kesällä, kuten muulloinkin, jotta saamme työmme tehtyä.

Lasten kesätouhut

Lasten kesäloma on pitkä ja pyrimme tarjoamaan heille mukavia muistoja resurssiemme mukaan. Käymme melkein päivittäin jossakin lähialueen uimarannalla polskimassa. Mökillä olemme viikon, pari. Teemme reissun Kuopioon muutamaksi yöksi ystäväperheemme luokse. Näemme muutenkin (ainakin toivottavasti!) paljon ystäviä kesän aikana. Luulen, että teemme retket Linnanmäelle, Särkänniemeen, Puuhamaahan ja Muumimaailmaan. Korkeasaareen ja ulkokiipeilypuistoon pojat jo pääsivätkin. Kesäteattereissa me olemme käyneet yleensä monessa erilaisessa; tänä kesäänä käydään tsekkaamassa vähintään HIT Helsingin Pinokki Tervasaaressa. Esikoisella on kaksi kivaa omaa Helsinki-päivää tulossa kummiensa kanssa: toinen kummi antoi joululahjaksi Heurekaan menon ja toinen trampoliinipuistoon menon. Koronan takia nämä Helsinki-päivät viivästyivät, mutta pääasia on, että ne nyt toteutuvat – ja todennäköisesti ennen esikoisen elokuisia synttäreitä.

Heinäkuussa isommilla pojilla on oma lomaviikko: he lähtevät kaksin lasten leirille pitkän matkan päähän kotoa (jännää!). Esikoiselta peruuntui kolmosluokkalaisten leirikoulu keväältä koronan takia, niin päätettiin, että olisi kiva tarjota jotakin vähän edes korvaavaa hänelle veljen kanssa ja löysimmekin ihanan rantaleirin 7-10 vuotiaille lapsille.

kesä

Upeaa on tänä kesänä se, että mies ei matkustele, joten yhteistä aikaa on enemmän. Lomauksen myötä meillä on ollut aikaa auttaa Mummolan suuressa pihaprojektissa monen monta päivää ja Mummolassa tulemmekin varmasti viettämään monta kesäpäivää vielä. Mökkireissukin on huippu, saimme mukaamme rakkaan kummipoikamme! Mökki ei lasten kanssa ole varsinaisesti ”rentouttava loma”, mutta tuskin kumpikaan meistä vanhemmista sellaista odottaakaan. Mökille on ihana tulla, sillä se on minulle tietenkin rakas paikka jo lapsuudesta ja kaipaan päivittäin luonnon helmaan, paikkaan, jossa naapureita ei ole näköpiirissä. Sellainen paikka on mökki. Mökin vesistö on iso, kirkasvetinen järvi, joka täyttää minunkin tarkat kriteerit, mitä tulee uimiselle luonnonvesissä 😉

Kesämme huipentuu lasten yhteissynttäreihin, sillä kuopuksen huhtikuun synttärit olivat vain perhepiirissä juhlittavat. Nyt sitten otetaan kuopus meidän elokuisten kanssa juhlimaan vielä muidenkin vieraiden kanssa ja nautitaan juhlahumusta isommin.

Toivottavasti teilläkin on ihana kesä! Kuullaan täällä bloginkin puolella aina silloin tällöin 😎

// Emmi

KESÄKUULUMISEMME PÄIVITTYY AJANKOHTAISEMMIN IG:SSÄ: @emmianniinajansson

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.